Pirmąjį poros rytą Jeanas-Claude'as Kaufmannas padalino į penkias dalis: atsibudimas, gulėjimas lovoje, kėlimasis, rytinis tualetas ir pusryčiai. Kiekviename šių etapų partneriai norom ar nenorom užduoda sau klausimą – tęsti santykius ar ne. Aprašytose situacijose tiksliai atpažinsite save, nesvarbu, seniai ar ne buvo jūsų pirmas bendras rytas dviese.

Nubudimas

Pabudimo procesas susideda iš kelių etapų. Pirmasis – kelios sekundės iškart po to, kai mes atsimerkiame. Miegas nėra juoda skylė mąstyme. Jis pažymėtas sapnų epizodais, kai smegenys naudoja energiją ir pavargsta lygiai taip pat kaip ir raumenys fizinio krūvio metu.

Tokiu būdu pirmos nubudimo sekundės pasižymi intensyvia protine veikla, kai ieškoma egzistencijos siūlo, bandoma prisiminti savo istoriją nuo tos vietos, kur jis nutrūko vakar. Įprastomis sąlygomis šis procesas vyksta bet ypatingos įtampos. Kuo neįprastesnės aplinkybės (nepažįstama vieta, neįprastas ar atsitiktinis partneris), tuo labiau įsitempia protas, mat smegenims reikia atstatyti ryšį su vakarykšte diena per kaip įmanoma trumpesnį laiką.

Ryte visos detalės, kurias mūsų žvilgsnis vakar nepastebimai fiksavo, tampa vertingais duomenimis įvykių eigai atkurti ir, galbūt, naujo gyvenimo skyriaus juodraščiui sukurti. Tame dalyvauja ne vien regėjimas, bet ir likę penki pojūčiai, kurie taip pat yra budrūs, nors ir ramūs. Jie padeda mums pajusti vietos atmosferą.

Buvimas lovoje

Pakanka kelių žvilgsnių, kad suprastumėte, jog meilės nuotykio pratęsimas taps sunkiu išbandymu. Nauji garsai, kvapai ir vaizdiniai kelia daugybę klausimų. Žinoma, teks priimti kažkokį sprendimą. Vėliau. O kol patalai dar šilti ir minkštas partnerio pilvas suvokiamas tarsi apsauginis apvalkalas. Pakanka į jį įsikniaubti ir sugrįšite į realybę, kuri yra už jūsų įprasto gyvenimo ribų.

Realus gyvenimas daug proziškesnis. Ir ne visada mums pavaldus. Menkiausias neteisingas žodis gali sugriauti bendravimo magiją. Ką pasakyti partneriui, kai nepakanka daugelio „parametrų“ tam, ką norite išreikšti? Kas jis, jūsų partneris, toks artimas ir vis tiek nepažįstamas, yra iš tikrųjų?

Kokių žodžių jis laukia, ką jis pagalvos apie tai, ką jam pasakysite? Ar nešokiruos, ar neužgaus jo jūsų intymūs prisipažinimai? Arba, priešingai, ar pernelyg ankstyvi prisipažinimai neprimes jam įsipareigojimų, kuriems jis dar nėra pasiruošęs? Rytinius atviravimus reikia dozuoti protingai, nes tai panašu į žaidimą su ugnimi.

Žodžius derėtų vartoti delikačiai, žvilgsnius – taip pat. Mat žvilgsnis gali būti kankinantis, įkyrus ir todėl kelti partneriui nerimą, kurį tokio žvilgsnio netikėtumas gali tik dar labiau sustiprinti. Vienu žodžiu, įkyraus stebėjimo pojūtis gali sugriauti santykių magiją.

Meilės sąjunga susiklosto tik ypatingomis sąlygomis. Seksualine prasme tai vyksta, kai fizinis susijaudinimas nuslopina mums įprastą gebėjimą svarstyti. Jausmų prasme – tada, kai aistros proveržis gali nuvesti nežinia kur, uždegti ir sunaikinti patį egzistavimą.

Kėlimasis

Kad ir kaip užburtų buvimas lovoje, iš jos atsikelti vis tiek teks. Dėl tūkstančio priežasčių. Darbas, dėl kurio tenka anksti keltis. Norisi valgyti, kankina troškulys. O galbūt tai tiesiog noras nusiprausti ir palysti po gaivinančiu dušu. Vienu žodžiu, norisi jums to ar ne, tačiau tenka lipti iš lovos.

Būtent šią akimirką tampa aišku, kad žaidimo taisyklės keičiasi. Kėlimasis iš lovos yra labai ryškus perėjimas. Kai partneris dar miega ar jau atsikėlė, lipimas iš lovos kelia mažiau problemų. Tačiau jeigu abu yra vienodoje padėtyje, kartais vyksta tikras partizaninis karas, kurio tikslas – priversti partnerį-priešininką pirmą imtis iniciatyvos. Žinoma, viską galima suversti drovumui.

Nėra dviejų žmonių, kurie vienodai vertintų drovumą ir nuogumą, todėl skirtumai gali būti labai žymūs. Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad egzistuoja atvejai, kai žmonės jaučiasi jaukiai būdami nuogi, įskaitant ir delikatų kėlimosi iš lovos momentą. Tačiau tokios asmenybės yra veikiau išimtis nei taisyklė, nes realiai dažnai tokiu metu drovumas tik dar labiau sustiprėja.

Drovumas paaiškina ir rengimosi būdą: kukliai, paslapčiomis, gėdijantis paties savęs. Be kūno nuogumo sukelto nejaukumo dar prisideda ir sutrikimas dėl savo nevikrių ir skubių judesių.
Sunku patikėti, tačiau kitas tokią akimirką dažniausiai stebi, taip trikdydamas tą, į kurį žiūrima.

Nors tokiame smalsume nėra nieko blogo, tačiau tuo pat metu būtent smalsumas gąsdina ir yra neteisingai interpretuojamas. Kadangi aiškiai juntamas nejaukumas, abu partneriai priversti griebtis dėmesį atitraukiančios elgesio taktikos. Juokas, pavyzdžiui, gali sušvelninti įtemptą situaciją.

Rytinis tualetas

Greičiau susitvarkyti norisi ne vien moterims. Susišukuoti, atsigaivinti. Tokiu būdu pirmas rytas virsta blaškymusi tarp natūralumo siekio ir gudravimo, leidžiančio pateikti save palankioje šviesoje. Jeigu tokio gudravimo perteklius viršija leistinas normas, tikras natūralumas virsta neišsipildžiusia svajone.

Gėdingas bėgimas, žvilgsnio baimė, būtinybė susitvarkyti – vienas iš dviejų veikėjų staiga palieka sceną kad galėtų likti vienas vonios kambaryje. Vienas. Ir būtinai užrakintos durys.

Pusryčiai

Nusiprausę, šį tą apsirengę, jie sėdi vienas priešais kitą. Naktį užgimusių jausmų formavimo procesas nesulaikomai keičiasi. Pora patenka į įprasto kasdieninio elgesio pasaulį, kalba apie kažkokius visiškai nereikšmingus dalykus, galvoja apie pratęsimą, jų istoriją, kuri atsitiktinai tapo bendra.

Kokios tolimos dabar atrodo tos glamonės ir tie bučiniai, kurių netruko vakar! Abu partneriai pradėjo naują skyrių, visiškai naują, su daugybe povandeninių akmenų ir paslapčių, su kuriomis jiems teks susipažinti. Į pirmą planą išeina kasdieninė realybė – mažytė meilės nakties mirtis – atsinešdama tūkstančius smulkmenų, galinčių sukurti įtampą arba suteikti įprastą malonumą.

Žvilgsnis palaipsniui tampa griežtesniu jau kėlimosi metu. Rytinis tualetas kartais prideda dar šiek tiek negrabumo, tačiau atsiradęs atstumas galutinai nusistovi tik pusryčių metu. Sėdėdami prie stalo ir verčiami deramai elgtis, jie jaučiasi svetimais vienas kitam nepaisant to, kad jų elgesys apsiriboja vien įprastais gestais.

Pusryčiai dviese – tai daiktai ir maisto produktai, kurie labai įprasti ir suprantami namų šeimininkui ir visiškai neįprasti ar netgi šokiruojantys svečiui. Susidūręs su neįprastu puodeliu ar sumuštiniais, svečias slapčia polemizuoja su savuoju „aš“: ar aš privalau ištirpti šioje neįprastoje terpėje, ar, priešingai, išlaikyti distanciją ir savus įpročius? Privalau keistis ar likti savimi?

Pusryčių scena – tai būtų juntama ar vos apčiuopiama gėda, nepakeliama tyla ar tylėjimas kaip ženklas, kokie laimingi jaučiatės galėdami būti kartu – kyla pagrindinis klausimas: koks bus rytojus? Kas gali patvirtinti, kad ilgai laukta naktis nesukėlė abejonių?

Nepaisant švelnumo ir išorinio įprastumo pirmasis rytas slepia troškimą suvesti sąskaitas. Kur kas dažniau iš anksto nebūna jokių sprendimų, abu partneriai leidžiasi į meilės nuotykį, neturėdami aiškių planų.

Tokioje situacijoje ryte staiga tenka rinktis tarp šios istorijos skubios pabaigos ir tęsinio. Sėdint prie sumuštinių ir puodelio kavos gali kilti abejonių. Tęsti ar ne? O ką galvoja kitas? Nesuklysime sakydami, kad poros likimas

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)