Taigi neapsiribokite vien maisto šildymu, mikrobangų krosnelė – kur kas funkcionalesnė.
AdMe.ru pateikia kelias gudrybes, kurios ne vienai šeimininkei palengvins gyvenimą.
1. Greitai nulupsite vaisius ir daržoves
Norint greitai nulupti odelę nuo vaisių ir daržovių, nebūtina jų plikyti karštu vandeniu. Peiliu įpjaukite kryželį, tada maždaug 2 min. įdėkite produktą į vidutiniu galingumu nustatytą mikrobangų krosnelę. Kai vaisiai ar daržovės kiek atvės, odelė atšoks, tada lengvai ją nulupsite.
2. Išspausite daugiau sulčių iš citrinų
Iš šiek tiek pakaitintų citrinų, žaliųjų citrinų ir apelsinų kur kas lengviau spausis sultys. Vaisius maždaug 20 s įdėkite į mikrobangų krosnelę, jie truputį suminkštės. Paskui perpjaukite juos į keturias dalis ir išspauskite sultis. Spausti bus lengviau, o sulčių bus daugiau.
3. Sterilizuosite stiklainius
Stiklainius išplaukite, tad įpilkite į juos truputį vandens. Stiklainius sustatykite į mikrobangų krosnelę taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Kaitinkite 3 min., mikrobangų krosnelė turi būti nustatyta visu kaitrumu. Per tą laiką vanduo užvirs ir stiklainiai sterilizuosis.
4. Pašalinsite nemalonų pjaustymo lentos kvapą
Nešvarią pjausimo lentą nuplaukite, nutrinkite citrinos pusele, tada įdėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 5 min. Paskui nuskalaukite po tekančiu vandeniu. Nemalonaus kvapo neliks.
5. Išvirsite kopūstų lapus balandėliams
Mikrobangų krosnelėje paruošite kopūstų lapus balandėliams. Kopūsto gūžę nuplaukite, išpjaukite kotą. Kopūstą galima tiesiog dėti į krosnelę arba dar apvynioti maistine plėvele – bus daugiau kaitrumo. Kaitinkite vidutiniu galingumu 10 min. Galite kelis kartus apversti kopūsto gūžę.
6. Grąžinsite prieskoniams aromatą
Ilgai laikomi prieskoniai ir žolelės praranda aromatą. Norint grąžinti jiems kvapnumą, pakanka truputį pakaitinti mikrobangų krosnelėje – 10–15 s visu galingumu.
7. Nebereikės ašaroti pjaustant svogūną
Nulupkite svogūną, nupjaukite viršūnėles ir įdėkite jį 30 s į mikrobangų krosnelę. Kai atvės, galima pjaustyti. Pakaitinus svogūną, nebeliks medžiagų, nuo kurių bėga ašaros, o skonis ir naudingos svogūno ypatybės išliks.
8. Iškildinsite mielinę tešlą
Jei reikia greičiau iškildinti mielinę tešlą, įdėkite dubenį su tešlą į mikrobangų krosnelę. Kad tešla nesudžiūtų, šalia pastatykite stiklinę su vandeniu. Kaitinkite 34 min., paskui 5–6 min. tešlą tegu vėsta.
9. Sudžiovinsite žoleles
Prisirinkta žoleles sparčiau išdžiovinsite mikrobangų krosnelėje (žalumynus galima džiovinti visus arba smulkintus). Pakaks pakaitinti 1 min. – drėgmė išgaruos, o naudingos medžiagos ir aromatas liks.
10. Suminkštinsite duoną
Galimi du variantai. Pirmam reikės popierinio rankšluosčio. Suvyniokite į jį sužiedėjusią duoną, tada padrėkinkite rankšluostį vandeniu, įdėkite duoną į lėkštą ir 1 min. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
Antras variantas – įdėkite duoną į mikrobangų krosnelę, šalia pastatykite vandens stiklinę. Šiuo atveju kaitinti reikės ilgiau.