Nors šv. Valentino diena į mūsų kraštus atkeliavo iš Amerikos, jos istorija labai graži ir verta švęsti, atgaivinti romantiką, kuri dažnai pradingsta kasdienėje skuboje ir darbuose. Valentino diena nebūtinai turi būti įmantri ir prabangi, čia svarbiausia yra dėmesys vienas kitam ir laikas kartu su mylimu žmogumi.

Kad ir kas vyktų aplink, yra būdų parodyti savo dėmesį, maloniai nustebinti mylimą žmogų, puoselėti savo santykius ir romantiką. Štai kelios idėjos, kurios praturtins romantika šią jūsų šv. Valentino dieną.

  • Sugalvokite nestandartinį romantišką būdą mėgautis pietumis ar vakariene dviese. Nežiūrint oro lauke, pasitelkus fantaziją galima vakarieniauti žvelgiant į žvaigždes arba į besisukančias snaiges, prie ištaigingai paserviruoto stalo arba primėčius ant grindų daugybę minkštų pagalvėlių, arba jaukiai įsitaisius lovoje. Jei nebijote šalčio ir sniego, kurio šiemet gamta mums padovanojo gausiai, pasidarykite iškylą miške po romantiškai apsnigtais medžiais, žėrint sniegui. Fantazijai nėra ribų! Nustebinkite vienas kitą ir save.
  • Valgykite kartu. Visai nebūtini restoranai, triukšmingos kavinės su daugybe žmonių, kad galėtumėte romantiškai pavakarieniauti. Juk jums reikia tik vienas kito, o ne minios. Užsisakykite jūsų abiejų mėgstamiausio maisto į namus ir mėgaukitės juo dviese taip, kaip jums tai atrodo romantiškiausia.
  • Leidžiant laiką kartu su mylimu žmogumi labai gera tylėti. Tačiau jei tylėti pabosta, labai gera šią dieną pasikalbėti. Nežinote apie ką? Užduokite vienas kitam kelis romantiškus, jus apjungiančius klausimus, į kuriuos atsakykite abu. Jokiu būdu nesiaiškinkite sudėtingesnių santykių niuansų, klausimai turi būti tokie, kad leistų vienas kitą pažinti giliau, atrasti tai, ko dar nežinojote, nors jau daug metų esate kartu. Pavyzdžiui galite paklausti: Kokiose situacijose, veiklose jautiesi mano labiausiai mylima(s)? Jei galėčiau įgyvendinti tik vieną tavo norą, koks noras tai būtų? Koks yra tau mieliausias prisiminimas apie mus? Kokia tau yra mieliausia veikla, ką mes darom arba galėtumėme daryti kartu?
  • Jei turite vaikų, suplanuokite nors dalį dienos taip, kad galėtumėte pabūti tik dviese. Jei seniai to nedarėte, tuomet susikurti laiko tik dviese, dar svarbiau. Kodėl to reikia kiekvienai porai? Nes tuomet jūs susikuriate laiko nepertraukiamam pokalbiui dviese, pakeičiate aplinką, įnešate naujų spalvų, potyrių į savo gyvenimą, o svarbiausia – skiriate nedalomą dėmesį tik savo mylimam žmogui.
  • Atsipalaiduokite kartu. Prisipilkite vonią vandens ir sukurkite romantišką aplinką uždegdami žvakių, įlašindami į vandenį kelis lašus jums patinkančio eterinio aliejaus ir pasimėgaukite šilta vonia kartu. Padarykite vienas kitam masažą taip, kaip mokate. Šiuo atveju svarbu ne profesionalumas, o švelnus mylimo žmogaus prisilietimas. Paklausykite jums abiems patinkančios muzikos, pašokite, paniūniuokite... ir visai nesvarbu, ar pataikote į toną ir taktą. Svarbu, kad jums smagu kartu.
  • Pasigaminkite drauge šventinį desertą. Pasirinkite receptą pagal tai, kiek norite tam skirti laiko ir pastangų bei kiek įmantrius valgius esate įpratę gaminti. Pats procesas gaminti kartu jau yra apjungianti veikla, o ragavimas to, kas sukurta, dar viena saldi patirtis.
  • Jei diena giedra arba nedaug debesų, pažiūrėkite į kalendorių kada leidžiasi saulė ir nukeliaukite į vietą, kur galėtumėte stebėti saulėlydį, kurio neužstotų pastatai ar medžiai. Saulėlydžiai ir saulėtekiai yra romantiškiausi gamtos reiškiniai, kurie poras nuteikia jaukiai ir romantiškai. Spalvų žaismė, kaita visada dovanoja nepakartojamą reginį.
  • Juokitės kartu. Kada paskutinį kartą pasakojote smagias istorijas ir kikenote drauge? Pasakokite vienas kitam smagias, mielas istorijas iš jūsų bendros patirties. Istorijos apjungia žmones. Labai gerai pažadina prisiminimus ir istorijas nuotraukų peržiūra iš jūsų vestuvių, švenčių, kelionių. Prisiminkite drauge patirtas džiugias emocijas ir nuotykius. Juokas iš visos širdies puikiai apjungia ir sukuria nuostabią atmosferą.
  • Pradėkite kurti romantišką intriguojančią nuotaiką dar prieš Valentino dieną. Stebinkite ir skatinkite vienas kitam ypatingos dienos laukimą palikdami lapelį su romantiška žinute savo partnerio kišenėje, parašykite mielą žinutę be jokios priežasties, pagaminkite mėgstamą partnerio patiekalą netikėtai nustebindama(s), sakykite komplimentus, padėkokite už tai, ką kitas padarė, net jei tai nedidelis darbas, parašykite intriguojantį kvietimą romantiškam vakarui kartu, pabučiuokite mylimą žmogų pačiu netikėčiausiu metu.

Kurkite romantišką nuolaiką ir intrigą pradėdami tiesiog dabar, maloniai stebinkite savo mylimą žmogų, parodykite dėmesį ir mėgaukitės ypatinga meilės diena kartu, kuri yra tik jūsų. Savo santykius kuriame kasdien žodžiais, veiksmais, reakcijomis, pokalbiais, bendromis patirtimis, tačiau Valentino diena yra laikas, kai galime dar stipriau įkurti savo meilės ugnį, kurią puoselėsime kasdien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)