„Handimania“ dalinasi 10 gudrybių, kurios padės lengviau, greičiau ir maloniau tvarkytis virtuvėje:

1. Nušveiskite plyteles, kad atrodytų kaip naujos

Nesvarbu, kokios jūsų virtuvėje plytelės, laikui bėgant jos susitepa.

Taigi, užberkite ant plytelių sodos, užpurkškite acto ten, kur užbėrėte sodos, palikite 2–3 min., pašveiskite su senu šepetėliu ir galiausiai nuplaukite ir nuvalykite švaria šluoste.

2. Išskalbkite virtuvėje naudojamas kempines

Kempinės gali būti vieni iš pačių nešvariausių daiktų namuose. Jas būtina keisti kas 1–2 savaites. Taip pat rekomenduojama kas pora dienų jas išplauti. Plauti galite dviem būdais:

1. Įdėkite kempinę į mikrobangų krosnelę kartu su stikline vandens. Įjunkite mikrobangę pusei minutės.
2. Skalbkite kempines indaplovėje su ilgu skalbimo ciklu. Galite sudėti kartu su stalo įrankiais.
Skalbiant šiais dviem būdais sunaikinsite 99 proc. bakterijų.

3. Su savadarbiu įrankiu išvalykite mažiausias dėmeles ir tarpelius

Sunkiai pasiekiamas dėmes pasieksite su savadarbiu įrankiu: drėgno popierinio rankšluosčio užvyniokite ant peilio, ant dėmelės užpurkškite valymo priemonės ir išvalykite.

4. Išvalykite gartraukio filtrus

Viskas priklauso nuo to, ar dažnai valote ir keičiate filtrus. Štai patarimai, kaip valyti filtrus.
Išimkite filtrą, nerūdijančio plieno puode užvirinkite vandens, įberkite maždaug pusę stiklinės sodos, kai užvirs įdėkite į puodą filtrą. Jeigu puodas nedidelis, išimkite filtrą, tada įdėkite antrąjį. Kiekvieną filtrą palaikykite puode 60 s. Pamatysite – visi taukai išsivalys ir filtrai bus kaip nauji.

Gartraukis

5. Atnaujinkite seną keptuvę

Pasitelkite šią gudrybę – visos keptuvės vėl atrodys kaip naujos. Įpilkite į keptuvę vandens, įlašinkite kelis lašus acto, užkaiskite keptuvę ant viryklės, kai vanduo užvirs, nukaiskite, po truputį įberkite sodos, šiek tiek palaukite, paskui išpilkite vandenį ir pašveiskite keptuvę. Geriausia tai daryti su mikropluošto šluoste. Jei keptuvė stipriai riebaluota, pasidarykite košelės iš vandens ir sodos – lengviau išvalysite riebalus.

6. Išvalykite nerūdijančio plieno kriauklę

Nepakaks vien nuplauti kriauklės vandeniu, nes kriauklėje prisirenka dulkių, kaupiasi bakterijų. Kriauklei išvalyti jums reikės: kempinės, vandens ir sodos košelės, vandenilio peroksido, skysto ploviklio, acto.

7. Nuvalykite nuo čiaupo kieto vandens apnašas

Į nedidelį plastikinį maišelį įberkite šiek tiek sodos ir įpilkite acto, užmaukite maišelį ant krano ir apriškite gumele, kad laikytųsi. Po valandos nuriškite maišelį, o apnašas nušveiskite senu dantų šepetėliu – su juo patogiausia pasiekti sunkiai prieinama vietas.

8. Drėgnas popierinis rankšluostis vietoje semtuvėlio

Vietoje semtuvėlio pasitieskite ant grindų drėgną popierinį rankšluostį ir šluokite ant jo – pamatysite, jis veiksmingiau surinks dulkes.

9. Nuvalykite degiklius nuo viryklės

Štai kaip lengvai tai padaryti ir apsieiti be šveitimo. Į maišelį įpilkite ketvirtadalį stiklinės amoniako, į vidų įdėkite degiklį ir užriškite maišelį. Nepilkite didesnio kiekio amoniako – ketvirtadalio stiklinės pakanka. Palikite degiklį maišelyje per naktį. Ryte išimkite ir nuvalykite jį su kempine ar drėgnu popieriniu rankšluosčiu.

10. Nuvalykite pridegusias dėmes nuo kepimo skardų, indų

Kai kurias dėmes iš tiesų sunku nuvalyti, vis tik įmanoma. Užpilkite ant dėmių indų plovimo skysčio ir užberkite sodos, iš folijos padarykite gumulėlį ir pašveiskite juo dėmes. Paskui nuplaukite indus po tekančiu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)