Šias gudrybes galima įgyvendinti bet kuriame kambaryje, tačiau vonios kambaryje jos įgauna ypatingą svarbą. Kiekvienas vonios kambarys privalo tenkinti tam tikrus poreikius, todėl jame privalo būti tam tikri esminiai dalykai: kriauklė ir maišytuvas, dušas ar vonia, taip pat klozetas. Nesvarbu, kokia maža patalpa bebūtų, visi išvardinti elementai vonios kambaryje privalomi.

Taigi, kaip galima vizualiai praplėsti vonios kambario erdvę? Štai kaip...

Pirmas patarimas: viskas turi būti to paties atspalvio

Pavyzdžiui, negalima tamsiai dažyti sienų ir rinktis šviesias plyteles (arba atvirkščiai), nes tai vizualiai suskaldys erdvę ir ji atrodys mažesnė. Vis dėlto, jeigu vistiek norite kontrasto, tegul jį sudarys koks nors nedidelis objektas, pavyzdžiui, žema spintelė ar lengvas šviestuvas.

Tuomet toks daiktas išsiskirs iš vientiso vaizdo, susiliejančio į bendrą foną.

Antras patarimas: lubas nudažykite sienų spalva

Ypač jeigu jūsų lubos yra kampuotos ar turi keistai išformuotų žemų zonų. Visko išdažymas viena spalva leis toms neįprastoms formoms išnykti, o erdvė vizualiai prasiplės. 

Tai sumažina susikertančių plokštumų perėjimų akivaizdumą, todėl viršutinė kambario erdvė atrodo tvarkingiau. Jeigu lubos lygios, tuomet jas galima dažyti vienu tonu šviesiau, nes lubos visada atrodo tamsiau nei sienos. Tai duos tą patį efektą.

Trečias patarimas: derinkite plytelių ir sienų spalvas

Panašios plytelių ir sienų spalvos mažo vonios kambario erdvę gali padvigubinti. Jeigu viena dušo kabinos siena dekoruota plytelėmis, o kita – dažyta, skirtingos spalvos labai suskaldo erdvę. Priderinus spalvas viskas atrodo kaip viena didelė erdvė.

Ketvirtas patarimas: plytelės duše klijuokite iki lubų

Tikrai keistai atrodo, kai vonios kambaryje plyteles klijuojantys statybininkai palieka iki lubų kelis centimetrus, o paskui tą vietą apkraštuoja specialiais apvadais. Tai greičiausiai kainuoja daugiau nei klijavimas plytelėmis iki pat lubų, o ir atrodo blogiau. Ir šiuo atveju galioja ta pati taisyklė – kuo mažiau perėjimu ir mažesnis kontrastas, tuo didesnės erdvės įspūdis.

Penktas patarimas: perėjimai turi būti kuo mažiau pastebimi

Kuo ta pati apdailos medžiaga dengs daugiau ploto be jokių perėjimų, tuo erdvė atrodys švaresnė ir didesnė. Juk tomis pačiomis plytelėmis galima išklijuoti ne tik visas sienas, bet ir grindis.

Šeštas patarimas: dušo kabinai rinkitės skaidrų stiklą

Jeigu rinksitės faktūrinį dušo kabinos stiklą, tai sukurs papildomos sienos įspūdį. Gal tai ir suteiks daugiau privatumo, tačiau taps papildomu vizualiniu barjeru nedideliame vonios kambaryje.

Vonia

Septintas patarimas: rinkitės didelius veidrodžius

Niekas vonios kambariui nesuteiks daugiau erdvės nei veidrodis iki pat lubų. Įrėmintas medyje ar plytelėse, didelis veidrodis su apšvietimu virš jo ar priešais jį šviesos kiekį padvigubins, o erdvę išplės. Jeigu vonios kambaryje yra dvi kriauklės, nesirinkite atskirų veidrodžių virš kiekvienos jų. Tai taip pat suskaldys erdvę.

Vonia

Aštuntas patarimas: išsaugokite kuo daugiau natūralios šviesos

Natūrali šviesa vonios kambaryje visuomet pageidautina. Pagaliau, niekas negali pranokti to jausmo, kai ryte užėjus į vonios kambarį tave pasveikina rytinė saulė! Jau nekalbant apie tai, kad geriausia dažytis esant natūraliam apšvietimui.

Tačiau dažnai vonios kambaryje esantis langas uždangstomas langinėmis ar kitaip užmaskuojamas, taip siekiant privatumo, tačiau abu variantai langą tarsi užmūrija! Verčiau langą pridenkite lengvomis permatomomis užuolaidomis ar rinkitės vitražinį stiklą – abiem atvejais išsaugosite natūralų apšvietimą ir turėsite privatumą.

Jeigu lango jūsų vonios kambaryje nėra, pagalvokite apie natūralios šviesos sistemą „Solatube“ ar galimybę įrengti stoglangį.

Devintas patarimas: strategiškai panaudokite veidrodžius

Visi žinome, kad veidrodžio privalumas – gebėjimas atspindėti. Viena puiki idėja – veidrodį pakabinti priešais langą, taip susidarys įspūdis, lyg toje pačioje erdvėje turite net du langus! Galima pagalvoti net apie veidrodines vonios spintelių dureles, kurios taip pat vizualiai padidins erdvės pojūtį.

Dar viena galimybė – ištapetuoti vieną sieną ir jos centre pakabinti didelį veidrodį, kurio rėmas susilieja su tapetais. Šis triukas taip pat keliskart padidina erdvės įspūdį! Tiesiog nereikia bijoti eksperimentuoti, pavyzdžiui, galima pakabinti veidrodžius aukštai palei lubas – tai suteiks joms aukščio.

Dešimtas patarimas: lentynas ir spinteles paslėpkite nišose

Jeigu jūsų rankšluosčių spintelė stipriai įsikišusi į priekį, kur kas protingiau būtų ją įsprausti į nišą sienoje. Žinoma, tai pareikalaus šiokių tokių pastangų, tačiau rezultatas bus to vertas! Be to, klijuojant sienas plytelėmis, kur yra galimybė, palikite nedideles nišas – jose galėsite sustatyti šampūnus ar kitus smulkius daiktus.

Vonia

Vienuoliktas patarimas: nesirinkite pigiai atrodančių spintelių

Atsisakykite sieninių spintelių iš gipso kartono su pilno aukščio durimis. Tai atrodo labai pigiai ir labai kėsinasi į vonios kambario erdvę!

Jeigu spintelė bus pagaminta iš medžio, ji atrodys gerokai grakščiau ir užims mažiau vietos. Daili spintelė ne tik tarnaus kaip baldas daiktams susidėti, bet ir atliks interjero detalės vaidmenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)