Atsiradus skalbimo mašinoms mūsų gyvenimuose sumažėjo viena problema. Ir dešimčia padaugėjo. Juk net pats švelniausias skalbimas turi tiek niuansų, kad visų paminėti net neįmanoma. Tiesą sakant, niekas per daug ir nesistengia. Todėl visi draugiškai skundžiasi nekokybiškais drabužiais, blogu pasiuvimu ir panašiai. Nenorite pasmerkti savo naujų daiktų trumpam ir ne itin ryškiam gyvenimui? Tuomet nedarykite skalbdami klaidų, kurias vardija novate.ru.

Mokytis niekada nevėlu. Pats metas įsigilinti į patį skalbimo procesą. Ir galimai išvengti klaidų. Juk dauguma net nesusimąsto, kad štai taip daryti neverta.

1. Neskaityti drabužių etikečių

Etiketėje galima rasti ne tik prekės ženklą, bet ir nemažai naudingos informacijos. Pavyzdžiui, kokį skalbimo rėžimą reikia pasirinkti. Galbūt jūs net neįtarėte, kad pamėgtos leopardo rašto suknelės apskritai negalima skalbti mašinoje. Juk šis atradimas padidins galimybę, kad suknelė jūsų garderobe gyvens ilgai ir laimingai.

2. Į skalbimo mašiną dėti viską ir iškart

Kad ir kaip viliojančiai atrodytų galimybė taupyti laiką ir sudėti į skalbimo mašiną iškart penkis kilogramus, verčiau tokį norą nuslopinkite. Būgnas nėra visai geležinis, gali ir neatlaikyti krūvio. Jau nekalbant apie skalbimo kokybę perkrautame įrenginyje ir banalią būtinybę rūšiuoti daiktus.

3. Nepakankamai išskalauti patalynę

Pradėjote pastebėti ant odos smulkius bėrimus, raudonas dėmes ir sudirgimą? Gali būti, kad priežastis slypi jūsų patalynėje. Jokių dviprasmybių: skalbimo miltelių ar kondicionieriaus likučiai esant kasdieniam kontaktui gali sudirginti jautrią odą ir išprovokuoti alergiją. Ypač jeigu naudojate priemonę su stipriu kvapu. Todėl po kiekvieno patalynės skalbimo būtinai įjunkite dar vieną ciklą paprastame vandenyje be skalbiklių. Tačiau pas gydytoją vis tiek apsilankykite.

4. Pilti kondicionierių skalbiant rankšluosčius

Ir dar „iš dūšios“. Skalbiant baltus ir labai minkštus rankšluosčius geriausia apskritai apsieiti be minkštinančių priemonių. Jos padengia pluoštą nematoma plėvele, kas sumažina audinio gebėjimą sugerti drėgmę. Dėl to rankšluosčiai visą laiką būna šiek tiek drėgni ir pradeda nemaloniai paduoti drėgme.

5. Persistengti pilant skalbimo miltelius

Tai gerokai didina vandens sąnaudas ir gali palikti dėmes ant audinio. Tai tas atvejis, kai daugiau nereiškia geriau.

6. Skalbti švelnaus skalbimo reikalaujančius daiktus su viskuo kitu

Pirma, liemenėlė su prancūziškais nėriniais akivaizdžiai reikalauja kitokio požiūrio, nei ilgus metus trinti džinsai. Antra, reikia nusipirkti specialiai apatiniams skalbti skirtą tinklelį, kuris apsaugos nėrinius ir pėdkelnes nuo įplyšimų, o kojines – nuo „antrosios pusės“ praradimo.

7. Skalbti maudymosi kostiumėlį skalbimo mašinoje

Reikia kartą ir visiems laikams įsiminti: elastanas ir skalbimo mašina yra nesuderinami dalykai. Todėl visus maudymuisi skirtus daiktus geriausia skalbti seniai patikrintu būdu – rankomis.

8. Prieš skalbimą neatsegti sagų

Nedaugžodžiausime: galite išimti savo mėgstamą palaidinę be vienos, o gal ir visų sagų. Todėl geriau nerizikuokite.

9. Palikti atsegtą kelnių užtrauktuką

Visus drabužiuose esančius užtrauktukus prieš skalbimą būtina užsegti. Kitaip užtrauktuko dantukai gali užkabinti kitus daiktus ir juos sugadinti.

10. Nevalyti skalbimo mašinos

Paradoksalu, tačiau net ir skalbimui skirtą įrenginį reikia valyti. Bent jau periodiškai išskalauti milteliams ir kondicionieriui skirtą skyrių. Taip skalbimo mašina tarnaus ilgiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)