Psichologas Johnas Gottmanas turi 30 metų darbo su poromis patirties, rašoma lifehacker.com. Jis išskyrė keturis požymius, rodančius, kad santykiams gresia žlugimas.

Taigi keturi apokalipsės pranašai:

1. Kritika

Ne konstruktyvi kritika, o žmogaus charakterio, interesų puolimas. J. Gottmano teigimu, tai tokie atvejai, kai žmogus diagnozuoja partnerio asmenybės trūkumus ir netgi nori sulaukti už tai dėkingumo.

2. Gynyba

Kai vienas įsijaučia į nekaltos aukos vaidmenį.

3. Panieka

Didžiausias pranašas, kad santykiai pasmerkti žlugti – panieka. Vienas prisiima sau viršesniojo rolę (jaučiasi protingesnis, tvarkingesnis ir pan.) ir žvelgia į partnerį iš aukšto. Jei partneris jums ginčijantis taiso jūsų kalbą, tai iš tiesų raudona vėliava.

4. Akmens siena

Kai partneris atsiriboja nuo kito, tarsi jis neegzistuotų.

Visos poros kartais pasipyksta, tačiau kai kurios sugeba tai išspręsti gražiai, su pagarba vienas kitam. Visi šie išvardyti požymiai nereiškia, kad jūsų santykiai jau pasmerkti, tai tik rodo, kad jūs turėtumėte labiau pasistengti vienas dėl kito ir santykių išsaugojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)