Remdamasi moterų patirtimi, psichologė S. Lachmann išskiria 11 rūšių (heteroseksualių) vyrų, kurie yra linkę užmegzti santykius internete.

„Aš, kaip ir jūs, suprantu, kad yra begalinė įvairovė vyrų, kurie ieško santykių internete dėl daugybės priežasčių. Ne daug daugiau kitų rūšių galėtų būti įtrauktos į šį sąrašą, o kai kurie vyrai gali atitikti keletą kategorijų. Vis dėlto, internetinių pažinčių pasaulyje kai kurios ryšys vyrauja labiau nei kitos“, - sako ji.

Štai bendras konsensusas dėl 11 vyrų rūšių, su kuriais galite susidurti, ieškodami santykių internete:

1. Tik žiūrintys

Jis fantazuoja apie gražią meilę arba seksualinį gyvenimą, bet per daug nerimauja, kad leistų bet kokioms potencialioms pažintims persikelti už jo apsauginio kompiuterio ekrano ribų. Jis tiesiog yra nepasiruošęs pradėti susitikinėti tikrame gyvenime su žmonėmis, su kuriais gali bendrauti internete.

Yra daugybė priežasčių, kodėl taip nutinka, bet svarbiausia yra ta, kad, nepaisant to, kas yra parašyta jo profilyje, jis yra nepasiruošęs ar nesugeba užmegzti rimtų santykių. Vietoj to, jis juda nuo vienų internete užmegztų santykių link kitų arba pirmyn ir atgal tarp daugybės ir retai, jei iš viso, yra priverstas išeiti iš namų. Internetiniai santykiai leidžia jam rimtai neįsipareigoti. Kai jam reikia bendravimo ar santykių fantazijos, jis gali sėkmingai „užsisakyti“ pasimatymą. Vengiant tikro bendravimo su žmonėmis, jam nereikia peržengti per savo ribas ar rizikuoti mesti iššūkį savo svajonių moters tobulybei, lyginant ją su moterimi tikrame gyvenime. Dėl daugelio priežasčių jam yra sunku atrasti vietos kam nors tikram.

2. Nuostabos pilnomis akimis, bet lengvai išsiblaškantys

Šis dažniausiai 20 – 35 m. vyras džiaugiasi galimybe praplėsti savo akiratį ir susipažinti su naujais žmonėmis. Jis yra drąsus, tolerantiškas, atviras ir pasiruošęs patirti tai, ką gali pasiūlyti internetiniai santykiai. Kadangi internetiniai santykiai yra jo kartos patirties dalis, jam tai atrodo normali bendravimo ir susipažinimo su žmonėmis forma ir paprastai jis yra daug atviresnis šiam procesui ir patirčiai. Todėl, kai jis internete užmezga santykius ir kuria planus, tikėtina, kad jis juos įgyvendina, kartais greičiau, kartais vėliau.

Bet kokiu atveju, priešingai nei pirmos rūšies vyras, jis greičiausiai turėjo daugiau teigiamos, nei neigiamos santykių patirties, taigi, gali būti iš karto ar po kurio laiko pasiruošęs įpareigojantiems, tikriems santykiams. Vis dėlto, atsižvelgiant į jo amžių ir kitus potencialius faktorius, pavyzdžiui, tai, kad jis greitai išsiblaško, kai jis supranta, kiek turi galimybių internete, jį gali mažiau dominti įsipareigojimai ir labiau dominti tęsti žvalgymąsi. Nepaisant to, jei trokštate kelių linksmų mėnesių, nebeieškokite niekur kitur. Be to, yra tikimybė, kad tai gali išsivystyti į ką nors daugiau.

3. Eksperimentuotojai

Jis tiki, kad vyresnės moterys „žino, ko jos nori“. Dažniausiai jis yra 20 – 35 m. vyras ir neretai trokšta jų todėl, kad tiki, jog vyresnė moteris turi daug ko jį išmokyti seksualinėje srityje ir tokia perspektyva jį jaudina. Jis supranta, kad lengviausias būdas susipažinti su vyresnėmis moterimis yra internete. Paprastai jis yra seksualinių atradimų amžiuje ir įsivaizduoja, kad vyresnės moterys yra ne tik labiau patyrusios ir gundančios, bet ir lengviau pasiekiamos. Tai gali būti sudėtinga ir provokuojanti situacija visoms joje dalyvaujančioms pusėms, todėl būkite atsargios. Dauguma prielaidų, kaip jūs ir jis vystysite savo santykius, nėra tokios paprastos, kaip gali pasirodyti iš pradžių.

4. Besistengiantis pamiršti savo buvusią

Po širdį draskančio išsiskyrimo jis stengiasi nebūti vienas. Kartais internete sutiktoms moteris jis prisipažins, kad naudojasi internetinėmis pažintimis kaip užsimiršimu, o kartais ne. Vis dėlto, turint kantrybės ir tvirtybės, gali atsirasti rimtų santykių išsivystymo tikimybė. Galų gale, jis jau yra patyręs meilę anksčiau, todėl dabar jis yra toks palaužtas ir dėl to jūs susitikote su juo internete. Visgi, taip pat yra tiek pat tikėtina, kad jis liks nelinkęs įsipareigoti, kol jis vis dar ilgisi kitos, taigi, elkitės atsargiai. Bet kokiu atveju, gali užtrukti, kol išsivystys šie scenarijai.

5. Jau užimtas

Jis nori sužinoti, kas dar yra ten, bet nebūtinai imsis dėl to kokių nors veiksmų. O gal ir imsis. Bet kokiu atveju, jis neplanuoja nutraukti savo dabartinių santykių, bet jaučia, kad jam kažko trūksta. Galbūt kažko svarbaus trūksta jo santykiuose ir jis nori, kad jam būtų priminta ar patvirtinta, kad egzistuoja gyvenimas už jo dabartinių apribojimų. Nepaisant to, tai nėra vyrų kategorija, kurie gali pasiūlyti moteriai rimtus, pastovius santykius. Pažintys internete jam yra išsikrovimas ir artimiausiu metu jis neplanuoja, jei iš viso kada nors planuoja, palikti savo partnerės.

6. Gyvenantis fantazijoje

Kiek matote profilių, kuriuose vardijami tokie santykiams užmegzti privalomi reikalavimai, kaip nuostabus bendravimas, neįtikėtinas seksas ir puiki fizinė forma? Ir kiek, jūsų manymų, šių reikalavimų yra tiesioginė jo ankstesnių santykių pasekmė? Labiau nei rasti partnerę, kuri pateisins visas jo viltis ir svajones, jis nori visko, ko troško, bet negalėjo patirti ankstesniuose santykiuose. (Taip pat šiai kategorijai gali būti priskiriamas troškimas įgyvendinti seksualines fantazijas ir fetišus, kurie anksčiau negalėjo būti įgyvendinti). Įdomu tai, kad jo fantazija gali būti tokia stipri, kad, kai realybė neatitinka jos, jis randa būtų pamažu nykti. Vis dėlto, kai jis supranta, jog turi padaryti šiokių tokių nuolaidų, jei nori turėti tikrą partnerę, jis gali tuoj pat arba po kiek laiko persiorientuoti iš fantazijos į realybę.

7. Meluojantis apie savo amžių

Dažniausiai jis yra vyresnis, įžengęs į šeštą, septintą ar net aštuntą dešimtį ir trokšta susipažinti ir susitikinėti su daug jaunesnėmis už jį moterimis, taigi, jis sumažina metų skaičių savo profilyje, net ir „dabartinėse” savo nuotraukoje internete. Jo ketinimai gali būti geri ir jis gali nuoširdžiai tikėti, kad, kai susitiks su jaunesnėmis moterimis, jis jas taip sužavės, kad apgaulė neturės jokios reikšmės ir amžiaus skirtumas bus nesvarbus.

Vis dėlto, santykių pradėjimas nuo melo – nesvarbu, kiek „nekaltas” jis jam gali atrodyti – atima iš moters galimybę elgtis savo nuožiūra ir pačiai priimti sprendimus, todėl griauna pasitikėjimą. Kai ji neišvengiamai sužino tiesą, dažnai metų skirtumas ir melas jai pasirodo daug nepriimtinesni, jei jis tikėjosi. Kuo ilgiau jis meluoja, tuo blogiau būna paaiškėjus tiesai. Santykiai, kurie prasideda nuo akių dūmimo savo partneriui, gerai nesibaigia.

8. Labai užsiėmęs

Tai buvęs JAV tarpuniversitetinės sporto lygos irkluotojas, dabar neurochirurgas, kuris nusprendė internetu susipažinti su moterimis, kurios, tikėtina, taip pat turi užimtas darbotvarkes. Jis tikisi susipažinti su kitais užsiėmusiais žmonėmis ir patirti romaną, kuris yra nepaprastai aistringas ir siejantis... 30 min. kiekvieną savaitę, kai jis turi tam laiko. Nors dėl to, koks užsiėmęs yra ir kokią puikią karjerą daro, jis gali atrodyti gana viliojantis, jam kyla sunkumų, paverčiant santykius internete tikra patirtimi.

Dažnai jo rutina yra jam svarbiausias dalykas, taigi, jis gali kovoti su savimi, kad atrastų savo gyvenime vietos partnerei. Jei jo įtempta darbotvarkė yra suderinama su jūsų arba jūs sutinkate suspausti santykius į mažus gabalėlius, tuomet puiku (ir yra tolesnio tokių santykių vystymosi galimybė). Vis dėlto, atkreipkite dėmesį į tai, kaip dažnai jis naudoja pasiteisinimą, kad yra labai užsiėmęs, kad išvengtų bendravimo realiame pasaulyje, nes šioje situacijoje gali būti labai lengva įsipainioti ir būti nutemptai kartu su juo. Daugumai šių vyrų darbas, rutina ar net vaikai gali kompensuoti bet kokį neatidėliotinumą ar poreikį įsitraukti į sudėtingą susitikinėjimo realiame gyvenime procesą.

9. Pagaliau sekasi su merginomis

Anksčiau gyvenime merginos galėjo jį bauginti, bet jis visuomet pasižymėjo protu ir turėjo daug ambicijų. Nepaisant jo domėjimosi merginomis, kai buvo jaunas, jo santykiai su merginomis retai, jei iš viso, susiklostydavo. Žinoma, vėliau gyvenime jo ambicijos davė vaisių – jis sulaukė pasisekimo ir įprato gauti tai, ko nori. Dažniausiai jis yra ketvirtą dešimtį bebaigiantis arba tik į penktą dešimtį įžengęs vyras ir gali būti išsiskyręs arba nevedęs.

Bet kokiu atveju, jis suprato – savo nuostabai – kad dabar gali turėti daugumą moterų, kurių siekia, ir dar neatsikvošėjo nuo savo sėkmės. Dabar jis jaučiasi kaip vaikas saldainių parduotuvėje. Tai gali būti vyras, kuris, vos tik pradėjus bendrauti internete, paklausia, ar jūs nuoga. Kadangi dabar savo profesiniame gyvenime jis yra įpratęs tvarkyti reikalus greitai ir tiesiogiai ir užkariauti merginą dabar jam sekasi lengviau, jis gali nesuprasti, kodėl jis yra priverstas flirtuoti, asistuoti ir merginti, kad gautų tai, ką jis gali laikyti abipusiu sutarimu įvykusiu užkariavimu. Tęsdami šiuos santykius, gerai žinokite, ko jūs norite, nes jis artimiausiu metu gali būti nepasirengęs įsipareigoti, jei iš viso kada nors bus.

10. Grobuonis

Jam nepatinka moterys ir jis ieško galimybių, kaip užtraukti joms gėdą arba kontroliuoti jas, dažniausiai tai yra reakcija į ankstesnę skausmingą gyvenimo patirtį arba dėl to, kad jo vertybių sistema yra visiškai iškreipta. Saugokitės: kartais jį sunku atpažinti. Jis nekontroliuoja savęs ir todėl siekia bet kokiu būdu, kokiu tik gali, kontroliuoti kitus. Jei sutiksite jį, pasistenkite, kad jį užblokuotų, kad jis daugiau nebetrukdytų jūsų ir kitų moterų.

11. Patikimas, mylintis partneris

Jis ieško sau partnerės meilei ir gyvenimui. Galbūt nuoširdumas yra susijęs su šiokiomis tokiomis praeities problemomis, bet na tai kas? Jo lūkesčiai yra realūs ir jis rimtai žiūri į santykius. Jis yra atviras ir dažniausiai, kai jis jus suranda, jo dėmesio neblaško daugybė kitų galimų pasirinkimų. Dabar klausimas yra, ar jūs esate pasiruošusi? Prieš pradedama santykius su juo, prašau apgalvokite apie savo pačios motyvaciją įsitraukti į internetinius santykius.

Susidūrimas su daugeliu iš šių susitikinėjančių internete rūšių gali būti erzinantis, net skausmingas procesas. Vis dėlto, atminkite, kad šie vyrai taip pat galėjo tapti viskuo gyvenime persisotinusiais ir nepatikliais dėl savo sudėtingos susitikinėjimo internete patirties. Yra daug lengviau būti keistoku ir neįsipareigojančiu internete – tiek jums, tiek tiems, su kuriais susitikinėjate – ir tai iš dalies yra kodėl iš viso egzistuoja šios kategorijos.

Be bendravimo akis į akį žmogus kitame ekrane atrodo tarsi „netikras“ ir tai gali suteikti galimybę tiek vyrams, tiek moterims pasinaudoti susitikinėjimu internetine patenkinti savo poreikius, nesirūpinant dėl žmogaus, kuris jais susižavėjo. Vis dėlto, nepaisant šių kategorijų ir susitikinėjimo internetine iššūkių, jei ir toliau elgsitės abipusiškai nuoširdžiai, yra labiau tikėtina, kad sulauksite to paties atgal.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (524)