„Bright Side“ skatina pasimokyti iš svetimų klaidų ir pasiskaityti, ko visgi vengti, darant namuose remontą:

1. Dušo kabina

Dušo kabina tikrai nėra prastas dalykas. Be to, yra situacijų, kai dušo kabina tikrai – vienintelis variantas. Bet jei turite gyvūnų, auginate vaikus, patartina rinktis vonią. Taip – ir vienus, ir kitus galima išmaudyti duše, bet tai nepatogu ir kyla rizika užtvindyti visą patalpą.

Nemažai žmonių skundžiasi, kad dušo kabiną reikia valyti iš vidaus ir iš išorės, jose mažai vietos, dažnai reikia jas remontuoti, nebent perkate labai brangų variantą.

Rinkdamiesi vonią atkreipkite dėmesį į jos formą. Idealiu atveju dugnas neturi eiti paraleliai grindims, viena vonios pusė turi būti pakrypusi į kanalizacijos vamzdžio pusę – tada vanduo natūraliai ištekės iš vonios, rečiau reikės ją šveisti.

2. Mozaikinės plytelės virtuvėje

Mozaikinės plytelės – daili virtuvės puošmena, tačiau jos nepraktiškos. Riebalai, nešvarumai pridžius tarpuose tarp plytelių, sugaišite daug laiko, kol juos nuvalysite. Vietoje mažų mozaikinių plytelių patartina rinktis didesnes plyteles. Be to, nepirkite matinių plytelių – jas reikia valyti dar dažniau.

3. Per mažai kištukinių lizdų

Vos pradėjus remontą sunku numatyti, kur lyginsite drabužius, kur stovės kalėdinė eglė, kur įkrausite mobilųjį telefoną. Su šia problema susidursite vėliau, o ją galėsite išspręsti tik antro remonto metu. Todėl vienintelis patarimas – įvertinkite poreikius, apgalvokite savo įpročius ir susidarykite kambarių planą, galvodami, kiek kištukinių lizdų gali prireikti.

Kraštutiniu atveju pagelbės prailgintuvas, tik jis nėra elegantiškas sprendimas.

4. Prasta garso izoliacija

Sienų storis naujuose namuose – tikra paslaptis. Kai įsigyjate butą nenaujame name, galite paklausyti, ar girdisi kaimynai, o jei namas naujutėlaitis, iš anksto to nepatikrinsi. Esant prastai garso izoliacijai, girdėsite kiekvieną garsą iš kaimynų buto (kartais žmonės skundžiasi, kad pabunda nuo mobiliųjų telefonų skambėjimo kaimynų butuose).

Taigi planuodami remontą nepamirškite garso izoliacijos. Tai brangu, bet ši investicija atsiperka 100 procentų.

5. Tamsios plytelės vonios kambaryje

Tamsias plyteles vonios kambariui pasirinkę žmonės skundžiasi, kad ant jų matosi menkausi nešvarumai. Dulkės, gyvūnų plaukai neduos ramybės, teks juos valyti kelis kartus per dieną.

Daug kas priklauso nuo vandens kokybės – nuo jo po plovimo gali likti dryžių ant grindų. Ant šviesių plytelių dėmės ne taip greitai matosi.

6. Ir margos plytelės virtuvėje

Natūralias medžiagas primenančios plytelės dailios, o vienas iš privalumų – ant jų ne taip greitai matosi nešvarumai. Yra ir kita šio reikalo pusė – mažus nešvarumų taškelius sunku pastebėti arba galite juos supainioti su natūraliu raštu ir ilgai valyti tai, kas nevalytina. Būtent todėl daugelis žmonių rekomenduoja rinktis šviesesnius paviršius – pvz., marmuro.

Tas pats principas tinka ir virtuvės baldams – ant balto stalo akimirksniu matosi net mažiausios dėmelės, taigi iš karto galėsite jas nuvalyti. Geriau skirti kelias sekundes ir nuvalyti aliejaus lašelį negu pusę valandos šveisti įsisenėjusias dėmes.

7. Per mažai šviesos vonios kambaryje

Moterys žino – dažantis labai svarbu, kad patalpoje būtų daug šviesos. Jei šviesos trūksta, akys labiau įsitempia. Įsukite užtektinai mažų lempelių virš kriauklės. LED lemputės veidrodžiuose naudoja kur kas mažiau elektros.

Nepamirškite įrengti kištukinių lizdų vonios kambaryje – tada ši patalpa bus funkcionalesnė, saugesnė.

8. Taupymas medžiagoms

Visi, kas yra darę remontą namuose, sutinka – geriau atlikti mažiau, bet kokybiškiau. Jie teisūs. Kartais norėdami pataupyti renkamės pigesnes medžiagas, o po trejų metų butas atrodo lyg neremontuotas. Žvelkite į ilgalaikę perspektyvą. Savaime suprantama, yra daiktų, kuriems galima pataupyti, bet langai, grindų dangos ir vamzdžiai turi būti maksimaliai geros kokybės.

Svarbu susidaryti prioritetų sąrašą. Jei neturite užtektinai pinigų, galbūt kažką galite atidėti, kažko atsisakyti, tada bent jau nereikės mokėti du kartus.

9. Su svetaine sujungta virtuvė

Jei vilioja sumanymas sujungti virtuvę ir svetainę, patartina pagalvoti apie savo padėtį – kiek žmonių gyvena bute, kokiu ritmu jie gyvena ir pan. Studija – puikus variantas porai, kuri neturi vaikų. O jei jūsų šeima didesnė, geriau turėti atskirą virtuvę ir svetainę.

10. Prastai išdėstyta grindų šildymo sistema

Dėl šios dažnos klaidos tenka mokėti kur kas daugiau pinigų – pirma, kai instaliuojate šildymo sistemą, antra, kai mokate už elektrą. Prieš įrenginėjant šildymo sistemą apgalvokite, kur stovės baldai – tose vietose šildymo nereikia. Atrodytu, savaime suprantama, bet daugelis žmonių tai pamiršta.

Sumaniai apšiltinkite grindis ir virtuvėje – pvz., po šaldytuvu šildomų grindų ne tik nereikia, bet ir būtų pavojinga šaldytuvui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)