Galima būtų išskirti penkis neakivaizdžius ženklus, liudijančius, kad jūsų laukia nemalonus netikėtumas. Jei pastebėjote, kad partnerio elgesys pasižymi dviem ar daugiau iš šiame tekste vardijamų savybių, tikėtina, kad neištikimybės siaubas neaplenkė ir jūsų, rašo „The Independent“.

Aktyvesnis domėjimasis seksu

Manoma, kad stereotipinį donžuaną turėtų mažiau dominti intymumo akimirkos su teisėta antrąja puse, tačiau reali situacija visiškai priešinga. Anot su poromis dirbančios konsultantės Yvonne Filler, ganėtinai didelė klientų dalis neištikimybę kuo puikiausiai derino su didesniu domėjimusi intymiais santykiais su antrąja puse. Specialistės teigimu, paprastai taip nutinka dėl kaltės jausmo ir atsinaujinusio seksualinio potraukio kombinacijos.

Atsisakymas naudotis bendrais elektronikos prietaisais

Galima būtų spėti, kad neištikimas asmuo valandų valandas leis prilipęs prie bendravimui skirtų elektronikos prietaisų, nes sieks kuo daugiau bendrauti su aistros objektu. Kartais netgi įsigyjamas naujas slaptas telefonas.

„Be jokios abejonės, technologijos romanus pavertė kur kas paprastesniu reikalu“, – neabejojo Y. Filler. Tiesa, ji taip pat buvo linkusi pripažinti, kad tos pačios technologijos pastebimai sumažina neištikimybės nuslėpimo galimybes. „Kur kas paprasčiau sekti partnerio judėjimą ir skelbti nuotraukas. – pridūrė specialistė. – Esame matę per daug pavyzdžių, kai technologijos atliko svarbų vaidmenį atskleidžiant neištikimybę.“

„Pastaraisiais atvejais partneriams kildavo įtarimų, kai istorija „SatNav“ neatitikdavo partnerio pateikiamos informacijos apie tai, ką jis ar ji veikė, ar „iCloud“ prieigos prie visų prietaisų sistema būdavo netikėtai išjungiama.“

Neretai neištikimybės kontekste neberodomas noras dalintis bendrai naudojamais elektronikos prietaisais, sumažėjęs aktyvumas socialiniuose tinkluose, lankymasis sporto klube keistu paros metu ir pan.

Padidėjęs noras kalbėtis

Nors neretai manoma, kad neištikimybės kelią pasirinkęs partneris bus linkęs kuo mažiau bendrauti su teisėta antrąja puse, vis tik, kaip sake Y. Filler, nutinka priešingai. „Jie staiga ima pernelyg aktyviai jumis domėtis. Jie nori žinoti viską, ką veikiate, ir trokšta kuo detalesnės informacijos. Kitaip tariant, kuo daugiau kalbėsite jūs, tuo mažiau tai daryti teks jiems, o kuo mažiau jie kalbės, tuo bus menkesnė rizika išsiduoti.“ – konstatavo porų konsultantė.

Siekdami sukurti patikimo asmens įvaizdį pokalbių metu neištikimieji deda pastangas tam, kad viena koja liktų santuokos stovykloje, ir tai daro rodydami didelį susidomėjimą partnerio gyvenimu. „Dar jie gali kalbėti apie hobį ar dalyką, kuriuo niekada anksčiau nesidomėjo. Pavyzdžiui, tokie asmenys gali netikėtai susidomėti politika ar sportu, nors tai niekada anksčiau jų nedomino“, – teiginius iliustravo Y. Filler.

Veikla nebetelpa į įprastinę dienotvarkę

Įtartinos darbo kelionės ir vėlyvi darbo vietoje leidžiami vakarai galimai primena akivaizdžius blogio signalus, bet atsižvelgiant į daugumos žmonių šiandienines darbotvarkes ir jų lankstumą, tokios klišinės mintys toli gražu nereiškia garantuoto pavojaus.

„Tai, kaip dirbame ir kur dirbame, stipriai pasikeitė per pastarąjį dešimtmetį. Nedirbame tame pačiame biure, prie to paties stalo kiekvieną dieną. – teigė Y. Filler. Taigi nederėtų stebėtis, kad darbo ypatumus susekti tampa vis sudėtingiau. – Vienai mūsų klientei šiais metais kilo įtarimų, kai jos vyras nenatūraliai susidomėjo galimybe nuvežti į mokyklą ir iš jos parvežti vaiką, nors ne vienerius metus įnirtingai šios prievolės vengė.

„Prie viso to pridėkite norą dažniau dirbti namuose (ypač tais atvejais, kai žmonos nebūdavo namuose) ir tada nebekels nuostabos faktas, kad sutuoktinis iš tikrųjų užmezgė romaną su mokykloje sutikta mamyte“, – ne itin smagią istoriją pasakojo porų konsultantė.

Ilgalaikių finansinių planų vengimas

Kai žmogus turi romaną, antrajai pusei neretai užeina nenumaldomas noras pasigilinti į atliktas finansines operacijas. Vis tik nevertėtų ieškoti vien tik neaiškios kilmės sąskaitų iš prabangių restoranų ir dovanų pirkimą patvirtinančių čekių.

„Didelė dalis mūsų klientų turi atskiras sąskaitas, todėl kartais tiksliai nė nežino, kiek pinigų konkrečiu metu kiekvienas iš jų turi. Vis tik netikėtai paaiškėja, kad kiekvieno mėnesio pabaigoje pinigų sąskaitoje lieka kur kas mažiau. – įtartinus ženklus toliau vardijo Y. Filler. – Pora, ateidavusi pas mane kelis mėnesius, papasakojo, kad įtarimų dėl romano kilo tada, kai vyras ėmė ieškoti galimybių išvengti ateities planų aptarimo. Jo žmona suvokė, kad jis nebenori investuoti į ateitį, pavyzdžiui, į namų remontą ar ateities atostogas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)