Vyro atmintis itin suaktyvinama, kai moteris atrodo patraukliai, būna provokuojančiai apsirengusi ir demonstruoja pozityvų seksualinį interesą.

Tyrimo metu vyrams buvo rodomos studentiško amžiaus merginų, nufotografuotų visu ūgiu, nuotraukos. Jose merginos demonstravo seksualinio susidomėjimo arba atstūmimo ženklus.

Tyrime dalyvavę vaikinai pasižymėjo įvairiomis seksualinio gyvenimo istorijomis ir nevienodu seksualiai agresyvaus elgesio laipsniu.

Per tyrimą dalyviams buvo rodomos jau matytos ir dar nematytos tų pačių merginų nuotraukos, kuriose jos demonstravo priešingus ženklus (atstūmimas vietoje seksualinio susidomėjimo ir atvirkščiai).

Dauguma jaunų vyrų puikiai prisiminė, kokias užuominas ta pati mergina reiškė pirmosiose nuotraukose: ar seksualinį susidomėjimą, ar atstūmimą.

Tačiau vyrams seksualinis moters elgesys geriau įsimindavo tuo atveju, jeigu ji būdavo patrauklesnė: pirmosiose nuotraukose demonstravo pozityvią seksualinę reakciją, buvo seksualiau apsirengusi ir buvo laikoma simpatiška.

Tie studentiško amžiaus vaikinai, kurie pasižymėjo didesne seksualinės agresijos rizika, studentiško amžiaus merginų susidomėjimo ar atstūmimo užuominas įsimindavo prasčiau.

„Neįsiminę moters seksualinio susidomėjimo lygio, kai kurie vyrai gali imtis nepageidaujamų seksualinių iniciatyvų ir nusivilti, kai tos merginos elgesys nepateisina lūkesčių“, - pastebi tyrimo autorė Teresa Treat.

„Ir priešingai, tie vaikinai, kurie su merginomis užmezga daugiau rimtų romantiškų ryšių, geriau įsimena moterų seksualinio susidomėjimo ar atstūmimo ženklus. Tai reiškia, kad pastabumas sekant ir įsimenant partnerės reakcijas gali turėti svarbų vaidmenį užmezgant ir palaikant rimtus meilės ryšius“, - pridūrė ji.

Ilgalaikė šio tyrimo rezultatų reikšmė priklausys nuo to, ar seksualinių reakcijų atmintis turės poveikį tolesniam vyro elgesiui, patirčiai ir socialiniams sprendimams, kai seksualinio intereso užuominos pasireikš tikroviškesniu būdu (pvz., vaizdo įrašuose ar realiam gyvenime).

Tačiau reikia pažymėti, kad teigiamai ar neigiamai jaunų žmonių seksualinei patirčiai įtakos turi ir daugybė kitų faktorių, o ne tik gebėjimas įsiminti partnerio emocijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)