Britų mokslininkai išnagrinėjo daugiau kaip 15 metų santuokoje gyvenančių porų asmeninį gyvenimą. Tyrimo metu vyrai ir moterys atsakinėjo į klausimus, kaip dažnai per paskutinį mėnesį jie bučiavosi, mylėjosi ar tiesiog apkabindavo partnerį. Tyrėjai domėjosi, kaip klojosi poros intymūs santykiai formuojantis šeimai, mat būtent pirmuosius 15 metų sutuoktinių laukia nemaži išbandymai: vaikų gimimas, bendro turto įsigijimas, karjera. Ne paslaptis, kad daug jaunų porų tiesiog nepajėgia su visu tuo susidoroti ir pasuka skirtingais keliais, rašo www.sex-news.ru.

Mokslininkai teigia, kad išvados, kurias jie padarė, nustebino: po 15 metų santuokos poros asmeninis gyvenimas gerėja, tačiau partneriai iš jo tikisi skirtingų dalykų.

Apklausus septyniose Europos šalyse gyvenusias poras paaiškėjo tokios tendencijos: 15 metų su žmona gyvenantis vyras mano, kad pagrindinis poros intymumo požymis yra apsikabinimai ir bučiniai, moters – kad seksas.

Mokslininkai tokias išvadas sieja su tuo, kad apie 35-tuosius gyvenimo metus moteris pagaliau iki galo suvokia savo seksualumą. Tačiau dar vienas faktorius, tyrėjų nuomone, yra ir laisvėjantis dailiosios lyties atstovių seksualinis elgesys.