Po sekso žmonės elgiasi skirtingai: vieniems iškart norisi miego, kiti nori ramiai apsikabinti, treti – juoktis ar kalbėti. Vis dėlto, reikia šį tą nuveikti ir dėl savo fizinės bei psichinės sveikatos.

Padarius kelis svarbius dalykus iškart po to, kai pasimėgavote su partneriu praleistu laiku, galite pratęsti intymumą ir užtikrinti optimalią seksualinę gerovę. Huffingtonpost.com vardina tai, ko turėtumėte imtis po sekso savo sveikatos vardan.

Užsukite į vonios kambarį

Sertifikuota sekso instruktorė ir Amerikos seksualinės sveikatos asociacijos atstovė Sunny Rodgers teigia, kad tikra tiesa, jog po sekso būtina nusišlapinti.

„Tai pirmas dalykas, ką rekomenduoju padaryti iškart po sekso, – aiškina S. Rodgers. – Tai „išvalo vamzdžius“ ir gali pašalinti bet kokias bakterijas ar toksinus.“ Paskui ekspertė pataria apsiprausti, tam prireiks „švarios frotinės kempinės, švelnaus bekvapio muilo ir šilto vandens“.

Šis esminis higienos etapas užtikrins komfortą ir padės apsisaugoti nuo infekcijų, tokių kaip skausmingos šlapimo takų infekcijos. Taip pat ji priminė, kad labai svarbu praustis nuo priekio atgal, o ne atvirkščiai.

Pasirinkite kvėpuojančius apatinius

Toliau S. Rodgers siūlo iš stalčiaus pasiimti orą praleidžiančius apatinius.

„Medvilnė yra geriausias pasirinkimas, nes ji leidžia genitalijoms kvėpuoti, – aiškina ji. – Medvilnė ne tik yra natūralus, bet ir hipoalergiškas, gerai sugeriantis pluoštas, kuris neerzins pačių pažeidžiamiausių kūno vietų, kurios po sekso yra jautresnės.“

Glaustykitės

Pagalvių pokalbiai teikia tokį didelį pasitenkinimą ne šiaip sau – taip jūs jaučiate tarpusavio ryšį. Kiekvieną kartą po sekso su savo antrąja puse jūsų organizmas išskiria „meilės hormoną“, kuris žinomas moksliniu oksitocino pavadinimu.

„Šis hormonas sukuria artumo jausmą, – tikina psichoterapeutas ir sekso terapeutas Chaminas Ajjanas iš Niujorko. – Kalbėjimas su partneriu po sekso yra puikus būdas pajausti ryšį ir sukurti dar daugiau intymumo. Galite pasikalbėti apie savo viltis, svajones, ką norėtumėte kartu nuveikti. Apie viską, kas jums svarbu.“

Atsigerkite

Čiupkite butelį vandens iš šaldytuvo ir pasidėkite jį ant savo naktinio stalelio dar prieš seksą arba nueikite į virtuvę iškart po jo.

„Mažiausiai stiklinė vandens po sekso padės jums palaikyti skysčių pusiausvyrą ir energiją, kadangi seksualinė veikla tikrai visa tai iššvaistė, – primena S. Rodgers. – Taip pat tai gali padėti pašalinti bakterijas iš šlapimo takų.“

Čiupkite užkandį

Alkis po sekso nėra negirdėtas dalykas, nes jo metu deginate kalorijas ir stipriai plaka širdis. Tad po jo galite užkasti, pavyzdžiui, pakramsnoti šalavijo sėklų ar išgerti žalios arbatos.

Ch. Ajjanas sako, kad jeigu norite, galite kartu paruošti kokį paprastą, bet sotų patiekalą, pavyzdžiui, omletą. Tai puikus būdas toliau palaikyti artumą, bendrauti ir kartu kažką nuveikti.

Negailėkite vienas kitam komplimentų

Jeigu norite ateityje iš sekso gauti daugiau, labai svarbu verbalizuoti tai, kas jums patiko jūsų partneryje.

„Iškart po sekso oksitocino kiekis vis dar didelis, – aiškina poras konsultuojanti Karla Ivankovich. – Dalinkitės vienas su kitu tuo, kas jums tikrai patiko jūsų fiziniame ar emociniame intymume – tai puikus būdas megzti ryšį.“

Net jeigu nepasiekėte orgazmo, ryšys emociniame lygmenyje ir tarpusavio bendravimas leidžia „patenkinti kiekvieno poreikius“, teigia K. Ivankovich.

Juokitės

Iškart po sekso galite išlaikyti žaismingumą ir palaikyti ryšį, pasitelkę humorą.

„Po sekso apėmusioje euforijos būsenoje viskas atrodo geriau, – sako K. Ivankovich. – Pasidalinkite kokiu pokštu, kvailiokite – pratęskite intymumą. Šis papildomas laikas labai svarbus.“

Apskritai, nelaikykite sekso vieno veiksmo pjese. Jis turėtų būti siejamas su bendru atsipalaidavimu, intymumo pratęsimu bei pasirūpinimu savo sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (440)