Pasak psichologų, anksčiau vyravęs stereotipinis mąstymas teigė, kad vyrai „visada pasirengę“, o moterims net mintis apie seksą be meilės yra atgrasi. Tačiau šiuolaikinės moterys jau toli gražu ne tokios kuklios. Seksologai patvirtins, kad vis daugiau moterų, kurios nenori ilgalaikių santykių ir įsipareigojimų. Jos neieško princo, kuris kantriai asistuos iki vestuvių.

Tokios moterys pasirengusios nerti į aistros jūrą, tikėdamos, kad jos dugne suras palaimą. Beje, tokį gyvenimą dailiosios lyties atstovės pasirenka sąmoningai ir joms nusispjauti, kad per amžius susiformavęs požiūris apie jausmingą ir meilės laukiančią moterį.

Seksologai įvardijo pagrindines priežastis, kodėl moterys pasirenka tokį gyvenimo būdą.

Laisvė nuo įsipareigojimų

Akivaizdu, kad daugumai patiktų jausti seksualinį pasitenkinimą ir negalvoti apie tai, ką teks valgyti pusryčiams, nesiteisinti, jei užtrukai po darbo, nebendrauti su įgrisusiais jo giminaičiais. Žodžiu, nereikia vaidinti tos, kuria iš tiesų nesi. Na, nebent tik tam, kad jį sugundytum. O visa kita paprasta ir aišku: taip, mano namuose kūrybinė netvarka, o šaldytuve pelė pasikorė; ne aš nenoriu klausyti istorijų apie tavo niekšą šefą, geriau užsiimkime seksu... Ciniška? Galbūt... Pavadinsite tokią moterį pasileidėle ar laisvų pažiūrų?

Ar kas nors girdėjo, kad vyras būtų pavadintas pasileidėliu, jei žadėjo moteriai gražią ateitį, bet dingo po pirmos nakties. Tai bent jau sąžininga – abu žino, kas bus ryte.

Savivertės pakėlimas

Dauguma įsitikinę, kad kvaila seksą naudoti kaip būdą savivertei pakelti. Bet palaukite, kalbame ne apie karjerą, o apie moters troškimą būti seksualia, sugenančia gundyti, galinčia „suvystyti“ bet kurį vyrą. Moterys nori patikti ir nieko čia nepadarysi. Kuriai gal pakanka lengvo flirto, kita gi eis iki galo, kad užkariautų vyro širdį.

Jeigu mergina ar moteris laisva, jos seksualumas padeda jai pajausti savo vertę. Na, o jei ji turi antrąją pusę, tuomet tai jau moralės ir sąžinės klausimas.

Ir kerštas mano bus baisus

Beveik kaip anekdote apie pakeleivius traukinyje. „Taip keršyčiau ir keršyčiau“, - sako vyro palikta moteris traukinyje sutiktam pakeleiviui. Tačiau kiekviename juoke rasi krislą tiesos. Kai kurios moterys mano, kad nutrūkus santykiams, būtina kuo greičiau rasti kitą partnerį. Seksas be įsipareigojimų – savotiška kompensacija už širdies žaizdas.

Ar skriaudėjas pajus, kad yra nubaustas? Nebūtinai. Tačiau moteriai iš tiesų gali pasidaryti lengviau. Tiesa, tokio „gydymo būdo“ pasekėjų tiek pat, kiek ir jo kritikų. Kai kas tvirtins, kad po karštos nakties pajusite dar didesnę tuštumą ir šaltį, kiti įsitikinę, kad tik taip vėl įmanoma grįžti į vėžes. Vieną galima pasakyti tikrai: patyrę nesėkmę vienuose santykiuose, mes retai galime iš karto kurti kitus, todėl ir renkamės tai, ką galima laikyti savotišku jausmų ir emocijų pakaitalu. Kitaip tariant, su kitu žmogumi, bet vienam kartui.

Įtampai slopinti

Kad seksas į naudą mūsų sveikatai, žinome kiekvienas, kuris jį „pažįsta artimai“. Po sunkios darbo savaitės turime atgauti jėgas. Kiekviena moteris tam randa savus būdus: eina į sporto klubą, o gal į barą, namie skaito knygas, užsidaro su mylimu žmogumi miegamajame... Ką daro tos, kurios dar nesutiko mylimo žmogaus, o kiti būdai nepadeda atsipalaiduoti? Irgi eina į barą ar klubą, tik turėdama kitą tikslą – gal pavyks sutikti sekso partnerį vienai nakčiai. Seksas tokiu atveju tampa vienu atsipalaidavimo būdų.

Neabejinga seksui

Serialo „Sekas ir miestas“ herojė Samanta yra greičiausiai viena žinomiausių dailiosios lyties atstovių, kurios yra įsimylėjusios seksą. Tokios moterys be jokios sąžinės graužaties mylisi su skirtingai vyrais, neužmegzdamos su jais santykių. Tokias dailiosios lyties atstoves seksologai linkę vadinti hiperseksualiomis. Pažinti nauja su skirtingais vyrais – tokia šių moterų dalia. Kai kas jas pavadins laisvo elgesio „asabomis“ ar net ir dar „gražiau“, tačiau paprastai joms visiškai nesvarbi kitų nuomonė.

Verta žinoti:

Sulaužę ne vieną sekso tabu ir stereotipą gyvename laisviau ir taip, kaip mums norisi. Tačiau psichologai patvirtins, kad vienos nakties seksas retai kada taps veiksminga „tablete“ nutrūkus ilgalaikiams santykiams. Paieškokite ir kitų „gydymo būdų“. Ir nepamirškite, kad seksas turi teikti malonumą, o ne tapti keršto įrankiu. Ir dar - jis turi būti saugus.