Kaip ji turėtų reaguoti į sunkiai suvokiamą pasisakymą kaip šis?

„Aš tave myliu, bet nesu įsimylėjęs“, – šis vienas sakinys labiau nei bet kuris kitas gali nulemti skyrybas. Kartais žmogus, kuriam šie žodžiai sakomi, jau žinojo tai, nors pats to sau kurį laiką negalėjo pripažinti, jog akyse neliko ugnelės. Anksčiau jis arba ji to nesuvokė, nes per kupiną pakilimų ir nuosmukių bendrą gyvenimą atrodė, kad viskas klostosi gerai.

Vis dėlto „aš tave myliu, bet nesu įsimylėjęs“ pareiškimas beveik visada reiškia santykių pabaigą. Šių žodžių autorius gali būti labai prislėgtas, kuomet sako tokius žodžius. Kartais santuokoje tvirtas partnerių ryšys pamažu pradeda trūkinėti ir galiausiai visiškai nutrūksta, tačiau tai vyksta pastebimai ir labai palaipsniui, tad abu partneriai, pastebėję tokį santykių merdėjimą, jau būna tam pasiruošę. Staiga vienas iš jų vieną dieną pabudęs suvokia, jog atėjo pabaiga.

Kodėl šių šešių žodžių eilutė turi tiek galios ir gali padaryti tiek žalos?

Kalba eina apie nutrūkusią tvirtą poros sąjungą. Dingsta noras būti visada kartu, intymumas, aistra. Pastarasis dalykas yra vienas svarbiausių elementų prieš dviem žmonėms įsimylint vienas kitą. Kartais tas, kuris jaučiasi apviltas, stengiasi nuslopinti savo jausmus, tačiau galų gale supranta, kad pradingus aistrai, visiškai nesinori būti kartu su tuo žmogumi.

Labai liūdna, kai pora, kuri kažkada jautė abipusę meilę, netenka jos dėl gyvenimo rutinos, nuovargio. Sunku suprasti tiek savo paties, tiek kito partnerio seksualinius poreikius. Gaila, kai visa tai baigiasi ne dėl savanaudiškumo ar paniekos, bet dėl to, kad santykiai negali laikytis „ore“ – juos reikia nuolat „įkaitinti“. Norint išlaikyti gerus santykius, reikia juos puoselėti – reikia vandens, maisto ir dar daug kitų dalykų, kad tinkamai santykiais pasirūpintumėte.

Kai vienas iš partnerių suvokia, kad aistra mirė arba kažkuris iš dviejų rūpinasi savo antrąja puse ir labai stengiasi vėl įžiebti kibirkštėlę akyse, galiausiai tai tampa neįmanoma, kai išblėsta noras. Be abejo, tai gali nuliūdinti vieną iš dviejų, kuris vis dar turėjo vilties išsaugoti santykius. Jis arba ji taip pat gali tikėtis, kad ryšys nenutrūks bendraujant virtualiai, kai dingsta fizinė trauka.

Vyrai tokioje situacijoje dažniausiai nori išlikti draugais ir negali suprasti, kodėl moterys su tuo nesutinka. Taigi, jie sako: „Aš tave myliu, bet nesu įsimylėjęs“ net nenutuokdami, kaip šitas pasakymas toliau paveiks visą situaciją. Paprasčiausiai jie nežino, ką dar tokioje situacijoje galėtų pasakyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)