Tokios moterys kaip Marilyn Monroe turi seksualiausius balsus – aukštus, bet virpančius, rodo tyrimas.

Toks balsas būdingas smulkiam kūno sudėjimui, kuris suteikia moterims patrauklumo, bet neatrodo pavojingas.

Vyrai, kita vertus, laikomi patraukliausiais, kai kalba giliu, prikimusiu balsu, rašo „The Telegraph“.

Mokslininkai išsiaiškino, kad tobulas balsas būna tuomet, kai iš jo galima spręsti, jog vyras yra pakankamai stiprus, bet neagresyvus.

„Nustatėme, kad vyrams, klausiusiems moteriškų balsų, labiausiai patiko aukšti balsai – nors ne pernelyg aukšti – ir kuo daugiau virpantys“, - laikraščiui „The Times“ sakė mokslų daktaras Yi Lu.

„Tokie balsai būdingi mažam kūnui. Marilyn Monroe galėtų būti labai geras tokios moters pavyzdys“, - teigė jis.

Yi Lu pridūrė, kad moterys ieško partnerio, kuris būtų fiziškai didelis, bet neagresyvus.

„Labai svarbu, kad moterys nemėgsta vyrų, kurie yra pernelyg agresyvūs, - pažymi jis. – Stiprus balsas reiškia vyriškumą. Tačiau balso virpėjimas, kuris nesiejamas su stambumu, prislopina agresyvumą“.

Tyrimas, kurio metu vyrai ir moterys turėjo klausytis įrašytų priešingos lyties balsų, skelbiamas žurnale „PLOS One“.

Ankstesni tyrimai rodė, kad žmonės, norėdami patraukti priešingos lyties atstovo dėmesį, nesąmoningai pažemina savo balsus.

2010 metais Jungtinių Valstijų Olbraito koledžo Pensilvanijoje atliktas tyrimas nustatė, kad tiek vyrai, tiek moterys pažemina savo balsą, kai nori parodyti, kad susižavėjo kitu asmeniu.

Šie atradimai išsklaidė nuomonę, kad moterys pradeda kalbėti aukštesniu, moteriškesniu tonu, kai joms pradeda patikti koks nors vyras.

Pasirodo, kad yra atvirkščiai: moterų balsai tampa kimesni, pavyzdžiui, kaip aktorės Joannos Lumley ar televizijos laidų vedėjos Mariellos Frostrup.

Mokslininkai tvirtina, kad ši gudrybė ypač suveikia kalbant telefonu ar net siunčiant balso žinutes, kai neįmanoma pasitelkti tokių neverbalinių ir regimų flirto formų kaip virpančios blakstienos ar šypsena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)