Pikantiškos svajonės – jokia blogybė. Visi apie kažką svajoja, kažko tikisi ar geidžia, rašo thesun.co.uk.

Tačiau tos fantazijos gali daug ką atskleisti apie jus pačius, jūsų gyvenimą. Ekspertai išskiria aštuonias dažniausias fantazijas ir paaiškina, ką jos reiškia.

Norite dominuoti

Tai yra viena dažniausių tiek vyrų, tiek moterų seksualinių fantazijų.

Jei jūsų mintys dažnai nuklysta į scenarijus, kuriuose vadovaujate miegamajame, tai gali reikšti, kad santykiuose jaučiatės nekontroliuojatys savo gyvenimo.

Galbūt jūsų partneris priima visus sprendimus namuose.

Nejaučiate, kad jūsų balsas būtų išgirstas, todėl ši fantazija leidžia jums susikurti pasaulį, kuriame jūs vadovaujate ir galite teikti malonumą arba skausmą – kaip tik norite.

Norite, kad jums vadovautų

Pasak žurnalo „Journal of Sexual Medicine“, beveik 65 proc. moterų nori, kad partneris dominuotų.

Svajonės apie tai, kad esate net imama prieš savo valią, yra ženklas, kad jaučiatės prislėgta pareigų kasdieniame gyvenime.

Meilė trise

Socialinė psichologė nustatė, kad kuo daugiau antraeilių veikėjų yra jūsų seksualinėse fantazijose, tuo labiau jaučiate poreikį, kad aplinkinis pasaulis jus matytų ir pripažintų.

Justinas Lehmilleris rengdamas knygą „Pasakyk, ko nori“ tyrė seksualinius troškimus ir teigia, kad jei jūsų troškimai nesusiję su seksu poroje, vadinasi, ieškote nuotykių, o ne įsipareigojimų.

Seksas su nepažįstamuoju

Seksas su partneriu be vardo ir veido gali būti svaiginantis, nes nėra baimės būti teisiamam. Jei gyvenime vis stengiatės įtikti žmonėms arba gyventi pagal kitų lūkesčius, tikriausiai norėsite pabėgti į pasaulį, kuriame galėsite atsipalaiduoti.

Nepažįstamajam galite atskleisti savo nešvankiausius troškimus visiškai nesirūpindami, ką jis pagalvos.

Be to, būnant su nepažįstamuoju nėra jokių įsipareigojimų, todėl trokštate daugiau laisvės.

Romanas su viršininku

Pasak Lehmillerio, penkiasdešimt šeši procentai vyrų ir 69 procentai moterų fantazuoja apie seksą su savo viršininku ar kitu autoritetingu asmeniu.

Jei net nemėgstate savo tiesioginio vadovo, bet jis vis tiek jūsų mintyse vaikšto pusnuogis, – ką tai reiškia? Tai rodo, kad trokštate to, ką simbolizuoja jūsų viršininkas – daugiau valdžios arba daugiau pagarbos.

Jūs jaučiate, kad galite pasauliui duoti daugiau, tačiau baiminatės, kad jums nepavyks.

Stebėti kitus besimylint

Dauguma mūsų mėgsta žiūrėti erotinius vaizdus, tačiau kai kurie patiria ir lytinį susijaudinimą arba net pasitenkinimą stebėdami kitų žmonių lytinius veiksmus ar lytinius organus.

Tai susiję su bejėgiškumo jausmu – nesijaučiate svarbūs gyvenime. O kai jus jaudina kito žmogaus stebėjimas jam nežinant, pasijuntate reikšmingesniu.

Būti stebimam

Tokios fantazijos – kai kas nors mato jūsų nuogą kūną arba stebi jus lovoje – paprastai būna sutelktos į poveikį, kurį darote kitam žmogui.

Jei jums patinka mintis, kad galite ką nors šokiruoti, vadinasi, esate ekshibicionistas, kuris tikriausiai jaučiasi šiek tiek nematomas realiame pasaulyje.

Jei fantazuojate apie tai, kaip išjudinate juos, kai jie stebi jus lovoje, – galbūt jums trūksta pasitikėjimo savimi, esate susirūpinęs dėl to, ką apie jus galvoja kiti žmonės, arba tiesiog norite būti garbinamas.

Svajonėse – romantiškas mylėjimasis

Tikėtina, kad esate perfekcionistas, kuris labiau mėgsta fantazuoti, nei tuo užsiimti iš tikrųjų. O galbūt bijote parodyti savo tikrąją asmenybę, manote, kad tai atstums partnerį.