Sakote, kad pasiekti pusiausvyrą tarp karjeros aukštumų ir šeimyninės darnos neįmanomą? Sėkmės mokytojas Algirdas Karalius įsitikinęs – įmanoma viskas, tačiau reikia iš esmės pakeisti požiūrį į pinigus ir antrąją pusę, išmokti valdyti traukos dėsnį, kuris leidžia pasiekti visavertį gyvenimą. „Ir seksui skirti ne tris minutes į savaitę“, – juokiasi žinomas psichologijos ekspertas ir seminarų, kaip pritraukti sėkmę, autorius A. Karalius.

Kaip funkcionuoja žmogaus smegenys psichologai per penkerius metus sužinojo daugiau negu per visą žmonijos istoriją. Pasak A. Karaliaus, viskas remiasi neurofiziologijos mokslu.

„Moters organizme yra didelis kiekis oksitocino – hormono atsakingo už švelnumą. Pas vyrus yra daugiau testosterono. Jis atsakingas už kūniškus malonumus. Kai vyras ir moteris susižavi vienas kitu, jų smegenyse užsiblokuoja kritiniai centrai. Vyras nemato moters blogųjų savybių, o moteris – vyro. Moterims sumažėja oksitocino, o vyrams jo padidėja. Vyrai tampa švelnesni, rodo moterims daugiau dėmesio. Moterys – atvirkščiai. Jos pasiryžusios kuo greičiau daugintis. Paskui vėl viskas grįžta į senas vėžes. Ir tai trunka trejus metus“, – sako rugsėjo 29-30 dieną „Margio“ viešbutyje dviejų dienų seminarą, kaip pritraukti asmeninę laimę ir išmokti valdyti savo gyvenimą, rengiantis A. Karalius.

- Norite pasakyti, kad įsimylėjimas trunka trejus metus?

- Taip. Tai yra moksliškai įrodytas faktas. Kai žmonės tą sužino, jie suvokia, kad daugelis dalykų, kurie atrodė keisti, yra labai paprastai paaiškinami.

- Kodėl taip yra? Negi žmonės, po dvidešimties metų santuokos, sakydami, kad jie myli vienas kitą, meluoja?

- Problema ta, kad mes turime tik vieną žodį – „meilė“. Meilė tėvynei, meilė motinai, meilė vaikui. Žodis tas pats, tačiau emocijos yra skirtingos. Bėda ta, kad žmonės maišo įsimylėjimą su meile.

Įsimylėjimas baigiasi, o meilė – dvasinis dalykas, kuriamas per veiksmus. Kai įsimylėjimas baigiasi, jis pereina arba į meilę, arba į neapykantą. Daugelis maišo šiuos dalykus, nes nesugeba jų atskirti, arba tiesiog nesuvokia, kad tai nėra tapatūs dalykai.

Meilė nėra jausmas. Jausmas ir emocijos ateina ir praeina. Reikia suprasti, kad meilė yra veiksmai, kuriuos tu atlieki. Jeigu motina myli savo vaiką, vadinasi, ji juo rūpinasi, padeda jam, bendrauja su juo. Kad meilė tęstųsi, žmogus turi nuolat kažką daryti. Įsimylėjimas trunka du arba tris metus, paskui dingsta.

- Kodėl dingsta tarpusavio supratimas?

- Pagrindinė priežastis – kompetencijos nebuvimas. Mokykloje ir universitete mokėmės daug disciplinų: matematikos, lietuvių kalbos, istorijos. Tačiau mūsų niekas nemokė, kaip gyventi šeimoje, kaip kurti darnius santykius. Juk ne visi turėjome puikius tėvų tarpusavio santykių pavyzdžius. Tam ir skirti mano organizuojami seminarai, kurie padeda pritraukti daugiau laimės ir suvokti, kad išmokti valdyti savo gyvenimą nėra sunku.

Štai, kad ir seksas. Nemanykite, kad užteks pasižiūrėti erotinį filmą ir jūs jau žinote, kaip patenkinti savo partnerį. Kaip žinia, žmogus gali būti puikus verslininkas, jam gali puikiai sektis darbe, tačiau šeimoje jis bus visiškai nelaimingas. Šeimyninis gyvenimas – specifinė kompetencija. Tik sąmoningai suvokus, kaip vyksta vyrų ir moterų hormonų audros galima darniai gyventi šeimoje ir gerus tarpusavio santykius išlaikyti visą gyvenimą.

- Ar galima išmokti darnių santykių abėcėlės?

- Vienareikšmiškai. Žmonių galimybės skirtingos, tačiau kiekvienas žmogus yra pakankamai gabus, kad sugebėtų kurti gerus santykius šeimoje.

- Kokias klaidas daro poros, kad jiems nepavyksta kurstyti laimės židinio?

- Pirmiausia, žmonės tuokiasi ne iš meilės, o iš įsimylėjimo. O įsimylėjimas, kaip žinia, baigiasi. Antra, mes tiesiog neturime kompetencijos kurti darnius santykius, nes neturėjome iš ko mokytis.

Statistika rodo, kad vidutiniškai lytinis aktas Europoje trunka 3 minutes. Vedę žmonės mylisi vis rečiau ir rečiau. Seksas – Dievo dovana, kurią jis davė žmonijai, o jie tuo nemoka džiaugtis.

Štai, kad ir krepšininkai. Ką jie daro po čempionatų? Analizuoja varžybas, aptaria, kas buvo ne taip. Ar jūs matėte bent vieną šeimą, kuri nufilmuotų savo 3 minučių lytinį aktą, o paskui žiūrėdami jį analizuotų? Turbūt, kad ne. Mums atrodo, kad seksas savaime suprantamas dalykas. Bet taip nėra. Tam irgi reikia kompetencijos. Ir tai yra globali problema. Žmonės po mano seminarų dėkoja man, kad pagaliau ėmėsi veiksmų, kad realiai pakeistų savo santykius.

- Ar tiesa, kad šeimos skiriasi dar ir todėl, kad vienas iš sutuoktinių per daug laiko skiria karjerai?

- Anksčiau darboholikai buvo vertinami, tačiau dabar JAV tokių darbuotojų niekas nenori. Darboholikai laikomi nesubalansuotais žmonėmis. Jeigu tu visą laiką skiri darbui, vadinasi, turi problemų šeimoje. Jeigu yra problemų šeimoje, vadinasi, problemų yra ir darbe. Tai neatsiejama. Būtent pusiausvyros tarp šeimos ir darbo žmonės yra labiausiai ištroškę, bet nežino kaip tai pasiekti.

Pirmiausia, reikia keisti požiūrį į pinigus ir laiką. Skyrybos šeimoje yra dėl dviejų priežasčių: prasto sekso ir pinigų trūkumo. Turintys mažai laisvo laiko, labai retai darniai gyvena šeimoje. Privalome nustoti laiką keisti į pinigus. Juk pinigų reikės vis daugiau, o laiko bus vis mažiau.

Mums atrodo, kad vis trūksta laiko. Bet tai netiesa. Tai prioritetų klausimas. Laiką mes dažnai keičiame į pinigus. Galimybių daugėja, todėl mes norime užsidirbti kuo daugiau pinigų. O pinigai reikalauja laiko. Vadinasi, šeima lieka antroje prioritetų lentelės vietoje.
Kai aš buvau pačiame pakilime ir vedžiau vieną seminarą po kito, kuriuose susirinkdavo tūkstančiai žmonių, vieną dieną aš pasakiau žodį „stop“. Aš noriu matyti kaip auga mano vaikai, aš noriu su jais bendrauti, stebėti, kaip jie pradeda vaikščioti ir kalbėti. Aš radikaliai pakeičiau savo gyvenimo būdą. Ar žinojote, kiek laiko per dieną tėvai skiria savo vaikams? Vos septynias minutes. Tai yra siaubinga.

- Rugsėjo paskutinį savaitgalį rengiate dviejų dienų seminarų ciklą poroms, kurios nori tapti tikrais savo gyvenimo valdymo šeimininkais. Ko žmonėms iš jo tikėtis?

- Šis seminaras bus transformacinis. Išmoksite pasiekti maksimalių rezultatų bet kokioje gyvenimo situacijoje. Suprasite, kaip rasti būdus didinti šeimos biudžetą. Geriau pažinsite savo antrąją pusę, o intymus gyvenimas taps įdomesnis. Kursite geresnius santykius su savo vaikais, šeimos nariais ir draugais. Dviejų dienų seminaras puikiai tiks ir tiems, kurie vis dar bando atrasti savo antrąją pusę. Išmokysime jus labiau pasitikėti savimi ir teisingai susidėlioti gyvenimo prioritetus. Gebėsite valdyti traukos dėsnį ir pritraukti sėkmę į savo gyvenimą. Sužinosite būdus, kaip tapti laimingu žmogumi, jaustis stabiliai ir užtikrintai.

Į mano seminarus ateina tiek studentai, tiek pasiturintys verslininkai. Juos jungia tas pats troškimas – noras turėti visavertį gyvenimą, būti sveikiems ir sėkmingiems. Jie visi nori tobulėti. Jie sužino, kad moterys iš vyrų tikisi globos ir saugaus gyvenimo garanto. Tuo tarpu vyrai trokšta, kad...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)