Pataria psichoterapeutas Olegas Lapinas

Kaip pajusti pasitenkinimą seksu

Patikėkite statistika: ne mažiau trečdalis moterų sako, kad didelio pasitenkinimo seksu nejaučia. Kodėl taip yra, sukurta aibė įvairiausių teorijų: nuo posakio „Nėra frigidiškų moterų, yra tik nemokšos vyrai“ iki giluminių psichologinių paaiškinimų, apimančių traumas, moters patirtas dar prieš gimimą ar net praeituose gyvenimuose.

Panašu, kad kiekviena teorija patogi tam asmeniui, kuris išmano savo problemų sprendimo būdą: jei jūsų padėjėju bus vyriškis, laikantis save sekso guru, jis paminės jums, kad visi vyrai, išskyrus, žinoma, jį patį, lovoje yra nemokšos. Jei tai bus ekstrasensas, jam paranku užsiimti jūsų praeitu gyvenimu, koreguoti jūsų karmą ar aurą. Jei tai bus koks nors specialistas, išmanantis grįžimo į vaikystę technikas, jis pritaikys jums „ankstyvos traumos“ teoriją.

Neabejoju, kad gydytojai, praktikuojantys žarnyno valymą kaip vaistą nuo visų ligų, įtikintų jus, kad užtenka jums išsivalyti nuo visokiausių atliekų, ir jūs taptumėte seksualiausia moterimi.

O kaip yra jūsų konkrečiu atveju – kas žino? Juk pasitenkinimas - pats paslaptingiausias dalykas, kokį tik sukūrė gamta. O pasitenkinimas seksu - dar paslaptingesnis. Gyvūnai, tarkime, didelio pasitenkinimo dėl sueities nerodo. Atliko patinas savo reikalą, patelė ramiai palaukė - ir abu ramiai išsiskirsto. O žmogus mat – ypatinga būtybė - jai dangiškus malonumus paduok - jam mat neužtenka giminės pratęsti, bet jis dar nori iš to jausti ekstazę. Na, ką gi, jei toks reikalas iškyla, prisiminkime, kas dažniausiai sukelia moteriai seksualinę ekstazę. Ir pradėkime nuo pirmos teorijos - apie vyrų atsakomybę. Jei jūs šiuo metu turite vyriškį, priminkite jam štai ką.

Pirma taisyklė: moters kūnas seksualinei sueičiai turi būti ilgai ruošiamas. Žinoma, ne visuomet ir ne visų moterų kūnas yra toks: pasitaiko, kad moteris nežinia kodėl greitai susijaudina, tarkime, ovuliacijos metu, ir didelio pasirengimo jai nereikia. Tačiau daugumoje atvejų moteriai reikia seksui gerai pasiruošti. Ir jei jūs tikite senovės meilės traktatais, pasiruošimas, t.y., aplinka, žodžiai ir glamonės, neliečiant iš karto lyties organų, turi būti tokios ilgos, kad moteris pati imtų maldauti, kad vyras pagaliau į ją įeitų!

Įprastinis lytinis aktas, nukopijuotas nuo pornografinio filmo, reiškia viena: vyras pradeda, kai moteris tam visai nepasiruošusi. Ir didelio malonumo ji iš to negali jausti, o gali net jausti skausmą.

Antra taisyklė: preliudija, arba paruošiamos glamonės turi būti labai lėtos, švelnios, ir po truputį vis stiprėti, o ypatingai apimti moters krūtis. Vyrai visuomet neįvertina krūtų glamonių svarbos, o juk tai taip abiems malonu! Žinoma, pasitaiko moterų, kurioms tiek pat ar labiau reikalingos plaukų, kaklo, nugaros glamonės, tačiau visa tai moteris galėtų nustatyti pati, glamonėdama savo kūną. Čia jau - jūsų atsakomybė.

Trečia taisyklė: moters orgazmas gal ir kyla „tarp ausų“, tačiau visgi paleidžiamasis jo mechanizmas ir vykdytojas – anaiptol ne makštis, o klitoris. Mažas, į dvi dalis supjaustytos varpos pavidalo organas, sudarytas iš tų pačių audinių. Kaip ir vyriška varpa, šis stebuklingas organas susijaudinus sukietėja, ir tam, kad jūs patirtumėte orgazmą, jis būtinai turi būti stimuliuojamas.

Jokio atskiro vaginalinio orgazmo nebūna, ką patvirtino įvairiausi tyrimai. Kitas dalykas, kad jūsų jautrusis organas gali būti labai mažas ir pasislėpęs, o tiesiogiai jį dirginti gali būti per jautru - čia jau jūsų atsakomybėje surasti, kaip jums mylėtis, kad ir aktas vyktų, ir klitoris būtų jaudinamas. Vyrui nėra paprasta jį rasti – juk jis toks mažas! Padėkite jam - pasiūlykite jam lėtą ir kruopštų masažą. Neaplenkiant jūsų ir jo lyties organų. Vargu ar jis atsisakys.

O dabar - ką labiau pravers prisiminti jums, nei vyrui.

Ketvirta taisyklė: visuomet žiūrėkite į savo kūną kaip į netikėtų atradimų šaltinį. Štai XX amžiaus atradimai: G-taškas - makšties priekinėje sienelėje esantis vyriškos prostatos rudimentas. Kai kurios moterys jo neturi, kitos turi, bet dar neatradusios. O trečios – atradusios ir gali dažniau pasidžiaugti moteriška ejakuliacija - „squirt“ , anglų kalba. Moterims kartais atrodo, kad jos susijaudinusios nuo filmo, juoko ar lytiškai- pasišlapina - o juk tai visai ne šlapimas, o bekvapis ir bespalvis skystis, kurį kažkada senovėje vyrams net rekomenduodavo gerti, kad jie įgytų dieviškos galios!

Ieškokite ir rasite savo kūne ne vieną tokį stebuklą - skaitykite „Kama Sutrą“, „Persiko šakelę“, tantrinės meilės vadovus, dalyvaukite seminaruose, skirtuose seksualumui atrasti - ir būtinai atrasite.

Penkta taisyklė: ieškodama seksualumo paslapčių, pasiruoškite atrasti ir buvusias traumas. Štai kad ir minėtas G-taškas“: neretai jį stimuliuojant vietoj malonumo moteris pajunta netikėtą skausmą, baimės ar ašarų priepuolį. Taip būna liečiant ir kitas vietas - pilvo apačią ar net plaukus. Jūsų kūnas moka ne tik laukti malonumų. Jis turi savo atmintį ir prisimena seksualines bei kitokias traumas, apie kuriuos jūs net neprisimenate: jums reikia specialisto, su kuriuo jūs galite šias traumas išgyventi, ir tik po to jūsų kūnas gali leisti jums jausti malonumą.

Visai gali būti, kad jūs daug apie tai žinote, skaitėte, girdėjote. Ir pasakėte sau: ne, tai - ne man. Nei laiko, nei partnerio, nei pinigų seminarams bei specialistams aš neturiu. Ir gėda kažkaip, ir amžius ne tas, ir konkurencija su kitomis, seksualesnėmis, jaunesnėmis, lieknesnėmis moterimis... ir tėvai bei seneliai jūsų pragyveno be šito, ir aš kaip nors pragyvensiu.

Ką gi, jūsų valia. Jūs laisva neieškoti ir nesiekti jokių malonumų. Tegul tai būna siurprizas.

Sėkmės.
Olegas Lapinas

Turite problemą, kuri neduoda Jums ramybės? Rašykite psichologui@delfi.lt. Atsakymai publikuojami DELFI Gyvenime (psichologai neatsakinėja asmeniškai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją