Laikas sulėtinti tempą ir atrasti vienas kitą

Su savo grožiu ir spalvų įvairove, kartu su savimi ruduo atsineša ir tamsesnius, ilgesnius vakarus. Žmogus gauna mažiau saulės, vis trumpiau gali mėgautis ryškia jos šviesa ir kaip bet koks augalas žemėje, kuo mažiau šviesos, tuo mažiau žydėjimo. Tik priešingai nei bejėgis augalas, saulės trūkumą žmogus gali kompensuoti kitais malonumais ir taip vis tiek priversti savo vidų žydėti.

„Jei norą užmigti žiemos miegu keistumėme į norą susisukti į žieminę antklodę ir sukišus nosis jaukiai plepėti, jei liūdėjimą dėl tamsėjančių vakarų pakeistumėme į vakarinę prieblandą su įdomiausiais filmais ir nespėtomis perskaityti knygomis, jei pavasario laukimą pakeistumėme į kiekvieno vakaro laukimą, kuris kvepės vis kitokiu orkaitėje kepančiu pyragu – būtų ko laukti.

Mūsų dienos turi galiojimo laiką ir visiškai nesąžininga kažkurias išmesti vien todėl, kad nežinome, kaip naudoti. Mūsų savijauta – mūsų galvose. Saulės trūkumas skatina vitamino D trūkumą. Vartokime vitaminą D. Saulės trūkumas skatina norą niekur nelįsti. Nelįskime. Niekur nelįskime ir būkime kartu. Bent po du“, – atsiųstame pranešime žiniasklaidai pataria psichologė.

Karolina Gurskienė

Skirkime laiko pažinti partnerį

Tingulys ir apatija apima ne tik darbe, bet ir lovoje. Kaip neapleisti santykių ir įžiebti kibirkštį, kai atrodo, kad nieko nesinori?

K. Gurskienė įsitikinusi, kad jei organizmas nori pailsėti ir patingėti, reikia leisti jam taip ir padaryti. Yra laikas intensyviai veiklai, ir yra laikas ramiam poilsiui.

„Ramybė lovoje taip pat reikalinga. Ilgesni vakarai tarsi suteikia legalią galimybę nebe taip lėkti ir nebe taip skubėti, daugiau sustoti ir kokybiškiau pabūti. Pabandykime į intymumą pažiūrėti įdėmiau, su naujomis technikomis ir aptarimais. Norint įžiebti kibirkštį, visų pirma reikia žinoti, kur brėžti tą degtuką, kad tikrai degtų“, – sako psichologė.

Ji pataria partneriams parašyti vienas kitam sunumeruotus laiškus: „man patinka, kai tu…“. Ir taip papunkčiui tiek, kiek patinka ir tol, kol rašosi. Gavę antrosios pusės laišką, gerai įsiskaitykite, atidžiai įsiminkite, kruopščiai išbandykite ir kaip reikiant išnaudokite.

„Nauja santykių era? Dar ir kokia. Jei aš žinau, kas tau patinka, man lieka tik eiti nuo vieno punkto prie kito ir kibirkščiuotas malonumas garantuotas. Jei jaučiu, kad kažkaip aš šiandien noriu, o tu nelabai, prisimenu (nes jau žinau), kuriuos mygtukus turiu paspausti, kad tu užsivestum. Manipuliacija, kurioje laimi visi.

– Na kiek? Kiek iš dešimt įvertintum tai, kas čia ką tik taip aistringai įvyko?
– 9.
– Ko trūko iki 10?
– Kad po sekso ne iškart į dušą nubėgtum, bet dar apsikabinus pabūtum.

Ir kitam kartui turime „kiaurą“ dešimtuką. Tikri pirmūnai“, – improvizuoja psichologė.

Įvairovės įneš seksualios smulkmenos

Nuobodulio intymiame gyvenime užkluptos poros įvairovės ieško ir intymių prekių parduotuvėje. „Fantazijos.lt“ konsultatė Deimantė Lembartienė pastebi, kad atėjus ilgiems ir niūriems rudens vakarams klientai dažniau skundžiasi pasyvumu, geismo sumažėjimu ir ieško būdų, kaip padėtį ištaisyti.

„Ieškantiems jaudinančių potyrių rekomenduoju išbandyti įvairius sekso žaislus, seksualų apatinį trikotažą, erotinio masažo priemones, intymumą skatinančius žaidimus. Pastarųjų būna įvairių: su seksualiomis užduotimis, pridėtais žaisliukais, taip pat, padedančių geriau pažinti vienas kitą“, – rekomenduoja D. Lembartienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)