Taigi, prieš jus penkiolika požymių, bylojančių, kad atėjo metas santykiuose dėti tašką.

1. Nuolatiniai konfliktai

Iš pradžių skandalai kildavo labai retai, tačiau bėgant laikui jie dažnėjo ir darėsi vis negražesni. O juk mylintys žmonės – ne priešai. Konfliktai neturi būti tvirtos poros kasdieninės rutinos dalimi.

2. Neištikimybė

Jeigu vienas iš partnerių randa nusiraminimą iš šalies – nieko gero tame nėra. Ir posakiai, kad „tai tik vyriška prigimtis“ arba „merginai trūko dėmesio“ tėra sąmoningas numojimas ranka į problemą, jos užmaskavimas neįtikinamais pasiteisinimais.

3. Nesupratimas

Labai ir dar kartą labai svarbu, kad su artimu žmogumi sutaptų požiūriai į pagrindines vertybes, bendrus gyvenimiškus principus, taip pat nemažiau svarbu turėti bendrų interesų. Jeigu vis dažniau suvokiate, kad su savo antrąja puse kalbate skirtingomis kalbomis, kaskart bendraujant su ja atsitrenkiate į nesupratimo sieną, veikiausiai esate pernelyg skirtingi.

4. Pavyduliavimas

Šis jausmas geras, jeigu jis turi tam tikras ribas. Žinoma, visiems malonu, kai partneris pavyduliauja, nes tai byloja,kad jis nėra jums abejingas. Vis dėlto jeigu jis pradeda maniakiškai ieškoti pretekstų pavyduliavimui, kamantinėja apie visus susitikimus ir pokalbius ar, dar blogiau, pradeda sekti jus – su tokiu žmogumi verčiau nutraukite santykius. Šis jo įprotis tik dar labiau stiprės ir įgaus vis nemalonesnes formas.

5. Nepasitikėjimas

Su nepasitikėjimu kovoti labai sunku ir kuo jis stipresnis, tuo žmonės labiau tolsta vienas nuo kito. Jeigu pastebite tokį savo ar partnerio bruožą, pasistenkite iškart sudėti visus taškus ant „i“ – įtikinkite, kad jumis galima pasitikėti. Be pasitikėjimo santykiai neturi ateities.

6. Nenoras atsiskleisti

Tai kažkuo panašu į ankstesnįjį punktą – nenoras atsiskleisti savo tikrųjų minčių ir jausmų gali tapti pakankamai didele ir sudėtinga kliūtimi tarp dviejų žmonių.

7. Fizinis smurtas

Santykiuose yra visa eilė dalykų, kurie be jokių išlygų yra neleistini. Fizinis smurtas, net jeigu jis labai retas ir ne itin traumuojantis – vienas tokių dalykų.

8. Nepagarba

Jūsų partneris reikalauja gerbti jį, jo laiką, karjerą, draugus, tačiau drąsiai prašo jūsų mesti darbą (juk jis nėra toks jau svarbus), jam užsigeidus atšaukti jūsų susitikimus, o galbūt netgi leidžia sau jus išjuokti kitų akivaizdoje? Jeigu taip, žinokite, kad jis jums ne pora. Jam – jis pats yra pora. Jūs jam esate tik patogus daiktas ar būtinas aksesuaras.

9. Egoizmas

Šį bruožą turime kiekvienas mūsų, tačiau panašiai kaip ir pavyduliavimą, iki tam tikros ribos jį galima vadinti sveiku ir natūraliu. Vis dėlto, jeigu jūsų mylimojo dauguma frazių prasideda žodžiu „aš“, čia jau nieko nepakeisi. Kovoti su egoizmu – tas pats, kaip daužyti galvą į sieną. Skausminga ir jokios naudos.

10. Vienatvės baimė

Dauguma jaunų žmonių klysta manydami, kad verčiau būti su bet kuo nei vienam ar vienai. Deja, buvimas su bet kuo daugiau laimės nesuteiks – kur kas baisiau atiduoti savo gyvenimą netinkamam ir nereikalingam žmogui.

11. Jus laiko tik nenoras įskaudinti partnerio

Tai pernelyg menka ir paviršutiniška priežastis, kad ji taptų santykių pagrindu. Be to, netrukus viduje pajusite pyktį, kad antroji pusė laiko jus ir nenori paleisti. O juk iš tiesų tereikia pačiai sukaupti jėgas ir išeiti, jei jau to norisi.

12. Santykiuose nėra meilės

Santykiai be meilės anksčiau ar vėliau vis tiek pasmerkti žlugti. Jau verčiau anksčiau, nei vėliau, ar ne?

13. Kai jus skiria atstumas, beveik visiškai nebendraujate

Iš esmės tai reiškia, kad jaučiatės patogiai ir drauge, ir būdami vieni.

14. Problemos lovoje

Nors tai nėra svarbiausia santykių dalis, tačiau ji neabejotinai eina trečioje vietoje po meilės ir pasitikėjimo. Jeigu seksas kelia problemas, nejaučiate pasitenkinimo. Nėra pasitenkinimo – nėra artumo, o tai gimdo įtampą ir pyktį.

15. Vienas iš partnerių piktnaudžiauja narkotinėmis medžiagomis arba alkoholiniais gėrimais

Šie žalingi įpročiai šalia fizinio smurto yra tie trys kritiniai atvejai, kai santykius būtina galutinai ir negrįžtamai nutraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)