Vis tik jaučiau, kad vedęs vyras neskubės skirtis, ir nesitikėjau, kad kada nors bus tik mano. Taip pat žinojau, kad nesu jo vienintelė meilužė, kad jis turi daugiau sekso partnerių. Be to, ir pati nebuvau jam ištikima.

Tai truko gana ilgai. Net ištekėjusi kartais su juo susitikdavau. Jis – visiška mano vyro priešingybė – atviras, linksmas, lengvai bendraujantis, visada žavėdavosi manimi, palaikydavo mano interesus, idėjas. Mano vyras – pavydus, griežtas, daug ką man drausdavo. O su meilužiu atsigaudavau, širdis pailsėdavo.

Vieną dieną susitarėme susitikti. Susiskambinome, jis pažadėjo vakare atvažiuoti – turėjome pasivažinėti motociklu, nueiti į barą, o paskui važiuoti pas jį į namus. Sutartu laiku jis neatvažiavo, telefonas buvo išjungtas, jis nekėlė ragelio ilgiau nei dvi valandas. Paskui, kai galiausiai atsiliepė, atsakė, kad buvo su mergina.

Jau ir anksčiau buvo apie ją pasakojęs. Neva, jie turi bendrą verslą, ji tvarko buhalteriją, eina į susitikimus, todėl, kai ji netikėtai paskambino, jis negalėjo atsisakyti susitikti. Žinoma, nepatikėjau šita pasaka. Jo elgesys mane stipriai įskaudino – nesuprantu, kodėl iš karto nepranešė, kad bus užsiėmęs, kad turi susitikimą, neįspėjo, kad nelaukčiau jo.

Kitą dieną susitikome, bet jis taip ir nesugebėjo paaiškinti savo keisto poelgio. Aš jam pasakiau: „Nereikalauju iš tavęs ištikimybės, bet neturėtum šitaip su manim elgtis. Jei pasikeitė planai – iš karto įspėk.“ Jis visaip atsiprašinėjo, bet po šito mūsų santykiai nutrūko, aš jam daugiau neskambinau.

Jekaterina, 36 m.

Psichologo komentaras:

Jekaterina, suprantu jūsų jausmus. Įsivaizduoju, kaip apmaudu ir skaudu, kai taip negražiai pasielgia žmogus, kuriuo pasitikite.

Bet, tiesą sakant, neįžvelgiu, ko klausiate... Nesuprantu, kokio paaiškinimo norėtumėte iš psichologo. Tiesa, pritariu jūsų sprendimui nebebendrauti su vyru, kuris gali šitaip pasielgti. Bet kokiuose santykiuose mums reikia patikimumo, o to vyriškio elgesys nepatikimas.

Nors jūsų santykiai buvo be įsipareigojimų, be atsakomybės vienas prieš kitą, nevalia pamiršti elementarios žmogiškos pagarbos – jūsų laikui, pasitikėjimui. Dabar žinote, kad tokiu žmogumi sunku pasitikėti. Tikiu, kad jums buvo skaudu, negera, suprantama, kad nepakanka vien paprasčiausio atsiprašymo.

Nutraukti santykius sunku. Vis tik vertėtų pasvarstyti, kas nemaloniau – patirti išsiskyrimą ar tęsti bendravimą su žmogumi, kuris gali bet kurią akimirką palikti, apgauti.

Pagirtina tai, kad save vertinate, mokate apginti savo ribas ir priėmėte sumanų sprendimą toje situacijoje. Tai sveikintina.

Dėkoju, kad parašėte, papasakojote apie savo jausmus, išgyvenimus. Tokiu būdu padedate sau atsigauti po nemalonių išgyvenimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)