Papasakosime, kas būtent keičiasi į geresnę ar blogesnę pusę.

20-25 metų vyrų seksualumas

Statistiškai, vyrai lytinį gyvenimą pradeda 16-20 metų, todėl sulaukęs 20-ies metų vyras paprastai jau turi kažkokios patirties – kartais sėkmingos, kartais nelabai. Šiuo amžiaus tarpsniu vyro fizinė forma ir sveikata gera, todėl jam reikalingas reguliarus seksas.

Be to, tokio amžiaus vyro organizme išsiskiria didžiulis kiekis testosterono, tad intymiam artumui jaunuoliai būna pasirengę praktiškai bet kurią akimirką. Susijaudinama šiame amžiuje greit, tačiau paties lytinio akto trukmė moterį gali smarkiai nuvilti – minimalus procentas vyrų sugeba „išsilaikyti“ ilgiau penkių minučių.

Dar vienas minusas – dažniausiai šiame amžiuje jaunuoliai neskiria daug dėmesio meilės glamonėms ir preliudijoms, nes stengiasi kuo greičiau „pačiupti grobį“.

25-30 metų vyrų seksualumas

Artėjant 30-mečiui testosterono kiekis pradeda mažėti, sekso alkis tampa vis labiau sąmoningas ir kontroliuojamas. Tai nulemia ir elgesys su moterimis: tokio amžiaus vyras tampa išrankesnis, jam tampa svarbus partnerės seksualinis patrauklumas, jos jausmingumas, patirtis. Seksas tampa geresnis, nes erekcijos problemų nekyla, išlieka gebėjimas atlikti kelis seksualinius aktus per vieną naktį.

Ypatingas pliusas moterims su fantazija yra tai, kad būtent šiame amžiaus tarpsnyje vyrai trokšta naujų eksperimentų, juos traukia atradimai ir žygdarbiai.

30-35 metų vyrų seksualumas

Tai žydėjimo tarpsnis, vyras tokiame amžiuje kupinas jėgų, energijos, ambicijų ir troškimų. Tačiau socialinės pareigos ir atsakomybė (darbas, šeima, vaikai) kiek sumažina seksualumo lygį. Dėl nuovargio, per didelės įtampos, streso ir noro išsimiegoti gali dingti noras mylėtis. Todėl „maratonai iki ryto“ tampa vis retesni, ypač šiokiadieniais.

Daugumos stipriosios lyties atstovų sveikata gali pablogėti būtent šiuo laikotarpiu: gali pradėti vystytis prostatitas, o norint, kad kiltų erekcija, kartais gali prireikti papildomo stimuliavimo. Užtat per patį lytinį aktą šio amžiaus tarpsnio vyrai gali „išsilaikyti“ gana ilgai – pats procesas gali trukti nuo 10 minučių, o kartais iki kelių valandų.

35-45 metų vyrų seksualumas

Statistiškai, jei vyras iki šio amžiaus gyveno reguliarų lytinį gyvenimą, kažkokių ypatingų pokyčių jame nenusimato. Vyro temperamentas išlieka toks pat, koks buvo 30-ies metų. Vienintelė problema, kuri gali tapti kliūtimi – kokios nors lėtinės ligos, kuriomis laiku nebuvo susirūpinta.

Yra dar viena keista statistika: kai kurie šio amžiaus tarpsnio vyrai, turintys tam tikros patirties, pajunta itin stiprią trauką eksperimentams. Bendras persisotinimas, įgytos žinios, įgytas pasitikėjimas savimi – visi šie veiksniai lemia tai, kad vyras gali pradėti vaikytis nestandartinių malonumų. Tačiau jei jūsų norai sutampa, to jokiu būdu negalima pavadinti minusu.

Žinoma, reikia paminėti ir pliusus. Būtent šiame amžiuje vyras daug labiau stengiasi patenkinti partnerę, nei pats pajusti malonumą. Jis švelnus, dėmesingas, patyręs, sugeba ilgai mylėtis, nes jo paties pasitenkinimas nustumiamas į antrą planą.

50 metų ir vyresnių vyrų seksualumas

Kaip bebūtų paradoksalu, bet, mokslininkų nuomone, praktiškai ketvirtadalio vyrų, kuriems sukako 50 metų, seksualinės funkcijos pagerėja, palyginus su 30–40 metų amžiaus tarpsniu. Iš fiziologinės pusės tai aiškinama tuo, kad vyras seksualiniame gyvenime jau nebepatiria tokių stresų, kaip anksčiau.

Be to, nepaisant to, kad susijaudinimui ir erekcijai reikia daugiau laiko, pats lytinis aktas taip pat gali trukti gerokai ilgiau, ir tokio amžiaus vyrui pirmoje vietoje vis dar išlieka partnerė ir jos pasitenkinimas, daugiau laiko skiriama glamonėms.

Be jokios abejonės, kiekvienas vyras individualus ir tai, ką aprašėme – tik apibendrinta statistika. Svarbiausia saugoti savo fizinę ir psichologinę sveikatą, tada ir seksualiniai džiaugsmai ir vyrams, ir moterims bus prieinami bet kokiame amžiuje.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)