Mūsų laikais, kai suskaičiuota kiekviena minutė, vis dar verta skirti laiko seksui. Naujausi tyrimai rodo – lovoje aktyvios moterys atsikrato streso, nebeturi sveikatos sutrikimų ir nebesiskundžia galvos skausmais. Na o dabar pakalbėkime apie malonią ir naudingą ekonominę pusę.

1. Raminamieji. Škotijos mokslininkų tyrimas patvirtino, kad bent kartą per dvi savaites turintys intymių santykių geriau susidoroja su stresinėmis situacijomis, pvz., kalbėjimu prieš auditoriją. Mechanizmas iš tiesų paprastas: lytinio akto metu gaminasi endorfinai ir oksitocinas (šie hormonai atsakingi už gerą nuotaiką), o tai stimuliuoja galvos smegenyse esantį malonumų centrą. Dingsta psichologinė įtampa, depresija ir nerimas, atsiranda noras apkabinti visą pasaulį. O ypač džiugu, kad toks poveikis užtikrintas netgi tokiu atveju, jei seksas nesibaigė orgazmu.

2. Migdomieji. Na, pasitaiko varginančių sekso maratonų, po kurių užmiegama neišsivalius dantų, bet iš esmės užmerkti akis po sekso žaidimų norisi todėl, kad kraujyje kunkuliuoja endorfinai. „Šie hormonai atpalaiduoja smegenis ir kūną ir taip nuteikia miegui“, – rašo Teksaso universiteto Seksualinės psichofiziologijos laboratorijos direktorė Cindy Meston. Na bet jei esi aistringos prigimties, atsimink, kad hiperaktyvumas lovoje, neatsiejamas nuo padažnėjusio širdies plakimo ir padidėjusio kraujospūdžio, veikiau sujaudrins, nei nuramins. Seksas neturi būti prėskas, bet jei dažnokai susiduri su nemiga, per daug neskubėk.

3. Nuskausminamieji. Hormonų kokteilis, kurį organizmas gauna suartėjus, gali ne tik pradėti naują gyvybę, bet ir sušvelninti bet kokį skausmą. Amerikoje galvos skausmų klinikoje atlikti tyrimai aprodė, kad pusė migreną kenčiančių tiriamų moterų po orgazmo pasijusdavo geriau. „Endorfinai veikia panašiai kaip morfijus, – rašo C. Meston. – Be to, seksualinės iškrovos metu į kraują išmetamas hormonas prolaktinas, kuris irgi veikia kaip nuskausminamieji.“ Jei skauda galvą, o vyras dar neišėjo iš darbo, pati pasirūpink savimi – masturbuojantis visi minėti analgetikai išsiskiria ne ką mažiau.

4. Antibiotikai. Čiaudulys, ašarojančios akys ir varvanti nosis tikrai nėra seksualu. Kita vertus, jei seksas aistringas ir reguliarus, peršalimas negresia. Pensilvanijos universiteto mokslininkų teigimu, nuo sekso kraujyje daugėja imunoglobulino A (IgA). Kas iš to? Ogi šio baltymo antikūniai negailestingi infekcijoms.

5. Ginekologas. Jeilio universiteto medikai primygtinai rekomenduoja neatsisakyti sekso per menstruacijas. Abejotina idėja, na bet ko nepadarysi dėl sveikatos. Taip sumažėja endometriozės rizika – kai sergama šia liga, gimdos audiniai išauga už jos ribų ir sukelia skausmą dubens ir genitalijų srityje.

„Be to, per orgazmą gimda susitraukia ir pašalina medžiagas, kurios sukelia skausmingus spazmus, teigia S. Meston, nusprendusi atskleisti mums visas sekso paslaptis. - Padažninus susitraukimų skaičių sutrumpėja menstruacijos, nes kraujas ir gimdos viduje esantis audinys pasišalins greičiau.“ Na ir galime pridurti, kad kritinėms dienoms labiau tiks misionieriaus poza. Tokioje padėtyje mažiau kraujuojama. Na ir tikimės, kad nereikia priminti apie prezervatyvus.

6. Kosmetologas. Škotijos Edinburgo karališkosios ligoninės medikai sugalvojo sau tokią pramogą – grupei žmonių liepė apžiūrėti eksperimento dalyvius per vienpusį veidrodį ir spėti jų amžių. Rezultatai buvo iš tiesų įdomūs: tie, kurie su pastoviu partneriu turėjo seksualinių santykių mažiausiai keturis kartus per savaitę, atrodė 7 – 12 metų jauniau. Už tai jie galėtų padėkoti hormonams testosteronui ir estrogenui, kurie išsiskiria per lytinį aktą. Būtent jie suteikia kūnui gyvybinį užtaisą, išsaugo jaunystę ir energiją. be to, nuo estrogeno oda būna švelni, blizga plaukai.

7. Treneris. Amerikos kardiologų asociacija kasmetinėje ataskaitoje pavadino seksą idealiu kardiotreniruokliu. Sekso metu kalorijų sudeginama ne tiek daug, kiek norėtųsi (85 – 250 kalorijų, priklausomai nuo trukmės ir intensyvumo), bet pagal naudą širdžiai ir kraujagyslėms pratimai miegamajame prilygsta vidutinio intensyvumo treniruotei ant bėgtakio. Prie viso to ir figūra bus gražesnė. Kol ieškodama orgazmo keiti pozas, treniruojamas pilvo presas, nugaros raumenys, sėdmenys, taip pat klubai ir rankos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt