„Nesu labai aktyvus tų portalų dalyvis. Mano nuomone, jie yra skirti bendrauti su tais žmonėmis, kuriuos pažįsti. Kartais, kai įsijungiu „Facebook“, man net nusvyra rankos, nes mano gerbėjai ar tiesiog žmonės, kuriuos domina mano veikla, laukia eilėje mano sprendimo, ar priimsiu juos į savo draugų sąrašą ar ne. O aš jau net atsirinkti nebegaliu, ką pažįstu, o ko – ne“, – kalbėjo V. Rumšas.

„Žinau daug tokių atvejų, kai žmonės tarsi vagia žymių žmonių internetines anketas, pasivadina jų vardais, publikuoja nuotraukas, pasiimtas iš interneto erdvės... Nenorėčiau, kad taip atsitiktų ir man“, – sakė aktorius.

Tarp aktoriaus pažįstamų ir artimųjų niekada nebuvo kalbama apie draugystes, kurių pažintis prasidėjo interneto ervdėje.

„Iš tikrųjų nežinau, ar daug porų susipažįsta būtent tokiu būdu. Tiesiog iš mano pažįstamų neteko girdėti tokių istorijų, nelabai apie tai kalbame. Vis dėlto tam pažinčių svetainės ir yra skirtos – susipažinti“, – pokalbį baigė V. Rumšas jaunesnysis.

Vyrą surado socialiniame tinkle

Lietuvos drabužių dizainerė Julija savo gyvenimo vyrą – aktorių, Muzikos ir teatro akademijos dėstytoją Stasį Baltakį – surado viename iš socialinių tinklų.

Nors ne apie darbo reikalus Julija nėra linkusi pasakoti, visgi prasitarė, kad laimę asmeniniame gyvenime jai atnešė būtent socialiniame tinkle rastas žmogus.

„Stasį pažinojau anksčiau, nei sutikau interneto erdvėje. Tiesiog tuomet artimi draugai dar nebuvome. Bendravimas internetu mums nesukėlė nepatogumų ar kokių nors problemų. Nors jei ne pažintis su manimi, Stasys turbūt būtų likęs gyventi Kanadoje. Tad galima sakyti, kad aš parginiau jį į tėvynę“, – šypsodamasi kalbėjo J. Janulaitytė.

Apie poros vestuves taip pat buvo sužinota iš socialinio tinklo, kur jiedu vieną dieną tiesiog pakeitė savo statusą. Iš „susižadėjusios“ moteris tapo „susituokusia“. „Man Stasys pasipiršo Maroke. Myliu šią šalį. Tą dieną Marakeše šventėme mano gimtadienį. Gautas sužadėtuvių žiedas yra ir vestuvinis. Žiedų reikšmės nesureikšminu, svarbu, kad jis būtų dovanojamas su meile. O tas žiedas, kurį man įteikė Stasys, ne tik dovanotas su meile, bet ir pagamintas specialiai man. Nenorėjome pompastiškų, atvirų vestuvių, todėl apie mūsų pasikeitusį statusą ir sužinojote iš populiaraus socialinio tinklo“, – pakomentavo drabužių dizainerė.

Virtualioje erdvėje žmonės – drąsesni

Prieš ketverius metus gražiausios Lietuvos merginos karūna pasipuošusi Gabrielė Martirosianaitė tuo metu labai atidžiai žiūrėjo į vyrus. Norėjo įsitikinti, kas jiems įdomiau – tikroji Gabrielė ar jos karūna ir žinomumas. Tačiau prieš metus pati Gabrielė socialiniame tinkle netikėtai pastebėjo verslininką Ramūną Berkmaną ir pirmoji parašė jam žinutę.

„Anksčiau nesu taip elgusis. Pirma niekada nerodydavau iniciatyvos susipažinti, juo labiau virtualioje erdvėje. Tačiau pamačiusi Ramūno nuotrauką ir tai, kad turime nemažai bendrų draugų, nutariau susipažinti su šiuo vaikinu“, – pasakojo G. Martirosianaitė.

Dabar jiedu – pora.

Gabrielės manymu, žmonės susipažįsta įvairiais būdais, todėl XXI amžiuje nieko neturėtų stebinti porų, susipažinusių internete, istorijos.

„Virtualioje erdvėje esi gerokai drąsesnis, gali atskleisti tikruosius savo jausmus ir mintis. Drąsiau ir dėl to, kad tavęs, sėdinčio prie kompiuterio, niekas nemato, nereikia laikytis tam tikros pozos, priimtų standartų. Manau, kad svarbiausia bendraujant internetu – neapsimetinėti tuo, kuo nesi. Juk kai du realybėje nesimatę žmonės susitiks, gali dingti ta „drąsi“ ir „savimi pasitikinti“ mergina, kuri slėpėsi po kokiu nors slapyvardžiu. Yla iš maišo visuomet išlenda“, – įsitikinusi pašnekovė.

Gabrielės gyvenime atsiradus vaikinui, pasikeitė ir jos gyvenimo būdas. Dabar gražuolė mažiau laiko praleidžia vakarėliuose, pirmenybę teikia Ramūnui. Rečiau užsuka ir į kavines, nes dabar jiems maloniau maistą gaminti patiems.

„Kartu atostogaujame ir nebegalime vienas be kito. Vienas kitą puikiai papildome, nes aš esu emocionalesnė už Ramūną, jis – galantiškas, ramesnis už mane. Pamenu, kai lankiausi Indijoje, tos pora savaičių, kurias ten praleidau, man buvo ne tik įdomios, bet ir sunkios, nes labai ilgėjausi Ramūno. Tada supratau, koks jis man yra brangus“, – prisipažino mergina.