Bandyti viską nuslėpti? Pasipasakoti ir pasižadėti daugiau niekada taip nedaryti? Ar nutraukti santykius? Remdamasi self.com psichoterapeutų nuomone, svetainė „DELFI Woman“ pataria, kaip elgtis toliau.

Gali būti, kad dabar jaučiate didžiulę kaltę ir neturite jėgų laikyti savo paslapties, arba, galbūt, tiesiog nežinote, kaip suvokti, ką jaučiate savo partneriui. Geroji žinia ta, kad trumpalaikė intriga ne visada reiškia santykių pabaigą. Blogoji: bus nelengva. Bet kokiu atveju jums būtina turėti veiksmų planą.

Analizuokite save

Prieš imdamiesi kokių nors veiksmų, pirmiausia išsiaiškinkite, kodėl apskritai ryžotės išduoti savo partnerį. Greičiausiai jūsų netenkino esamas seksualinis gyvenimas. Priežastis gali būti ir ta, kad jums trūko naujovių, jaudulio, gyvenimo skonio. Kartais žmonėms reikia rizikos ir jie trokšta prakąsti uždraustą vaisių.

Pasak Los Andžele dirbančio psichoterapeuto, daktaro Gary Browno, jei buvote neištikimas dėl to, jog santykiuose jautėtės vienišas, tuomet galite justi šiokį tokį pasitenkinimą. Netgi gerai sutariant su savo širdies draugu, gali kažko trūkti.

G. Brownas pažymi, kad svarbu suprasti, ne tik „kodėl buvote neištikimas“, bet ir „kodėl būtent dabar“. Laikas, kai išdavėte savo partnerį, taip pat gali daug ką atskleisti apie jūsų emocinę būklę. Rasti atsakymą į šiuos klausimus gali būti nemalonu, tačiau tai yra labai naudinga.

Kartais verta neištikimybę nuslėpti

Šis variantas gana ginčytinas, tačiau kartais iš tikrųjų verta ištikimybę nutylėti. Daugelis žmonių neatskleidžia savo partneriui, jog buvo neištikimi, jei tik jų neužklumpa „nusikaltimo vietoje“. Tai yra kiekvieno žmogaus asmeninis sprendimas. Pasistenkite suprasti savo išdavystės prigimtį ir iš naujo įvertinkite savo santykius su partneriu. Ar esate pasirengęs nešti visą šios paslapties naštą, kad neprarastumėt mylimo žmogaus?

Turite suvokti, kad papasakojęs partneriui apie savo neištikimybę, sukelsite didžiulį skausmą. Taip, tai gali išvaduoti jus nuo streso, kurį kelia paslapties saugojimas, tačiau jis neprilygs tai psichologinei ir emocinei traumai, kuri gali tapti nuolatinės jūsų partnerio širdgėlos šaltiniu, mano G. Brownas.

Kitas reikalas, jei atsisakęs prezervatyvų ar kitų kontracepcijos priemonių jūs sukeliate grėsmę savo partnerio sveikatai – tokiu atveju pranešti apie neištikimybę privalote. Turėkite galvoje, kad prezervatyvai neapsaugo nuo visų lytiniu keliu plintančių infekcijų, todėl net jei juos naudojote su kitu žmogumi, tai nesuteikia garantijos, kad neapkrėsite savo partnerio.

Turite prisipažinti, jei yra jūsų neištikimybės įrodymų

Pikantiškos nuotraukos, erotiški pranešimai, meilės susirašinėjimai? Tai neatremiami įrodymai. Jei jūsų partneris juos aptiko, geriau jam nemeluokite. Jei jis sučiupo jus meluojant, taip pat nesiteisinkite – jūsų partneris nėra kvailas ir puikiai supranta, jog kažkas vyksta. Prisipažinkite ir pasirenkite maldauti atleidimo. Daug, daug kartų.

Jūsų partneriui bus itin skaudu, jei jūsų išdavystė buvo grįsta ne tik fiziniu, bet ir emociniu ryšiu. Tačiau melas, siekiant išsaugoti partnerį, gali tik dar labiau viską sugadinti. Be to, švarios sąžinės neskauda, nors tokiu metu ji turi mažiausiai rūpėti.

G. Brownas pažymi, kad daugeliui porų padeda krizės aptarimas su neutraliu asmeniu, pavyzdžiui, psichologu (tačiau tai nebus veiksminga, jei dar prieš ištikimybę kartu lankėtės pas psichologą). Tokie seansai suteikia poroms šiokį tokį saugumą, leidžiantį ramiai įvertinti situaciją. Net jei dėl neištikimybės prisipažinote spontaniškai, susitikimai su porų terapeutu nepakenks ir gali padėti suvokti savo jausmus.

Iš pradžių jūsų partneris į jūsų prisipažinimą gali reaguoti gana emocingai, tiesiog pratrūkti, tačiau jūs turite ramiai reaguoti į jo ar jos emocijas. Tačiau svarbu atminti, kad ir kokios virtų aistros, bet kokia prievarta yra nepriimtina, net ir tokiu įtemptu atveju.

Kartais nutraukti santykius su nuolatiniu partneriu yra būtina

Neištikimybė gali liudyti, kad jūsų santykiai išsikvėpė, norite to, ar ne. Kai tik išduodate savo partnerį ir ši išdavystė išaiškėja, jūsų santykiai su partneriu pasikeičia visiems laikams. Pavyzdžiui, jūsų partneris gali nebenorėti su jumis mylėtis, ir tai yra visiškai normalu, nes pakirtote jo pasitikėjimą. Kartais vien šito pakanka, kad santykiai pradėtų nesulaikomai griūti.

Kita vertus, net jei neprisipažinote dėl neištikimybės, pats jos faktas gali padėti jums suprasti, kad su dabartiniu savo partneriu esate nelaimingas. Tokiu atveju jums vertėtų nutraukti dabartinius santykius, bet pranešti priežastį nebūtina (jeigu tik jūsų partneris nesužinojo jos kitais būdais).

Dauguma pašalinių romanų anksčiau ar vėliau nutrūksta, bet sumokėti už juos tenka pagrindiniais santykiais. Taigi jei mėgstate žvalgytis į svetimus vyrus ar moteris, gerai pagalvokite, prieš kurdami bendrą gyvenimą su kokiu nors žmogumi. Nepaisant to, kad kai kurioms poroms pavyksta suklijuoti neištikimybės sukrėstą ryšį, niekam nepavyksta po tokio smūgio visiškai atsigauti.

Bet kokiu atveju nuspręskite, ko norite

Jei jau buvo priežastis „nusukti į šoną“, jūs taip pat turite teisę nuspręsti, ar reikalingi jums santykiai su dabartiniu partneriu. Kartais būna taip, kad net sužinojęs apie neištikimybę, partneris trokšta išsaugoti santykius ir suteikti šansą. Tačiau ar jūs tikrai to norite?

Tai sudėtingas klausimas, į kurį privalote atsakyti. Jus gali užvaldyti kaltės jausmas, nes nuolat žinosite, kad sukėlėte skausmą žmogui, kurį mylite ir kuris myli jus. Nepaisant jo troškimo pratęsti jūsų bendrą gyvenimą, jis gali neapskaičiuoti savo jėgų ir galiausiai jūsų santykiai gali tapti kančia jums abiems ir baigtis išsiskyrimu.

Taigi būkite sąžiningi patys su savimi ir išsiaiškinkite savo išdavystės motyvus. Buvote neištikimas, nes jautėte, kad jūsų santykiai jau pasmerkti? Ar jaučiate tikrus jausmus žmogui, kurį išdavėte? Jei tęsite santykius tik tam, kad patikėtumėte, jog dar turite bendrą ateitį, tik pratęsite savo partnerio skausmą, todėl būkite nuoširdus tiek su juo, tiek su savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt