- Šiuo metu vienišų žmonių vis daugėja – būdami jauni ilgai negali rasti „savo žmogaus“, o vėliau išsiskiria net kas antra susituokusi pora. Žmonės lieka vieniši ir jaučiasi blogai, nors iš tiesų labai nori turėti gerus partnerius ir sukurti šeimas.

- Tačiau tie žmonės dažniausiai nieko nedaro, o laukia, kol antrąją pusę atsiųs likimas. Ir nesulaukia – ilgus metus. Pasyviai laukdami jie daro esminę klaidą. Jeigu esate vienišas – ieškokite antrosios pusės labai aktyviai ir visais įmanomais būdais. Tai reikia daryti labai atkakliai, visomis valios pastangomis. Padedant draugams, giminėms, vakarėliuose, darbe, internete – visur, kur tik įmanoma. Nė vieno metodo negalima atmesti – juk nežinote, kur sau tinkantį žmogų sutiksite. Jauni žmonės daro klaidą, kai kuriuos metodus išbraukdami iš savo sąrašo.

Moterys turi ruoštis šiam susitikimui, jos turi rodyti vidinį aktyvumą. Juk jeigu mergina nebus pasiruošusi, tai, kai pro šalį praeis jos gyvenimo vyras, ji to net nepajus.

Ieškoti reikia taip aktyviai, lyg būtumėte pametę patį brangiausią daiktą. Įsivaizduokite, kad pametėte piniginę su visais dokumentais, kortelėmis, raktais ir mobilųjį telefoną su slaptažodžiais ir kontaktais. Lygiai taip pat reikia ieškoti antrosios pusės – ji yra kur kas svarbesnė nei raktai, piniginė ir kortelės.

- Kas aktyviau ieško – vyrai ar moterys?

- Man teko nemažai dirbti pažinčių versle, pats esu sėkmingai supiršęs 5 poras. Po kurio laiko atskleidžiau keletą specifinių paslapčių (jas įžvelgia tik piršliai arba pažinčių ekspertai), kurių nežinojo net patys pažinčių dalyviai. Pažinčių procese moterys yra atviros ir kalba apie tai, kad ieško, visiškai nesigėdydamos. O vyrai – atvirkščiai – gėdijasi, bijo prisipažinti, kad jiems taip pat rūpi susirasti antrąją pusę. Moterys atvirai dalyvauja pažinčių vakarėliuose, bet ten labai sunku pritraukti vyrus, čia jie – didžiausias deficitas. Tačiau internete vyrai yra ypač aktyvūs, čia moterys pasyvesnės.

Vyrai yra linkę slėptis. Deja, tokia vyriška natūra – jų savigarba jiems kiša pagalį į ratus. Vyrams reikia mokytis peržengti šį savo kompleksą, nes tai kenkia tik jiems patiems. Jų ambicijos yra per didelės: štai koks aš svarbus, taigi manęs tegul ieško, o aš palauksiu, kol suras. Jie yra slapukai, juos reikia sąmoningai tempti už ausų, jie taip pat turėtų ieškoti atvirai, netgi visų pažįstamų prašyti, kad supažindintų su ta, kuri panaši į galimą partnerę.

- Kodėl tiek daug vienišių? Gal jie turi rimtų problemų?

- Visi ilgai pažinčių procese užstrigę vienišiai turi rimtų charakterio trūkumų, tačiau patys jų savyje nemato. Jie susikūrę iliuziją, kad yra tokie nuostabūs, jog niekas jų nėra vertas.

- Ar šį esminį savo trūkumą jie gali įveikti?

- Šios iliuzijos reikia kuo greičiau atsikratyti. Geriausias būdas tai padaryti yra toks: eiti pas priešingos lyties atstovus (geriausia būtų pradėti nuo tų, kuriais pasitikite) ir prašyti jų pasakyti nuomonę apie save. Jie jums pasakys, kokius mato jūsų charakterio trūkumus. Jūs to nežinote, nes pats savęs iš šalies nematote. Ypač gerai tai pastebi priešingos lyties žmogus. Antras dalykas – reikia, kad jie ne tik pasakytų jūsų problemą, bet ir patartų, kaip kažką savyje pakeisti.

Jeigu norite susipažinti su puikiu žmogumi, jums reikia pamatyti save iš šalies, suprasti savo tikrąją vertę, žinoti trūkumus, padaryti savo charakterio „auditą“, įvardinti savo gerąsias ir blogąsias savybes. Tai reikia padaryti realistiškai ir kuo greičiau. Taip jūs mažiau kankinsitės šiame nuostabiame pasaulyje.

- Gal yra esminė taisyklė, kaip vyrai ir moterys turėtų bendrauti tarpusavyje, kad būtų laimingi?

- Senovės indų vedose yra griežtai pasakyta: „Vyras žiūri į savo žmoną kaip tarnas į karalienę, o žmona žiūri į savo vyrą kaip tarnaitė į karalių.“ Tai yra vienintelis teisingas vyro ir moters santykis.

- Tačiau ar šitaip bendraudami neperžengsime ribos ir netapsime meilės vergais?

- Tarnystė yra suvokiama dviem būdais. Siaurąja (negatyviąja) prasme – tai vergavimas iš silpnumo. Pozityviąja prasme – tai aukščiausio lygio valdžios ir galios jėga. Juk valdovas ir karalius iš tikrųjų yra didžiausias tautos tarnas. Ir todėl Biblijoje yra pasakyta: jeigu norite būti didžiausias iš visų, tarnaukite kitiems. Kitaip sakant, jeigu moteris nori namie būti tikra karalienė, ji turi besąlygiškai tarnauti savo vyrui, o jeigu vyras nori būti karalius, turi besąlygiškai tarnauti žmonai. Kuo greičiau vyras ir moteris tokį santykį supras, tuo greičiau laimė ateis į jų namus.

- Senieji raštai teigia, kad vieniši žmonės – nevisaverčiai.

- Senuosiuose raštuose teko skaityti, kad vyras, ištraukus jį iš poros Vyras-Moteris kaip sistemos (t. y. atitraukus jį nuo moters), yra ne žmogus. Ir moteris, atitraukta nuo vyro, – taip pat nėra žmogus. Atskirai paimti vyras arba moteris yra tik pusė žmogaus. Todėl Rytų civilizacijose vienišas žmogus buvo traktuojamas kaip ligonis. Buvo manoma, kad jis turi rimtų charakterio, psichikos problemų.

Būtina ieškoti antrosios pusės. Tai turi daryti kiekvienas, net jeigu jam yra 80 metų. Šalia savęs reikia turėti priešingos lyties žmogų. Bendravimas su priešinga lytimi yra būtinas, ir, žinoma, jis turi būti adekvatus amžiaus grupei. Net senas žmogus turi turėti galimybę bent kalbėtis su priešingos lyties asmeniu.

- Kaip susipažinti su tinkamu žmogumi?

- Į kiekvieną susitikimą su priešingos lyties žmogumi reikia eiti taip, lyg eitumėte susitikti su tuo vieninteliu. Bendravimo metu stengtis įlįsti į to žmogaus vidų ir pajausti, ar jame yra tai, ko jūs ieškote. Pagalvoti, ar jūs galėtumėte su juo gyventi visą gyvenimą?

Jeigu jums neaišku, ar verta bendrauti su tuo žmogumi, klauskite savęs trijų dalykų: ar norėtumėte su tuo žmogumi sulaukti senatvės? ar norėtumėte su juo susilaukti daug vaikų? ar galėtumėte aukoti savo gyvybę už jį? Mintyse sau atsakę, suprasite, ar tikrai sutikote tą žmogų. Šiuos klausimus galima užduoti sau viso pažinties proceso metu. Atsakymai ne iš karto bus aiškūs, bet labai jautriai jų ieškokite.

- Kaip atpažinti antrąją pusę?

Yra sena formulė, rasta senuose Artimųjų Rytų tekstuose. Tokią pat formulę radau senuose Indijos ir Japonijos raštuose. Ji sudaryta iš keturių pažinties etapų – keturių klausimų, kuriuos reikia išsiaiškinti. Jeigu žmogus yra liberalesnių pažiūrų, gal jam tiks tik kai kurie šios formulės akcentai, tačiau jeigu jis gerbia tradicijas – tiks kaip tik tokia formulė, kurią aš jums ir pateiksiu.