Tyrime dalyvavo du tūkstančiai susituokusių porų. Kas ketvirta moteris ir apie pusė vyrų manė, kad patyręs partneris bus geras sutuoktinis, nes, prieš susituokdamos, nemažai porų „išbando“ vienas kitą. Nepatiko – išsiskyrė, patiko – pradėjo gyventi kartu, taip ilgam atidėdami santuoką, o galiausiai kartais taip ir nesusituokdami.

Statistikos duomenimis, šešiasdešimt procentų santuokų JAV įvyksta nuotakai jau esant nėščiai. Jei pora gyvena kartu ir neskuba susilaukti vaikų, antspaudo pase nereikia, bent jau vyrams – tikrai. Po ilgamečių lovos eksperimentų paprastai laukia abipusis atšalimas, atsiranda kitų ryšių arba visiškai dingsta seksualinis susidomėjimas partneriu. Iš dviejų tūkstančių porų, kurios dalyvavo tyrime, 959 poros susituokdavo arba apsigyvendavo kartu su partneriu turėdamos lytinio gyvenimo su savo partneriu patirties kelis mėnesius ar metus.

734 poros nusprendė susituokti po kelių seksualinių „treniruočių“, 221 – po oralinio sekso. Ir tik aštuoniasdešimt šešios poros susituokė ir pirmą kartą mylėjosi pirmąją vestuvinę naktį.

Kaip parodė tyrimo rezultatai, nekaltybė dabar nemadinga. Dauguma vyrų ir moterų mano, kad iš pradžių reikia pasimylėti, kad geriau pažintum partnerį. Tuo pat metu 89 procentai moterų ir 64 vyrų įsitikinę, kad be meilės seksas nesuteikia pasitenkinimo.

Dinas Besbis tikina: šeimos židinį palaiko skaistumas, ir šeimą reikia pradėti nuo balto lapo. Bent jau lovoje.



Apklausa vyksta iki vasario 6 d., sekmadienio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)