Lovoje vyrai taip pat prarado orientyrus. Šiandien, turėdami reikalą su reikliomis ir stipriomis moterimis, jie jaučia nerimą. Jų pagrindinės baimės: prastai pasirodyti arba būti išnaudojamais, tapti priemone, suteikiančia malonumo.

Pastaruoju metu apie tai kalbama atvykus pas seksologą ar psichiatrą, auga viagros ir kitų libido stimuliatorių pardavimai. Vyrai vis dažniau abejoja savo vyriškumu. Seksologai pastebi pasitikėjimo krizę, kalbant apie seksualines nesėkmes. Kova dėl seksualinio pajėgumo tarp lyčių išmuša vyrą iš vėžių. Jiems tenka atsisveikinti su noru dominuoti visuomenėje ir tenka naujai peržiūrėti bendravimo su moterimis modelį.

Psichoanalitikės Helene Vecchiali teigimu, moterys tiek socialiniame, tiek ir asmeniniame gyvenime vyrų akyse tapo labai paslaptingos. Anksčiau, bendraudami su moterimis, jie galėjo žaisti pagal visiems žinomas taisykles. Šiandien jie nebežino kaip elgtis.

Penis - po lūkesčių našta

Tai nepaprasta situacija vyrams, kurie suteikia seksui labai didelę reikšmę ir į savo penį reaguoja narciziškai. Z.Froido teigimu, penis simbolizuoja visagalį vyrą, tačiau taip pat apnuogina vyro fiziologiją, daro jį pažeidžiamą. „Kai vyras patiria susijaudinimą, tai iš karto pastebima: jo organas būna erekcijos būsenoje, jo troškimas įgauna formą“,- sako psichoanalitikė Elsa Cayat.

Vyro troškimas akivaizdus, jo negalima imituoti. Moterys – priešingai, jos taip akivaizdžiai nedemonstruoja savo ketinimų ir norų. Jos gali paslėpti savo geismą arba jeigu reikia – apsimesti. O vyrai atvirai praneša apie savo pasiruošimą ir tuo pačiu pažadina partnerės norą. Tačiau medalis turi ir antrą pusę - kartais vyras tampa bejėgis.

Nesėkmės baimė

Pagrindinė vyrų baimė – nusivylimas arba ironija moters žvilgsnyje. Dauguma problemų ir baimių siejasi su įvertinimu: ar būsiu aukštumoje? Ar pasijusiu mylimas? Tačiau net jeigu vyras pergyvena dėl savo fiziologijos, moteriai nereikėtų daryti išvadų, galvojant tik apie tai, kas vyko lovoje, perspėja seksologai. „Viskas įvyko taip greitai – reiškia, jis manęs nemyli!“. Pavyzdžiui, po ilgo išsiskyrimo pirmasis kontaktas įvyksta arba per greitai arba priešingai – būna ištęstas. Seksualinis artumas tam tikra prasme reikalauja treniruočių. Palaipsniui nusistovi tarpusavio nuotaika: būtent dėl to įprotis visai „neužmuša“, o priešingai – sustiprina artumą.

Nuo sekso iki romantikos

Viskas pasikeitė: moterys tapo daug aktyvesnės ir reikalauja malonumo.

Seksas – būtina, tačiau nepakankama sąlyga meilės santykiuose. Kai vyras būna seksualiai susijaudinęs, jis dar nežino ar gali įsimylėti, o kūno kontaktas padeda jam atsirinkti jausmuose. Vyrai artimesni savo kūnui, geriau jį jaučia, negu moterys. Moterys mėgsta apibūdinti jausmus žodžiais.

Vyrams artumas vyksta būtent per seksualinį bendravimą. Jeigu užsimezga ryšys, vyrai atsiskleidžia, atsiduoda naujam jausmui. Sielos gilumoje jie romantikai, net jeigu pamiršta gimimo dienos proga padovanoti gėlių! Beje, vyrai tik kraštutiniu atveju būna tokie klastingi ir žiaurūs kaip moterys. Jie tiesiog tirpsta, kai myli, nesikuklina parodyti savo troškimų ir prisipažinimų.

Seksologų teigimu, neretai vyrai trokšta vaikų – net kelių, kad moteris taptų nuo jo priklausoma. Vyrai ieško ilgalaikės partnerystės. O moterys priešingai – trumpina ,,reprodukcijos programą“. Joms atsirado galimybė realizuoti save ne tik šeimoje, bet ir už jos ribų. Ir jos nenusiteikusios praleisti tokių galimybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)