Tuo metu mylėdavomės maždaug kartą per savaitę – toli gražu ne tiek, kiek, mūsų nuomone, reikėtų mylėtis sutuoktiniams. Tiek mylėdavomės ne todėl, kad nebūtume norėję daugiau sekso.

Auginame keturis vaikus, jiems 1, 5, 7 ir 9 metai, abu dirbame visą darbo dieną, vakarui atėjus būname visiškai išvargę. Be to, aš vartoju antidepresantus, o šie silpnina lytinį potraukį. Mąsčiau apie visa tai ir svarsčiau, ar noriu dalyvauti dviejų mėnesių kasdienio sekso eksperimente. Jei pasiūlyčiau Johnui atlikti eksperimentą, kelio atgal nebūtų“, – atvirą pasakojimą pradeda womenshealthmag.com autorė Jessica Migala.

Galiausiai nutariau, kad toks eksperimentas tikrai sutvirtintų mūsų santuoką ir nuvykusi į darbą parašiau vyrui žinutę. Tai jį suintrigavo ir jis pasiūlė pradėti eksperimentą tą patį vakarą. Nusprendėme įvesti paprastas taisykles – du mėnesius kasdien mylėsimės, išskyrus tas dienas, jei kuris nors serga, jei keliaujame arba jei man menstruacijos. Na taip, iš pradžių buvo labai neįprasta aptarti seksą iš tokios praktinės pusės.

Pirmą vakarą, kai vyras suguldė vaikus miegoti, aš atsiguliau į lovą ir nusivilkau drabužius. Įprastai prieš seksą mes kiek pasistengdavome – išeidavome vakarieniauti, aš apsivilkdavau ką nors gražaus. Bet net ir be šito buvo smagu. Ši patirtis atpalaidavo. Nebeliko klausimų, mylėsimės ar ne, nebeliko įtampos, nereikėjo tai progai pasipuošti, kažko derinti.

Po kelių eksperimento dienų nutiko įdomus dalykas – Johnas pasidarė labiau atsipalaidavęs ir žaismingiau nusiteikęs, guldydamas vaikus miegoti. Kai tai pasakiau, jis atsakė – kad ir kiek laiko užtruktų guldydamas vaikus, tai nebekelia jam streso, juk žino, kad po to laukia seksas.

Seksperimentui, kaip mudu jį vadinome, tęsiantis pastebėjau, kad Jonhas visose gyvenimo srityse darosi labiau atsipalaidavęs. Pavyzdžiui, sumažėjo nerimas dėl piniginių reikalų. Mes ir toliau aptardavome biudžetą, tik tuose pokalbiuose būdavo mažiau įtampos.

Sekso metu gaminasi laimės hormonai – dopaminas ir oksitocinas, gal jie ir padėjo išlaikyti ramybę. Kad ir kokia to priežastis, viena buvo akivaizdu – seksas padėjo jam atsipalaiduoti ir mus abu suartino.

Man kasdienis seksas greitai tapo būdu atsipalaiduoti ir sustiprinti ryšį su vyru. Iš tiesų po kiek laiko pastebėjau, kad lytinis potraukis sustiprėjo. Manau, jausmas, kad kasdien esu geidžiama, sustiprino seksualinį potraukį. Suplanuotas kasdienis seksas gal neatrodo labai romantiškas ar aistringas kaip spontaniškas, bet iš tiesų jam nestigo nei romantikos, nei pikantiškumo jau vien todėl, kad nebeliko klausimo, ar jis taip stengiasi, nes jam norisi sekso. Abu žinojome, kad seksas bus, todėl neskubėdavome, kartais įtraukdavome masažą, paklausydavome muzikos, nes abu norėjome suteikti kitam džiaugsmo.

Prisipažinsiu – kai ėmėm praktiškai kasdien mylėtis, kartais žiūriu į kitas poras ir imu puikuotis galvodama: „Mes mylimės kur kas dažniau nei jūs.“

Kai seksperimentas baigėsi, nė vienas iš mūsų nenorėjome nutraukti įsivyravusio ritmo, todėl nusprendėme tęsti. Dabar mylimės mažiausiai šešis kartus per savaitę, Johnas inicijuoja seksą tris savaitės dienas, aš – kitas tris dienas, o vieną dieną per savaitę kiekvienas iš mūsų gali būti iniciatorius. Keistis vaidmenimis labai svarbu, nes mano vyras irgi nori jaustis geidžiamas. Jei jis inicijuotų seksą dažniau nei aš, atrodytų, kad nenoriu su juo mylėtis, tačiau taip nėra. Iš tiesų dėl vartojamų antidepresantų nekyla noro inicijuoti sekso, kol sąmoningai apie tai nepagalvoju, taigi mūsų planas abiem tinka.

Esame susituokę 15 metų, abiem greitai sukaks po 40, jau penkis mėnesius beveik kasdien mylimės. Naujas įprotis dažnai mylėtis – investicija į mus, kuri, nuoširdžiai tikiu, ateityje atsipirks. Šis įprotis stiprina mūsų ryšį, daro mus labiau atsipalaidavusius. Dėl šios priežasties mudu su Johnu sutarėme, kad ir artimiausioje ateityje tęsime seksperimentą. Savaime suprantama, gali atsirasti kliūčių, kažkuris gali susirgti, gali tekti išvykti į komandiruotę – toks gyvenimas. Jei mūsų naujas ritmas sutriks, žinau, kad vos atsiradus galimybei norėsime jį atnaujinti. Juk jau supratome – naujas įprotis duoda ir duos daug privalumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)