Kada susilpnėja libido

Libido – geismas, seksualinis potraukis, seksualinis apetitas. Tai – aistra, jaudinantis karštis. Kaip ir daugelis malonių dalykų, libido ne visada pastovus. Jis keičiasi, priklausomai nuo emocinės būsenos, fizinių pojūčių ar hormonų pusiausvyros.

Galimos fiziologinės susilpnėjusio libido priežastys – nėštumas, žindymas krūtimi, hormonų disbalansas, bakterinė infekcija, tam tikrų medikamentų vartojimas, ir psichologinės priežastys – užsitęsusi depresija, žema savivertė, psichologinės traumos, nepasitenkinimas partneriu.

Mokslininkai seniai pagrindė sąsają tarp moters lytinių organų ir jos smegenų. Nervinių galūnių tinklas eina nuo mažojo dubens, per nugaros smegenis iki galvos smegenų. Būtent todėl smegenys turi įtakos libido ir priešingai. Tarkime, jei patiriate stresą, pykstate ant partnerio ar jums sunku priimti savo kūną, bus sunku seksualiai susijaudinti.

Smegenys mobilizuos visas jėgas, kad padėtų jums įveikti psichologinį diskomfortą, o seksualiniam geismui paprasčiausiai nebeliks energijos.

Ir priešingai – kai moteris mato patrauklų vyrą, yra sveika, jaučiasi komfortiškai ir užtikrintai savo kūne, smegenys gauna signalą apie lytinį susijaudinimą ir libido stiprėja.

Kaip sugrąžinti seksualinį geismą

Ar įmanoma pažadinti libido? Tikrai taip, tikina seksologai. Štai 5 būdai, kuriuos pasitelkus vėl pamėgsite seksą:

  • Mokykitės atsipalaiduoti. Kai esate atsipalaidavusios, smegenys gauna signalą, kad jūs saugi, tad galima skirti energiją malonumo potyriui. Be to, atsipalaidavusi moteris ryškiau jaučia, taip pat ir meilę – o esant tokios būsenos kur kas lengviau pažadinti libido. Atsipalaiduoti padeda kvėpavimo praktikos, masažas, intymus savimasažas, kuris aktyvina mažojo dubens dugno organų kraujotaką, didina jautrumą, stiprina pojūčius seksualinių santykių metu.
  • Pažinkite savo kūną. Kai žinote, kaip funkcionuoja jūsų kūnas, kur yra erogeninės zonos, kaip jas stimuliuoti, galite daryti įtakos libido. Kas dar padeda įkurti prigesusią aistrą? Savo kūno, savų genitalijų priėmimas. Nuo vaikystės mums skiepijo, kad nepadoru liesti savo lytinius organus. Dažnas tokio auklėjimo padarinys – suaugusi moteris griežtai atidalina savo „tyrą sielą“ ir „nešvarius lytinius organus“; seksas tampa nepadorius aktu. Šitai tikrai negresia, jeigu priimate visą savo kūną, taip pat ir intymius organus, jaučiate pasitikėjimą savimi ir meilę sau.
  • Įneškite įvairovės į seksualinį gyvenimą. Libido greitai reaguoja į nuobodulį lovoje. Jei mylitės visada ta pačia poza, o prieš intymią sueitį būna tos pačios įžanginės glamonės, libido, tikėtina, ims blėsti. Tad drąsiai keiskite viską: sekso vietą, glamones, sekso žaislus. Sustiprinti libido gali net nauja patalynė.
  • Kalbėkitės su partneriu. Juk seksas – vienas iš pagrindinių artumo elementų. Todėl drąsiai kalbėkitės intymiomis temomis, aptarinėkite savo fantazijas.
  • Aktyvinkite kraujotaką. Gera kraujotaka – stipraus lytinio potraukio pagrindas. Kur ten kraujas, ten ir energija, geismas. Čia padės intymi gimnastika. Kai treniruojate intymius raumenis, gerėja organų mažajame dubenyje kraujotaka, įsivyrauja hormonų pusiausvyra, gerėja lubrikacija, liaujasi spazmai ir skausmingi pojūčiai. Dar vienas svarbus aspektas – sustiprėja jautrumas. O reguliariai treniruodamosi pastebėsite, kad greičiau lytiškai susijaudinate.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)