Neseniai atliktame milžiniškame tyrime dalyvavo 64 tūkstančiai vyrų ir moterų, kurių amžius ir seksualinės preferencijos skyrėsi. Tyrimo dalyviams buvo pasiūlyti du scenarijai ir kiekvienas turėjo pasirinkti tą, kuris jam kelia didesnę širdgėlą. Mokslininkų tikslas buvo išsiaiškinti, kaip vyrai ir moterys reaguoja į fizinę ir emocinę neištikimybę.

Galimi scenarijai

Jūs išsiaiškinote, kad jūsų antroji pusė palaiko seksualinius santykius su kitu žmogumi, tačiau jausmai jų nesieja.

Jūs sužinojote, kad jūsų antroji pusė įsimylėjusi kitą žmogų, tačiau seksualinių santykių tarp jų nėra.

Paaiškėjo, kad heteroseksualius vyrus, kitaip nei heteroseksualias moteris, labiau skaudina fizinė nei emocinė išdavystė. O heteroseksualias moteris, homoseksualius vyrus ir homoseksualias moteris labiau neramina tai, kad jų antroji pusė įsimylėjo.

„Heteroseksualūs vyrai išsiskyrė iš visų kitų tyrimo dalyvių – jie į fizinę išdavystę reaguoja labiausiai neigiamai, – tvirtina tyrimui vadovavęs filosofijos daktaras Davidas Frederickas. – Tokią reakciją lengva paaiškinti. Vyras niekada negali būti iki galo įsitikinęs savo tėvyste (žinoma, jeigu neatlieka DNR tyrimo), kitaip nei moterys, kurios su tokiomis problemomis nesusiduria. Būtent todėl vyrų reakcija į fizinę neištikimybę išreikšta labiausiai“.

O štai moterys jaučia baimę prarasti vyrą, o kartu su juo ir visa kita: globą, apsaugą, pragyvenimo lėšas... Būtent todėl moterys jautriau reaguoja į emocinį prisirišimą, konkurentei adresuojamą dėmesį, kas labai dažnai baigiasi šeimos subyrėjimu.

Kita vyrų baimė, verčianti juos liguistai vertinti fizinę neištikimybę – pasitikėjimo savo vyriškumu ir seksualinėmis galimybėmis netekimas. Vyrų mąstymo logika tokia: jeigu moteris ieško santykių už šeimos ribų, dalinasi lova su kitu, vadinasi, jos netenkina partneris seksualine prasme.

Įdomu tai, kad nei respondentų amžius, nei pajamų lygis išdavysčių skaičiaus ar reakcijos į jas niekaip nekeitė. Mokslininkai tik pažymėjo, kad jauni tyrimo dalyviai į fizinę neištikimybę reagavo kiek blogiau.

Pusė apklaustųjų vyrų prisipažino, kad jie apgaudinėja savo partneres. Seksu „iš šalies“ mėgaujasi 34 procentai respondenčių.

Įdomu, kad heteroseksualūs vyrai – lyderiai neištikimybės fronte – savo moterų neištikimybę priima ne taip skausmingai kaip pačios moterys (atitinkamai 46 ir 65 procentai).

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)