Mums jau išsiskyrus sužinojau – tuo laiku, kai buvome susižadėję, jis du kartus buvo man neištikimas.

Po išsiskyrimo mėnesį nebendravome, paskui ėmėme susitikinėti, bendrauti. Kartais pokalbiai baigiasi seksu, po to jaučiuosi labai prastai. Po mūsų susitikimų man liūdna, skaudu. Jaučiu jam stiprų pyktį, nuoskaudų, esu tikra – sprendimas išsiskirti teisingas. Deja, mano širdis su tuo dar nesusitaikė – tuo pačiu jį tebemyliu, ilgiuosi, neatsispiriu mūsų susitikimams ir seksui, nors tai – trumpos džiaugsmo akimirkos. Neįsivaizduoju, kaip pradėti naują gyvenimą. Patarkite, ką man daryti.
- Jordan

Psichoterapeutės, Chloe Carmichael, gyvenančios ir dirbančios Niujorke, kurios specializacija – padėti žmonėms atsigauti po išsiskyrimų, komentaras insider.com:

„Brangi Jordan,

Kai po išsiskyrimo gyja širdis, atrodo – nepavyks kontroliuoti savo emocijų, impulsų. Viena vertus, neįmanoma kontroliuoti savo savijautos po šitokio gyvenimą keičiančio įvykio, kita vertus, gali išjausti vienišumą, liūdesį, gedulą mažiau destruktyviais būdais, nei seksas su buvusiuoju.“

Pasak Ch. Carmichael, svarbu pasiruošti sunkioms akimirkoms – susikurti palaikymo sistemą, taip pat nuoširdžiai išsakyti buvusiajam savo intencijas. Specialistės teigimu, jei su buvusiuoju vyksta intymūs pokalbiai, būna seksualinių santykių, tai rodo – pasąmonėje tokie žmonės neigia išsiskyrimą.

„Tuo metu [ji] arba mano, kad šį kartą bus kitaip, arba pamiršta dalį santykių su juo istorijos, taip pat ir faktą, kad ją paliko“, – sakė Ch. Carmichael.

Susidarykite sąrašą, bendraukite su draugais – tai padės išgyventi nemalonias emocijas

Užuot laikinai grįžus pas buvusįjį, kai užplūsta skaudūs, nemalonūs jausmai, patartina pagalvoti, kaip tuos jausmus išgyventi, išleisti iš savęs. Ch. Carmichael pataria susidaryti patikimų bičiulių ar artimųjų sąrašą, kurie padės išgyventi išsiskyrimą. Susitarkite, kad kasdien skambinsite žmogui iš savo sąrašo, kai apims silpnumas ir norėsis skambinti buvusiajam.

Anot psichoterapeutės, nebūtina aptarinėti savo buvusiojo, jei nenorite, pakanka pasikalbėti apie bet ką. Kasdieniai pokalbiai su patikimais žmonėmis bus parama, kurią teikia nuoširdūs santykiai, o tai stiprins jūsų pasitikėjimą savimi.

„Kiekvienas kartas, kai mergina bendrauja, turi intymių santykių su buvusiuoju, tai menkina jos savivertę, bloškia ją giliau į tą prarają. Laimė, tai galima pakreipti priešinga linkme. Kas kartą, kai ji išmoks nepasiduoti impulsui jam skambinti, su juo susitikti, tai stiprins jos pasitikėjimą savimi“, – komentavo Ch. Carmichael.

Anot jos, svarbu sau priminti – jums trūksta ne buvusiojo, o artumo jausmo, to, kas sava, pažįstama.

Jei labai sunku atsisieti nuo buvusiojo, susidarykite sąrašą iš 10 stipriausią nusivylimą kėlusių santykių aspektų. Kai apims noras susisiekti su buvusiuoju, stabtelėkite ir perskaitykite minėtą sąrašą.

Atvirai išsakykite buvusiajam savo nuostatas

Neslėpkite nuo buvusiojo, kaip jaučiatės, taip pat neslėpkite savo ketinimo atsigauti ir judėti pirmyn.

Ch. Carmichael pataria paskambinti buvusiajam ir pasakyti: „Pripažįstu – tapau savotiškai priklausoma nuo susitikimų su tavimi, įsitraukiau į tai, nors nemanau, kad man tai – į naudą. Prašau daugiau neieškoti progų su manim susitikti. Jei esu tau brangi, prašau gerbti tokią mano nuostatą.“

Užblokuokite jo telefono numerį, pašalinkite iš visų socialinių tinklų, kad būtų lengviau jį pamiršti. Pasak Ch. Carmichael, jei buvusysis negerbia jūsų ribų, tai dar vienas patvirtinimas – nutraukti santykius buvo teisingas sprendimas.

Šiuo emociniu ir daugeliu kitų aspektų sunkiu laikotarpiu nepamirškite – natūralu gedėti pasibaigusių santykių, kad ir kokie toksiški jie buvo. Kai jaučiate liūdesį, kaltę, vienišumą, savo pažeidžiamumą, atsiminkite – tai požymiai, kad sveikstate.

„Išmokite laikyti tai progresu, nes iš tiesų tai – santykių pabaiga“, – akcentavo Ch. Carmichael.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)