Tyrimą atliko Londone įsikūrusi telemedicinos kompanija „Superdrug Online Doctor“. Tūkstantis žmonių iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos – visi jie turėjo antrąsias puses – atsakė į klausimus apie jų emocinio komforto lygį konkrečių sekso scenarijų ir pozų atveju.

Tad kas tapo pačia nepatogiausia sekso poza? „69 stovint“ – išties, tai mėginti gali tik geros fizinės formos ir lankstūs žmonės. Šioje pozoje vyras laiko moterį žemyn galva, ji kojomis apsivijusi jo kaklą, ir pora užsiima oraliniu seksu. Šią pozą kaip pačią nepatogiausią paminėjo beveik 43 procentai vyrų ir 57 procentai dailiosios lyties atstovių.

Antra didžiausią stresą kelianti poza – analinis seksas. Nors pastaraisiais metais ši poza tapo kiek populiaresnė, ji kelia šiokią tokią riziką, apie kurią dažnai net nesusimąstome. Jeigu iki galo neatsipalaiduojama ar nenaudojama pakankamai lubrikanto, analinis seksas gali baigtis plyšimais analinėje angoje. Dėl šių plyšimų daug lengviau užsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis ligomis, tokiomis kaip tiesiosios žarnos gonorėja, analinės chlamidijos ir ŽIV.

„Karutis klūpint“ užėmė trečią vietą. Tai kiek primena misionieriaus pozą. Vyras klupi ant kelių atsisukęs į partnerę, jos šlaunų galinė pusė remiasi į jo torsą, keliai – ant jo pečių. Ketvirtoje ir penktoje vietose atsidūrė atitinkamai masturbavimasis ir „69 gulint“. Tiesa, masturbavimasis verčia kiek sutrikti, nes šiaip jau tai nėra sekso poza.

Jokių vertinimų čia nepateiksime. Jeigu kažkuri iš išvardintų sekso pozų yra tarp jūsų mėgstamiausių, puiku. Tačiau jeigu „69 stovint“ verčia jūsų širdį plakti greičiau (ir ne gerąja prasme), yra daugybė kitų būtų patenkinti save ir savo antrąją pusę. Galų gale, seksas – tai mėgavimasis vienas kitu ir malonumas, o ne panikos priepuolio metas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)