Deja, tenka pripažinti, kad bėgant mėnesiams, metams ir netgi dešimtmečiams į monogamiškus santykius ateinanti neišvengiama monotonija ima liūdinti.

Vis dėlto nuliūsti neverta. Štai ilgus santykius palaikančių porų patarimai, kaip ilgalaikėje perspektyvoje išsaugoti ryšį ir neprarasti susidomėjimo vienas kitu, rašo womenshealthmag.com.

„Nuogi miegojome ne visada ir dabar tai darome ne kiekvieną naktį. Vis dėlto vieną savaitgalį nusprendėme išgerti vyno, pažiūrėti filmą, pagaminti vakarienę ir tiesiog leisti laiką kartu.

Šeštadienio vakarą mums šovė mintis mesti šalin miego drabužius ir į lovą gultis apsinuoginus. Abiem mums toks spontaniškas sprendimas suteikė neįtikėtinos laisvės pojūtį. Kažin ar įmanoma įsivaizduoti ką nuostabesnio už galimybę jausti vienas kito skleidžiamą šilumą. Be to, tai – puikus būdas nubusti ryte!“, – pasakojo Stephanie.

„Prieš susituokdami kartu su būsimu vyru lankėmės pas porų konsultantus. Sužinojome daug ką vienas apie kitą, išsiaiškinome, kaip demonstruojame meilę, ko mums reikia, kad jaustumėmės mylimi, kaip mūsų asmeninės istorijos paveikė mūsų santykius. Tapome daug artimesni vienas kitam. Tiesą pasakius, niekada nesijaučiau artimesnė su juo nei tada, kai kartu lankėmės tuose užsiėmimuose. Abudu manome, kad toks sprendimas buvo itin protingas“, – asmenine patirtimi dalinosi Samantha.

„Kai gali turėti sekso bet kada, lieka kur kas mažiau intrigos ir poreikio tai daryti. Vis tik būtent seksas – tai dalykas, sulipdantis žmones. Egzistuoja neabejotinas skirtumas tarp ryšių, kurie mane sieja su partneriu ir kitais asmenimis, su kuriais seksualinių santykių neturiu. Laikomės sekso grafiko, jei to nedarytume, ugnis nustotų rusenusi“, – neabejojo Natalie.

„Vieną vakarą per savaitę apsilankome netoli nuo namų esančioje kavinėje, atsisėdame prie skirtingų staliukų ir dirbame. Jis – profesorius, aš – jaunimo atstovė, taigi abu nemažai darbo parsinešame namo. Toks elgesys iš tiesų yra mielas, nes galime pažvelgti vienas į kitą iš šono, siunčiame vienas kitam kvailas žinutes. Tai didina intymumą tarp mūsų labiau nei sėdėjimas tuose pačiuose namuose. Tokie neįprastų pasimatymų vakarai leidžia netikėtai susitikti žvilgsniais ir flirtuoti be žodžių“, – pasakojo Jennifer.

„Viena iš priežasčių, kodėl mūsų santykiai vis dar yra tvirti, – tai kasdienės pastangos neprarasti ryšio. Ne visada jis būna seksualinis, tačiau visada mielas ir švelnus.“ – sėkmingų santykių receptu dalinosi Traci.

„Nors tai gali nuskambėti keistai, bet praėjus vieneriems metams kartu su vaikinu nusprendėme daryti seksualinio gyvenimo pertraukas. Kartais jos trunka 30, kartais – net 90 dienų. Tokių pertraukų metu daug jautriau reaguojame vienas į kitą. Vis dar pasitaiko akimirkų, kai kyla noras maskuoti problemas seksu, tačiau būname priversti išsikalbėti ir spręsti problemas realiai“, – pasakojo Ariane.

„Po šešis mėnesius trukusių santykių socialiniame tinkle „Instagram“ pamačiau nuotrauką, kurioje įžymybių pora užfiksuota žaidžianti stalo žaidimus. Pamaniau, kad tai yra miela, todėl nusprendžiau išmėginti tai su savo partneriu. Galiu drąsiai rekomenduoti šį metodą poroms, norinčioms sustiprinti tarpusavio ryšį“, – pasakojo Sajel.

„Buvo ganėtinai sudėtinga įkalbėti vaikiną nueiti kartu į kelis pirmuosius užsiėmimus, nes patalpų dviračių užsiėmimuose kur kas dažniau dalyvauja moterys. Vis tik pradėję lankytis reguliariai kartu patyrėme itin didelių privalumų. 45 min. trunkančios didelio intensyvumo treniruotės pakelia endorfinų lygį, taigi jaučiamės kur kas geriau. Galimybė minti dviratį skambant aktyviai nuteikiančiai muzikai – puikus pasirinkimas.“ – patikino Christine.

„Susižadėję nusprendėme penktadienio vakarus skirti pasimatymams. Buvo nuostabu, tačiau laikui bėgant išmaniuosius išsitraukdavome vis dažniau. Vieną vakarą pažvelgę vienas į kitą susitarėme, kad norime laiką kartu leisti kokybiškai. Abu nusišypsojome ir patraukėme telefonus šalin“, – asmenine patirtimi dalinosi Elisabeth.

„Neseniai buities darbus ėmėme daryti kartu. Kai dviese lyginame, gaminame ir tvarkome namus, turime galimybę daugiau laiko praleisti kartu, o nuobodžios užduotys tampa kur kas smagesnės. Be to, nustojome piktintis, kad vienas iš mūsų namais rūpinasi per mažai“, – pasakojo Nate.

„Dalykai, kurie vienam iš jūsų atrodo labai reikšmingi, nebūtinai turi atrodyti svarbūs ir kitam. Jei to nesuvokiate, rizikuojate santykius sugriauti. Mano sužadėtinis mėgsta, kai vienas kitam padedame, o aš esu labai nepriklausoma asmenybė, kuriai labai sudėtinga paprašyti pagalbos. Kai jis manęs paprašo padėti, stengiuosi nepamiršti, kad jis gaudamas iš manęs pagalbą jaučiasi mylimas. Taigi stengiuosi tokiomis akimirkomis atsiriboti nuo kitų dalykų, atsakau į jo man pateikiamus klausimus ir padedu atlikti tai, ko jis paprašo.

Mano mėgstamiausia meilės išraiška – fizinis kontaktas, tačiau antrajai pusei tai nėra itin svarbu. Nors aš nuolat mėginu jį apsikabinti, laikyti už rankos, dedu galvą jam ant peties, tai toli gražu nereiškia, kad jis taip pat to trokšta. Paprasčiausiai suvokiu, kad jam prisilietimai nėra svarbiausia meilės išraiškos kalba. Jis žino, kad padrąsinimo žodžiai – antroji pagal svarbumą meilės išraiška mano skalėje, todėl supranta, kaip man svarbu iš jo susilaukti palaikymo socialiniuose tinkluose. Tai suvokdamas jis stengiasi reaguoti į mano skelbiamas žinutes ir nuotraukas“, – teigė Mandie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt