Nemaldaukite sugrįžti

Jei vaidinsite auką, tikėtina, kad tik sukelsite susierzinimą, arba (dar blogiau) tiesiog sužadinsite gailestį. Pagalvokite, ar tikrai norėtumėte, kad kitas žmogus su jumis būtų tik iš gailesčio? Nors desperatiškoje situacijoje tai gali atrodyti visai tinkama išeitis, tačiau labai greitai suprasite, kad tai nėra geras sprendimas. Jei maldausite sugrįžti, jūsų buvęs mylimasis gali tik dar tvirčiau apsispręsti pasukti skirtingais keliais.

Nežadėkite, ko negalėsite ištesėti

Skyrybos kartais tikrai šokiruoja, ir tampa sunku įsivaizduoti, kaip teks gyventi toliau. Siekdama, kad antroji pusė neišeitų, moteris kartais griebiasi šiaudo ir pažada tai, ko vėliau negali ištesėti. Nors susitaikius laikinai santykiai gali pagerėti, tačiau vėliau paprastai viskas sugrįžta į įprastą vagą, o pažadai taip ir lieka pažadais.

Neįkyrėkite skambučiais ir žinutėmis

Norintys susigrąžinti buvusį partnerį kartais ima desperatiškai siekti dėmesio: nuolatos skambina, rašo žinutes, elektroninius laiškus, ir kt. Kiekvienam žmogui reikia pakankamai erdvės, todėl nuolat primindami apie save tikrai nieko nepasieksite. Nuoširdžiai atsakykite: ar jums tikrai patiktų nuolatos rasti dešimtis praleistų skambučių, laiškų ir žinučių? Toks elgesys ne tik vargina, bet taip pat ir gąsdina.

Nebandykite sukelti pavydo

Kartais manome, kad sukeltas pavydas gali padėti susigrąžinti prarastą meilę, tačiau dažniausiai nutinka priešingai. Jei savo socialinių tinklų paskyrose kelsite nuotraukas su „nauju draugu“ ar užsiminsite apie kitam žmogui puoselėjamus šiltus jausmus, tai tikrai nieko nepešite. Veikiau priešingai – jūsų buvęs mylimasis gali patikėti, kad jūs įsimylėjote ir kelio atgal gali nebebūti. Dažnu atveju bandymas sukelti pavydą atrodo labai dirbtinai ar net juokingai, tad tokiu savo elgesiu nieko nepasieksite.

Viešai nedemonstruokite savo liūdesio

Jei savo socialinių tinklų paskyrose nuolat dalinsitės savo emocijomis, įvairiomis liūdnomis frazėmis, ir t.t., tai taip pat neduos pageidaujamų rezultatų. Toks elgesys dažniausiai sukelia gailestį: jei pamatęs tokius jūsų pasisakymus buvęs mylimasis sugrįžtų, tikėtina, kad jis taip pasielgtų dėl gailesčio jausmo, bet ne dėl to, kad pats norėjo sugrįžti.

Nesakykite tokių dalykų, dėl kurių vėliau gailėsitės
Taip, išsiskyrimas tikrai skaudina, ir neretai sukelia pyktį, tačiau tai tikrai nereiškia, kad turite išsakyti viską, ką tą akimirką galvojate apie savo mylimąjį. Nesakykite tokių dalykų, dėl kurių jums vėliau gali tekti gailėtis: jei išliesite savo pyktį, kelio atgal gali nebebūti. Pykčio akimirką neįžeidinėkite nei jo, nei jo šeimos narių. Jei vėliau susitaikytumėte, išsakyti žodžiai gali palikti nuoskaudų.

Neįtraukite kitų žmonių

Kartais tikimės, kad tuomet, jei su buvusiuoju pasikalbės jo artimiausias draugas, mama, sesė, brolis ar pan., jis galbūt pakeis savo nuomonę ir sugrįš, tačiau iš tiesų kitų žmonių įtraukimas gali tik dar labiau jį nutolinti. Jums tikrai nereikėtų prašyti kitų žmonių pagalbos: jūsų tarpusavio santykiai yra tik judviejų reikalas ir jokio pašalinio žmogaus nuomonė nepadės pakeisti jo sprendimo.

Jokių psichologinių manipuliacijų!

Norintys susigrąžinti antrąją pusę gana dažnai griebiasi psichologinių manipuliacijų, kurios dažniausiai nėra veiksmingos, o dar labiau atitolina buvusį partnerį. Pavyzdžiui, nutraukus santykius pradedama aplinkiniams pasakoti apie tai, kiek dėl kito žmogaus teko pasiaukoti, ką dėl antrosios pusės gerovės teko ištverti, ir t.t. Nereikėtų pamiršti, kad santykiai – tai dviejų žmonių reikalas, ir kiekvienas jų savanoriškai apsiprendžia, ką dėl kito žmogaus gali padaryti. Santykiuose negali būti jokios prievartos: jei jūs iš tiesų aukojotės dėl kito žmogaus, tai tik dėl to, kad patys to norėjote. Atminkite: psichologinėmis manipuliacijomis tikrai nepasieksite norimo tikslo: tikėtina, kad po tokių veiksmų tarp jūsų bus sudeginti visi tiltai.