Tyrimas buvo publikuotas leidinyje „Archives of Sexual Behavior“. Jo metu nustatyta, kad jautresnes nosis turintys žmonės gali pasigirti malonesne seksualine patirtimi.

Be to, itin jautrios kvapams moterys teigė patiriančios lytinių santykių metu daugiau orgazmų už tas dailiosios lyties atstoves, kurios kvapams nėra tokios jautrios.

Tyrime dalyvavo 28 vyrai ir 42 moterys (pusei moterų buvo taikoma hormoninė kontracepcija) nuo 18 iki 40 metų. Jautrumas kvapams buvo nustatomas tyrimo dalyviams užrišant akis ir prašant pauostyti kvepalais užpiltų flomasterių. Tada visiems tyrimo dalyviams buvo išdalinti klausimynai, kuriose pateikti klausimai trimis temomis: apie seksualinį geismą, seksualinį elgesį ir seksualinę patirtį.

Tyrimo autoriai nustatė, kad seksualinis geismas ir elgesys su jautrumu kvapams nebūtinai susijęs, o štai tarp seksualinės patirties ir padidėjusio jautrumo kvapams buvo nustatyta teigiama koreliacija.

„Didelis uoslės jautrumas buvo susietas su malonesniu seksualiniu patyrimu“ tiek vyrų, tiek moterų atveju, teigiama tyrimo ataskaitoje. Jautresnę uoslę turintys vyrai dažniau kalbėjo apie „seksualinės sąveikos malonumą“, o tai gali reikšti, kad jie kvapu gali pasikliauti labiau nei dailiosios lyties atstovės.

Mokslininkai taip pat pastebėjo, kad jautresnę uoslę turinčios moterys turi didesnį orgazmų dažnį nei tos, kurių uoslė nėra tokia jautri.

„Kūno kvapų, tokių kaip makšties skysčiai, sperma ir prakaitas, suvokimas, atrodo, praturtina seksualinę patirtį, – sakė mokslininkai, cituodami anksčiau atliktus panašius tyrimus. – Atsižvelgdami į tai, mes darome prielaidą, kad ryšys tarp uoslės jautrumo ir partneriškos seksualinės sąveikos malonumo gali būti pasiekiamas per susijaudinimą, kurį sukelia seksualinio partnerio kūno kvapai.“

Prieš bandydami sustiprinti savo uoslę, kad pagerėtų jūsų seksualinis gyvenimas, turite nepamiršti, kad minėtas tyrimas tik nustatė ryšį tarp jautrios uoslės ir geresnio sekso. Vis dėlto, nebuvo atskleista, kaip kvapas gali veikti seksą, kaip ir nebuvo nustatyta, ką kvapams mažiau jautrūs asmenys galėtų padaryti, kad sustiprintų savo uoslę ir galima pagerintų savo seksualinį gyvenimą.

Taigi, nors visa tai skamba gana patraukliai, jeigu tikitės pasimėgauti daug malonesniu seksu ir dažnesniais orgazmais, laikykitės ekspertų rekomenduojamos taktikos, kuri garantuotai pasiteisins. Pavyzdžiui, daugiau masturbuokitės, atraskite sekso žaislus ir atviriau bendraukite su savo partneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)