Santykių ekspertė Isiah McKimmie, kuri rašo News.com.au, mano, kad toks susitarimas kelia daug klausimų ir gali būti emocinio smurto ženklas.

Rubrikoje „Relationship Rehab“ anonimu pageidavęs likti vyras australas paklausė: „Aš moku savo žmonai už seksą: ar tai sveika santykiams?“

Laiške leidiniui vyras paaiškino, kad tokį sprendimą priėmė po to, kai teko daugiau nei metus gyventi be oralinio sekso.

Jis rašo: „Kadangi mūsų sąskaitos atskiros, nes ji pernelyg neatsakinga, aš pasiūliau tokią idėją: kaskart, kai ji mane patenkina tik oraliniu būdu, nuo pradžios iki ejakuliacijos, aš jai sumoku 30 Australijos dolerių (17 EUR). Taip gali nutikti kartą per dvi savaites.

Aš užsakau oralinį seksą, ir kai vaikai jau suguldyti į lovas, išsimaudau duše ir pervedu jai pinigus.“

Australas pridūrė, kad pagal susitarimą, kai jis užsinori sekso, žmona negali pasakyti „ne“. Jis paaiškino, kad kartais sumoka žmonai 200 Australijos dolerių (apytikriai 110 EUR) už analinį seksą.

Pora kartu gyvena aštuonerius metus ir augina du mažus vaikus. Be „sekso pagal susitarimą“, vyras ir žmona kartą ar du kartus per savaitę pasimyli be jokio užmokesčio.

„Ar susitarimas dėl užmokesčio skamba normaliai? Ir jei mums abiems taip tinka, ar galime ir toliau taip daryti?“ – klausia jis. - Mano seksualinis apetitas labai didelis, man reikia ejakuliuoti bent du kartus per dieną, būtent todėl ir pasiūliau žmonai taip tartis, kad mums abiem tai būtų naudinga.“

I. McKimmie iškart išreiškė susirūpinimą, ir atsakė vyrui, kad tai geriausiu atveju parodo nesveiką santykių dinamiką, o blogiausiu – smurtą.

I. McKimmie sako: „Jūs kalbate apie „susitarimą“, kad kai jūs kažko užsinorite, jūsų žmona negali pasakyti „ne“. Tai reiškia, kad tai, kas tarp judviejų vyksta, visiškai nėra pagrįsta abipusiu susitarimu. Vien dėl to, kad jūsų žmona „sutiko“, nereiškia, kad tai ne prievarta.“

Ekspertė pridūrė: „Jūs sakote, kad jūs abu susitarėte siekdami užtikrinti abipusę naudą ir geresnius santykius, tačiau yra sveikesnių būdų, kaip tai galima pasiekti. Dabartinis sprendimas neskatina tikro intymumo ir nepadeda jūsų žmonai ugdyti seksualinio potraukio.“

Ekspertė patarė vyrui kreiptis pagalbos į specialistus, nes poreikis ejakuliuoti bent du kartus per dieną gali būti priklausomybės nuo sekso požymis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)