Štai 10 klaidų, kurios darko visą namų interjerą. Perskaitę šį straipsnį, pamėginkite iš naujo įvertinti savo būstą, rašo novate.ru.

1. Magnetukai ant šaldytuvo

Iš kur kilo tradicija aplipdyti šaldytuvo paviršių magnetukais, neaišku, tačiau toks įprotis itin darko jūsų virtuvės vaizdą, net jei šios patalpos dizainą kūrė garsus meistras. Žinoma, magnetukai primena mums malonias atostogų akimirkas, tačiau jums reikia pasirinkti: arba virtuvės grožis, arba prisiminimai. Trečio varianto nėra. Jei magnetukai itin brangūs jūsų širdžiai, galite įsigyti magnetinę lentą ir lipdyti suvenyrus ant jos – tokią lentą pasidėkite ten, kur niekas, išskyrus namo šeimininkus, jos nematys.

2. Indų plovikliai virtuvėje

Taip, taip, jie taip pat kenkia interjero grožiui, todėl nelaikykite indų ploviklio prie plautuvės. Kad nereikėtų lakstyti jų pasiimti iš kitos vietos ar ieškoti lentynose, tiesiog įsigykite dailius dozatorius ir perpilkite ploviklį į juos. Tokie aksesuarai turi būti tokios pačios spalvinės gamos, kaip ir jūsų virtuvė. Gražu ir patogu!

3. Įvairūs mažmožiai virtuvėje

Tą patį galima pasakyti ir apie kitas įvairias smulkmenas, ypač prieskonius, kurie laikomi pakeliuose. Juos taip pat geriau perpilkite į specialius indelius, derančius prie virtuvės interjero.

4. Neplauti indai kriauklėje

Kas gali būti blogiau už kalną neplautų indų, kurie jau trečią dieną stovi kriauklėje? Tai negražu ir labai nehigieniška – juk nešvarumai ir drėgmė yra ideali terpė bakterijoms daugintis. Taip pat tai yra nemalonių kvapų, sklindančių po visą butą, šaltinis. Netingėkite, išplaukite indus kiekvieną kartą pavalgę. Tai nereikalauja daug laiko, užtat virtuvėje visada bus švaru ir tvarkinga.

5. Kalnai nelygintų skalbinių

Kartais labai tingisi lyginti išplautus skalbinius, tačiau jeigu norite jaukumo namuose, būtina tai daryti reguliariai, savaitėmis neatidėliojant šio namų ruošos darbo. Beje, lyginimo lentą taip pat geriau išnešti, kad ji nekristų į akis.

6. Koridoriuje išmėtyti batai

Savo batus būtina tvarkingai sudėti į vieną vietą, kad jie nesimėtytų po kojomis ir nekurtų netvarkos. Egzistuoja daug būdų kaip sutvarkyti koridorių, net jeigu jis nedidelio ploto. Nedidelių išmatavimų simpatiška spintelė tikrai papuoš interjerą ir padovanos galimybę patogiai laikyti visos šeimos avalynę.

7. Kalnai suvenyrų

Paprastai kelionių mėgėjų lentynos užkrautos įvairiais suvenyrais, tačiau ar tikrai būtina užgriozdinti erdvę, aukojant interjero grožį? Be to, kad labai dažnai tie suvenyrai gadina bendrą vaizdą, bet dar juos reikia kruopščiai prižiūrėti – ne veltui jie vadinami dulkių surinktuvais. Jeigu nesate pasiruošę kasdien skirti poros valandų statulėlių valymui, tada geriau jas sudėkite kur nors toliau.

Suvenyrai

8. Netinkanti patalynė

Bet kurio dizainerio siaubas ir paplitusi daugelio klaida – nepriderinta patalynė miegamajame. Pavyzdžiui, jeigu miegamajame art deco stiliaus dizainas, o patalynė marginta turkio spalvos žirneliais ar ramunėlėmis – vaizdas, švelniai tariant, bus nekoks. Ir čia yra dvi išeitys: arba nupirkite tinkančią patalynę, arba didelį prie kambario tinkantį užklotą, kuris uždengs visą šitą košmarą.

9. Po visą butą išmėtyti žaislai

Kai bute gyvena vaikai, išmėtyti žaislai – neišvengiamas dalykas. Vis dėlto, situaciją būtina kontroliuoti. Vaikučius reikia mokyti tvarkos nuo mažų dienų, taip pat negalima leisti palikti išmėtytų žaislų nakčiai. Pažaidėte ir susitvarkykite. Kitas variantas – neleisti, kad visas šitas turtas iškeliautų už vaikų kambario ribų.

10. Spalvoti rankšluosčiai vonios kambaryje

Netgi tokia smulkmena, kaip įvairiaspalviai rankšluosčiai, gali visiškai „nužudyti“ visą vonios įvaizdį, kad ir koks gražus ir naujas šis kambarys būtų. Tekstilę reikia rinktis vienos spalvos ir stebėti, kad viskas harmoningai derėtų su pačios patalpos spalva. Jeigu yra galimybė, nupirkite naujus rankšluosčius. Na, bent jau pradėkite juos palaipsniui keisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)