Yra tikimybė, kad kuriam nors iš jūsų kils šiltesnių jausmų – sudėtinga (ar netgi neįmanoma) grįžti į draugystės stadiją, jei įsimylėjote draugą, kuris neturi jums tokių pačių jausmų. Po intymumo galite nejaukiai pasijusti, nors ir kaip stengsitės apsimesti, kad nieko tokio neįvyko.

Dėl šių ir dėl daugelio kitų priežasčių seksas tarp draugų – rizikinga.

Ir vis tik kartais kyla noras atsidurti nuogiems lovoje su bičiuliu ir pažiūrėti, kas bus. Kartais taip nutinka ekspromtu – pasilinksminote mieste, išgėrėte, šiek tiek apsvaigote ir staiga jūs jau aistringai bučiuojatės. Visi mes – žmonės.

Poras konsultuojanti psichologė Vienna Pharaon pateikė patarimų, kaip sušvelninti nesmagumą po tyčia ar netyčia įvykusio sekso su draugu.

Pripažinkite sau tikruosius ketinimus ir troškimus.

„Kalbant apie ribų nubrėžimą, lūkesčius, mes imame subtiliai manipuliuoti savimi. Sakome sau, kad viskas gerai, nors jaučiame, kad nėra gerai“, – sako V. Pharaon.

Taigi, dėl kokių motyvacijų kyla noras permiegoti su draugu? Pagalvokite – vargu ar norite permiegoti su visais savo draugais. Tad kuo šis draugas kitoks? Galbūt giliai širdyje norite su juo daugiau nei draugystės ar bent jau norite įsitikinti, ar nėra šansų romantiškesnei draugystei?

Jei atrodo, kad norite (ar norėsite) daugiau, būkite atviri sau ir savo bičiuliui. „Mes svarstome galimybę, kad po sekso santykių dinamika pasikeis, tikimės pokyčių. Trumpai tariant, galvojame – kai žmogus praleis su manim daugiau laiko, jis panorės (poros) santykių“, – aiškina psichologė.

Neturėkite lūkesčių dėl draugo jausmų. Taip tik trikdysite save, jį (ją), taip pat patirsite skausmingą atstūmimą, jei draugas nebus nusiteikęs jūsų įsimylėti.

„Tikslas – būti kuo atviresniems su savimi ir su kitu žmogumi. Belieka tikėtis ir viltis, kad draugas bus nusiteikęs taip pat. Kartais to galime tikėtis, kartais ne. Tai rizikinga. Kartais seksas yra tiesiog seksas, kartais su juo būna susiję daug daugiau jausmų“, – teigia V. Pharaon.

Taigi jausmai gali keistis, gali būti kiek migloti. Kyla klausimas, ką daryti, jei jau permiegojote su draugu.

Fiksuokite savo jausmus, jei pasikeitė santykių dinamika.

„Jei kažkas pasikeitė, reikia tai pastebėti ir įvardinti“, – sako V. Pharaon. Tokio pobūdžio pokalbiai nejaukūs, tačiau reikia sukaupti drąsą ir nuoširdžiai pasikalbėti (tikėtina, kad su draugu tokio pobūdžio pokalbis bus lengvesnis, juk tarp jūsų jau nusistovėjęs tarpusavio pasitikėjimas ir pagarba).

„Nereikia persistengti, pastoviai vienas kitam rašyti ar skambinti, bet jei keičiasi santykių pobūdis, patartina atvirai tai aptarti, rasti savyje drąsos įvardinti pasikeitimus, kai / kada jie įvyksta. Tokiu būdu gerbsite save, kitą žmogų ir pačių santykių dinamiką“, – akcentuoja specialistė.

Supraskite – jūsų santykiai gali nutrūkti, po sekso nebebūsite draugai.

Ar norite šitaip rizikuoti? Būtent todėl ir neverta miegoti su draugu, jei manote, kad jūsų susižavėjimas – trumpalaikis. Kita vertus, jeigu jums atrodo, kad draugas labai patrauklus ir su juo būtų smagu, verta rizikuoti.

Galiausiai jei nuolat svajojate, kad draugas taptų daugiau nei draugu, jei viliatės, kad yra tikimybė rimtiems jūsų santykiams, tuo labiau verta rizikuoti.

Kita vertus, žinote, koks žmogus yra jūsų draugas.

Ar jūsų draugas (draugė) dažnai permiega su įvairiais žmonėmis, bet emociškai prie jų neprisiriša? Ar tampa draugais su ankstesniais seksualiniais partneriais? Ar jei yra turėję vadinamųjų draugų su privalumais? Kaip tokie santykiai baigdavosi? Pasinaudokite turimomis žiniomis apie draugą ir paspėliokite, kaip jis (ji) reaguotų į pasiūlymą seksui su jumis.

Žinoma, nenuspėsite, kaip jie jausis po sekso, bet tarkime – žmogus retai turi neįpareigojančių seksualinių santykių, o po jų visada įsimylį seksualinį partnerį. O jums rūpi tik nuotykis, na gal seksas kelis kartus, o paskui norite, kad viskas grįžtų į draugystės ribas. Esant tokiai nuostatai, jokiu būdu nepatartina siekti sekso su draugu.

Taigi ar seksas su draugu – vykęs sumanymas?

Nežinant konkrečios draugystės dinamikos, sunku pasakyti, bet aišku viena – jei ryšitės seksui su draugu, atvirai pripažinkite sau ir savo draugui, ko norite. Jeigu abu norite to paties – puiku, jei ne – pasiieškokite kito seksualinio partnerio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)