1. Kabinkite šviesių, šaltų atspalvių užuolaidas – susidarys įspūdis, kad namuose vėsiau

Svarbu tai, kaip mes suvokiame temperatūrą. Miestuose, kuriuose karštas klimatas, geriau naudoti šviesias ir šaltas spalvas, sukuriančias vėsaus oro iliuziją. Žinoma, ne visi ryšis keisti užuolaidas, tačiau esant karščiams tai būtų į naudą.

2. Naudokite vandenį kambario vėsinimui

Vasarą vanduo – geriausias jūsų draugas. Kad išvengtumėte perkaitimo, prieš ventiliatorių pastatykite indą su vandeniu ir ledu. Garuodamas vanduo vėsins orą, pasklis po visus namus.

Jei neturite ventiliatoriaus, galite uždėti vandens indą ant palangės – tada karštas iš lauko sklindantis oras atvės.

3. Atšaldykite pagalvę

Vasarą gali būti išties sunku gerai išsimiegoti. Kad būtų patogiau, įdėkite pagalvės užvalkalą į maišelį ir atvėsinkite jį šaldiklyje.

4. Venkite fizinio krūvio

Kai labai karšta, norisi tik pailsėti ir nieko neveikti. Nesmerkite savęs dėl to – juk vasarą kūnas dirba tikrai sunkiai.

Tyrimai rodo – kai karšta, kūnas sunaudoja daug energijos vėsinimui ir normalios temperatūros palaikymui. Taigi, geriau sumažinkite darbų ir luktelėkite, kol pravės.

5. Negerkite gaiviųjų gėrimų ir nevalgykite ledų

Nedaugelis žmonių žino, kad iš tiesų ledai mūsų neatvėsina, o priešingai – sušildo. Pats vėsinamasis poveikis yra labai trumpas, ir organizmas, gaminantis šilumą, tai kompensuoja virškindamas suvalgytą kaloringą maistą.

Tas pats pasakytina apie gaiviuosius gėrimus, prisidedančius prie dehidratacijos.

6. Į lovą įdėkite šaldytą butelį

Bus lengviau užmigti, jei prieš miegą į lovą įdėsite šaltą buteliuką vandens. O pabudę užsidėkite šaldytų ryžių maišelį ant pakaušio, ir karštą dieną pradėsite daug geriau.

7. Atsikratykite tekstilės

Karštomis dienomis geriau atsikratyti storų audinių, dekoratyvinių pagalvių, kilimų bei antklodžių. Manoma, kad tamsūs audiniai traukia šilumą, tad patartina pirkti patalynę iš šviesių ir organinių medžiagų.

8. Ieškokite prieglobsčio už storų užuolaidų

Nors, kaip minėta, tekstilę geriau pakeisti lengvesniais audiniais, tai nepasakytina apie užuolaidas – jos turėtų būti kuo storesnės. Beje, karštą dieną geriau laikyti langus uždarytus, užtrauktomis užuolaidomis, o namus išvėdinti vakare, jau pravėsus.

9. Drėkinkite orą

Galite nusipirkti oro drėkintuvą ar paprasčiausiai naudoti purškimo buteliuką. Jei ne itin drėgna, padėtų ir grindų plovimas.

10. Auginkite kambarinius augalus

Kambariniai augalai padeda sumažinti temperatūrą namuose, valo ir drėkina orą. Fikusai, aglaonemos ir palmės – pats geriausias pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)