Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria – jei nenorite pakenkti jūsų santykiams, niekada savo sutuoktiniui nesakykite:

Tu nieko nedarai namuose. Suprantama, kad jūs greičiausiai jaučiatės nusivylusi, jei tūkstančius kartų mylimajam sakėte, kad norėtumėte, jog jis daugiau prisidėtų prie namų ruošos darbų, tačiau jis vis tiek nesistengia padėti. Tačiau vargu, ar kritika net ir tokiu atveju pakeis situaciją. Jei žmogus dažnai girdi tą pačią kritiką, jis paprasčiausiai apsitveria tylos siena ir nustoja stengtis. Toks elgesys – tai gynybinė reakcija.

Užuot puolusi kaltinti, pasakykite jam, kad jaučiatės blogai pagalvojusi, kiek daug darbų turėsite nuveikti namuose ir kokia būtumėte laiminga, jei jis padėtų išnešti šiukšles, kol jūs plausite indus. Išgirdęs, ką gali padaryti, kad jūs būtumėte laimingesnė, jis tikrai tai padarys. Svarbiausia, kad pasakytumėte konkrečiai, kaip jis gali jums padėti, ir duotumėte jam laiko. Jei paprašėte išnešti šiukšles, nemanykite, kad jis turi pulti tuoj pat tai daryti – duokite jam laiko ir jis tikrai tai padarys.

Yra svarbesnių dalykų nei seksas. Padarykim tai greitai ir eikim miegoti. Taip, jūs tikriausiai kartais jaučiatės išsekusi ir norėtumėte tiesiog nueiti anksčiau miegoti, nes žinote, kad anksti ryte vėl turėsite keltis į darbą, suruošti vaikus į mokyklą, padaryti pusryčius ir dar krūvą dalykų. Normalu, kad ne visada esate nusiteikusi intymiems santykiams. Be to, labai retai kada partneriai turi visiškai vienodą nuomonę apie intymius dalykus, todėl seksas gali tapti nesutarimų šaltiniu.
Tačiau nesvarbu, kaip sunku ir nepatogu būtų apie tai kalbėtis, turite kuo daugiau su sutuoktiniu bendrauti šia tema, tik tuomet galite tikėtis išvengti nesutarimų dėl intymių dalykų.

O ką daryti, jei iš tiesų nesate nusiteikusi seksui, o jūsų mylimasis jus vilioja meilės žaidimams? Pasakykite, kad šiuo metu esate per daug pavargusi, tačiau norėtumėte, kad iš ryto arba savaitgalį, kai vaikai bus pas močiutę, jis jus nustebintų. Seksas nėra nesvarbus sutuoktinių gyvenime, todėl nenustumkite jo į paskutinę vietą. Tai vienas iš būdų parodyti meilę partneriui.

Aš nebegaliu. Gailiuosi, kad apskritai už tavęs ištekėjau. Kartais konflikto įkarštyje, kai esate labai supykusi, galite pasakyti tai, ko vėliau gailėsitės ir kaip iš tiesų negalvojate. Tačiau žodis – ne žvirblis, todėl jei kažką pasakėte, neabejokite, kad jūsų mylimasis tai išgirdo ir jį šie žodžiai gali labai įskaudinti. Užuot griovusi santykius pareiškimais apie nevykusius judviejų santykius, pasakykite jam, kad esate labai pikta ir jums reikia laiko nusiraminti, o kai tai įvyks, būtinai pasikalbėsite. Atminkite, kad vienas kito skaudinimas neturi jokios prasmės, todėl visas problemas stenkitės spręsti tik tada, kai nusiraminsite.

Matai, kaip kiti vyrai rodo dėmesį žmonoms, o tu ką, net gėlių nesugebi nupirkti. Santuokoje judu esate komanda, todėl jei blogai bus jūsų sutuoktiniui, blogai bus ir jums. Taip, galbūt kiti vyrai yra kur kas rūpestingesni ir romantiškesni, tačiau jūs išsirinkote šį vyrą, todėl jums lieka stengtis, kad jūsų santuoka pavyktų. Jei siekiate, kad jūsų žodžiai įskaudintų, nesitikėkite, kad pavyks kurti darnius santykius. Parodydama savo vyro ydas tik verčiate jį nepasitikėti savimi. Verčiau pasakykite jam, kad judu (ne jis vienas) apleidote jūsų santykius ir jums reikėtų vėl po daug metų nueiti į pasimatymą. Nekurkite priešpriešos vienas kitam – judu esate komanda, todėl ir elkitės kaip komanda.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!