Šie žodžiai skamba pavasarį pasirodžiusiame Andriaus Šešelgio filmuke apie meilę.

***

Laimingos ne Valentino dienos. Meilės jausmą galima išreikšti ne tik per Valentino dieną, ir ne tik vyrui ar moteriai. Galima mylėti tiesiog gyvenimą: gamtą, gyvūnus, atiduoti pagarbą visai egzistuojančiai visatai. Juk Meilė tvyro ore, lietuje, saulėje, žolėje, maiste – visur! Tiek, kiek tu turi to jausmo viduje – tiek gali priimti jo iš kitų ir duoti mainais. Būk pilnas meilės, gausa pritraukia gausą.

Viskas, ko reikia – įteikti kitam nuoširdumo dovaną. Pokalbį. Duokime artimam žmogui jūsų laimės receptą, kad jis žinotų, kas jus džiugina. Drąsiai kalbėkime apie tai, ko reikia jums. Kiekvienas žmogus ar santykiai turi savo unikalią istoriją.

Viską galite nuveikti ir vienas: pasigaminti nuostabią vakarienę žvakių šviesoje ir pasimėgauti savo draugija; nueiti į teatrą ar sporto varžybas; užsidegti smilkalą ir pagulėti vonioje – viską galite vienas, čia ir dabar!

Pasakysiu paslaptį – ne viskas auksas, kas auksu žiba. Dažnai, pernelyg demonstruojama meilė gali dangstyti nuoširdžių jausmų stygių. Daug porų, kurios sutiko naujus metus kartu, kitais metais jau nebeeis vienu keliu, o jūs su savimi būsite visada. Ir būdamas vienas jūs galite pasikrauti save iki 100% ir būti savo paties geriausia versija. Tada jūsų vertas žmogus atsiras savaime.

Santykių kokybę nusako ne tai, ką mes darome Valentino dieną ar per gimtadienį, o tai ką mes darome ir kaip mes elgiamės kiekvieną dieną. Jei tikrai jaučiate, kad šalia esantis žmogus- jūsų, tai kiekvieną rytą nubudęs paklauskite savęs: ką aš galiu padaryti vertingo mūsų santykiams, kad jie klestėtų? Poros tradicijos?

Taip, jos labai įkviepia santykius: tarkime, kiekvieną ketvirtadienį eikite į pasimatymą, kiekvieną vakarą išeikite pasivaikščioti, palikite paslaptingą meilės rūpesčio dovanėlę savo antrai pusei: pvz., paruoštus vitaminus su vandens stikline. Atrodo tokie mažmožiai, bet patikėkite kaip tai stiprina ryšį.

Aspidairykite. Juk viskas sukurta iš meilės. Pilnais plaučiais įkvėpkite šio gyvybe pulsuojančio jausmo ir iškvėpkite jį į aplinką. Laimingos ne Valentino dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)