Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 6 dalykus apie santykius, kuriuos žino ir darželinukas.

1. Pieštukais reikia dalintis. Kiekvienas darželinukas žino – per daug intensyvios raudonos spalvos ir piešinys taps negražus. Kad piešinys būtų harmoningas, vienos spalvos neužtenka. Ši taisyklė galioja ir tapant jūsų santykių paveikslą. Kitaip tariant, kad santykiai būtų harmoningi, juose turi būti visko – meilės, aistros, atvirų pokalbių, diskusijų, kartu ir atskirai praleisto laiko. Dar vienas dalykas, kurio reikėtų nepamiršti, tai mokėjimas dalintis. Su partneriu reikia dalintis viskuo – ne tik spinta, bet ir laiku bei energija.

2. Reikia susitvarkyti savo žaislus. Išvengsite daug barnių, jei laikysitės šios paprastos taisyklės. Nešvarios kojinės, indai, drabužiai, kosmetinė ir kiti panašūs dalykėliai – visa tai yra jūsų su partneriu žaislai. Pasistenkite, kad jie visada būtų savo vietose, ir ginčų bus mažiau. Laikui bėgant įsitikinsite, kad santykiai klostosi kur kas paprasčiau, jei pašalinsite visas priežastis, dėl kurių gali kilti net menkiausi barniai.

3. Mokėkite atsiprašyti ir sutarsite geriau. Vaikai puikiai žino, kad jei padarė ką nors blogo ar ką nors įžeidė, turi atsiprašyti. Deja, suaugusieji dažnai būna kur kas labiau užsispyrę ir vengia tai daryti. Tačiau šiuo atveju kiekvienam iš mūsų būtų pravartu pasimokyti iš mažųjų. Jei imsite pripažinti savo klaidas ir dėl jų atsiprašyti savo mylimojo ar mylimosios, jūsų santykiai tikrai taps darnesni.

4. Negalima kalbėtis su nepažįstamais. Tai jums gali priminti kiekvienas vaikas. Klausite, o kaip tai susiję su santykiais? Dar ir kaip susiję! Jei jūs esate vedęs ar ištekėjusi, venkite artimos pažinties su simpatiškais vyrais ar seksualiomis moterimis. Juk kas žino, kur tokie santykiai gali nuvesti. Ištikimybė – vienas svarbiausių dalykų, kuriant harmoningus ir darnius santykius.

5. Greitai pamirškite nuoskaudas ir nelaikykite pykčio. Jei turite kelis vaikus ar stebite, kaip jūsų vaikas bendrauja su kitais vaikais, greičiausiai jums nėra paslaptis, kad vaikai ilgai nelaiko pykčio – čia susipyko, čia vėl susitaikė ir tai, dėl ko susipyko, netrukus pamiršo. Iš vaikų to tikrai verta pasimokyti. Taigi jei jūsų vyras vėluoja grįžti iš darbo, parodykite jam, kad supykote, bet kaip didelis vaikas apsisukusi vėl džiaukitės jūsų santykiais. Tai labai paprastas, tačiau efektyvus patarimas kuriant harmoningus santykius.

6. Būkite atviri. Vaikai visada sako viską, ką galvoja, net jei pašnekovui tai ir nepatinka. Atvirumu grindžiami santykiai visada yra tvirtesni, net jei su partneriu nesutariate kai kuriais klausimais. Deja, užaugę išmokstame slėpti savo jausmus. Tad atminkite, kad santykiai klostytųsi puikiai, turite kuo dažniau kalbėtis apie jausmus ir būti atviri vienas kitam, kad ir kokia tema klabėtumėte.