Jo toks darbas, kad jis važinėja po Lietuvą, bet visą laiką namo grįžta. Niekada niekur nepasilieka miegot. Grįžta „pavargęs“ ir norintis miego. Apie seksą jau net svajot nebereikia. Eilinį kartą bandžiau apie tai su juo kalbėtis, bet jis vis turi paruoštą atsakymą į mano klausimus. Sekso nebuvimą jis motyvuoja kaip palaidą jo gyvenimo būdą iki manęs, nes turėjo daug moterų.

Skaudžiausia tai, kad jis sakosi labai mane myli ir neįsivaizduoja gyvenimo be manęs. Aš jį taip pat myliu. Pradžioje labai bijojau santykių su juo, bijojau, kad atsibosiu ir paliks. Vėliau aprimau, tikėjau tuo, ką jis man sakė. Jis aiškina, kad aš jo pati nuostabiausia sutikta moteris.

Nebežinau, kaip man toliau gyvent, kaip elgtis. Man tik 30 metų. Pirma santuoka nenusisekė, maniau, kad dabar radau savo kitą pusę, bet, deja, jis vis dar kažko ieško. Skaudu tai, kad sako, jog mane myli, o man už nugaros daro nesuprantamus dalykus.

Vis dar viliuosi, kad viskas praeis. Jis 10 metų už mane vyresnis. Patarkite, ką daryti, ir kaip toliau elgtis.

Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė

Skaitant jūsų laišką, kyla bene vienintelė mintis: santykiai nėra lengvas dalykas, norint juos išsaugoti ir juose išlikti, svarbu nuolatos mokytis ir kaskart mąstyti apie tai, kur esate šiuo metu. Žvelgiant į jūsų ryšį su mylimu žmogumi per jūsų nupieštą paveikslą, panašu, jog bendrystės sąvoka čia vargiai tiktų. Jus baugina prielaida, jog dar kartą pasirinkote netinkamai, o jūsų partneris, panašu, vis dar neatsisako savo palaido gyvenimo būdo ir iki šiol išgyvena rinkimosi procesą.

Taigi norint kurti, rūpintis ir atiduoti save ryšiui su kitu žmogumi, svarbu nuoširdžiai įvardinti, kokie yra viso to pamatai. Ant ko statote savo buvimą su mylimuoju ir ar jums tai patinka ir tinka.

Svarbu sau atsakyti, kas vyksta su jumis ir su santykiais, kuomet jūs skendite abejonėse bei nepasitikėjime kitu asmeniu. Vertėtų kalbėtis apie tai ir su draugu. Ne bandyti išgirsti tiesą, kurios greičiausiai net nenorite žinoti ir nesąmoningai užkertate kelią jos atskleidimui. Vertingiau yra dalintis savo išgyvenimais ir tuo, jog nesijausdama saugi, negalite auginti savo meilės jausmo, o atvirkščiai – jis skursta.

Santykyje su artimu žmogumi svarbu kelti esminius klausimus: ar abu esate pasiruošę būti kartu ir atsisakyti kitų asmenų įsileidimo į savo gyvenimą; kiek galite būti atviri vienas kitam; kaip kiekvienas iš jūsų įsivaizduoja, kas yra vyro ir moters buvimas kartu ir ko jis reikalauja. Taip pat svarbu kalbėtis ne apie tai, kas yra tiesa, o apie tai, kad radusi žinutes, išgyvendama partnerio atsisakymą mylėtis, jūs jaučiatės apgaudinėjama, nesaugi, o melas, neigimas dar labiau sustiprina šį jausmą. Vertėtų įvardinti tiek sau, tiek draugui, kas yra jūsų ribos ir kaip galvojate reaguoti į susiklosčiusią situaciją.

Jūsų santykiai išgyvena sunkumą, prie kurio atsiradimo prisidedate ir jūs: galbūt tam tikri santykių ypatumai, jūsų pozicija, požiūris, toleravimas, noras patikėti, kad visgi neištikimybės faktas neegzistuoja ir tuo pačiu panirimas į dideles abejones neužkerta kelio trečių asmenų įsitraukimui į jūsų bendrystę.

Taip pat gali būti, jog jūsų išsirinktas žmogus neturi sugebėjimų ir valios atsisakyti, kaip jis pats įvardino „palaido gyvenimo“ ir atsiduoti vienai moteriai. Čia vėlgi jūsų pasirinkimas, ar galite su tuo susitaikyti ir priimti, jog jūsų meilė visuomet turės palydovių.

Vaida

Turite problemą, kurios negalite išspręsti? Rašykite psichologui@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją