Realybėje, įvedus internetinėje paieškoje raktažodžius „pažintys suaugusiems“, mes dažniausiai randame nuorodas į puslapius, kurie leidžia mums daryti prielaidas jog „suaugęs žmogus“ yra : ieškantis trumpalaikių santykių, dažniausiai turintis žmoną ir ieškantis meilužės ir nesidrovintis visus savo „ privalumus“ čia pat išstatyti „internetinėje vitrinoje“ .

Iš ties suaugę žmonės tai brandūs, ne amžiumi, o savo požiūriu į gyvenimą. Jie neskuba kas trečią dieną „įsimylėti“. Jie žingsnis po eina meilės link. Meilė nėra kažkas į ką tiesiog įpuolate. Meilės dėka jūs augate, o ne stengiatės nusileisti iki tam tikro, kažkam priimtino lygio.

Nebrandžios poros „įsimyli“ staiga ir daro „viską“ ką tuo metu liepia instinktai. Brandžios poros neskuba. Nes meilė yra arba praeinantis žaidimas arba amžina. Mylime teisingai arba ne. Poros yra brandžios arba ne.

Kaip žinoti ar santykiai taps ilgalaikiais ar nutrūks po keleto mėnesių ar net kelių pasimatymų?

Pirmiausia – meilė turi klostytis lengvai nuo pat pradžių. Tai nėra apsėdimas ar nuolatinis nerimastingumas.

Meilė nėra drama. Drama yra skirta vaikams. Meilės dramas patyria žmonės, kurie nežino kaip palaikyti santykius. Jie vadovaujasi idealistinėmis nuostatomis jog meilė turi būti panaši į laukinę aistrą, kuri pilnai užvaldo žmogų.

Kai ką nors tikrai mylite ar kas nors tikrai myli jus tai nebekyla nuolatinių abejonių dėl jo ar jos jausmų ir jus aplanko ramybė, kuri sustiprina ir atgaivina jus.

Nebrandūs santykiai paskendę nuolatinėse abejonėse. Ar jis mane myli? Ar ji apgaudinėja mane? Ar mes apsigyvensime kartu po dviejų mėnesių draugystės?
Brandžioms poros nereikia vienas kitam uždavinėti panašių klausimų. Jos jau žino vieną – joms reikalingą atsakymą. Joms nereikia garantijų iš savo partnerių ir gyvenimo kartu nesusituokus, kad užsitikrinti saugumą.

Nebrandūs santykiai pagrįsti nuolatiniu nerimu . Jums atrodo, kad kažkas ne taip, kažko trūksta. Neramu ir tada kai esate kartu ir kai išsiskiriate vos tik keletui valandų. Nerimą nuvejamas tik tada kai užsiiminėjama meilės žaidimais ar siuntinėjamos sms žinutės.

Nesubrendusios santykiams poros ne tik nuolat siuntinėja meilės patvirtinimo žinutes, bet ir kovoja vienas su kitu pasitelkusios žinutes.

Brandžios poros kalbasi, nes žinutės palieka labai daug vietos interpretacijai. Brandžios poros neleidžia savo dienų riejantis per ekraną.

Laikas motyvuotai meilei

Spręsti susidariusias santykiuose problemas yra natūralu, bet tai daryti žinučių pagalba – ne.

Mes visi ilgimės meilės ir šilumos. Bet dažnai mūsų lūkesčiai mus nuvilia: kurį laiką tikrai gera ir lengva praleisti dienas ir savaitgalius miglotame romantikos pasaulyje, sumaišant dienas ir naktis. Bet galu gale ateina laikas motyvuotai meilei – įsipareigoti šiam vieninteliam žmogui, nugyventi gyvenimą su juo. Tam reikalingos pastangos . Nebrandžios poros niekada nepasiekia motyvuotos meilės stadijos.

Nesubrendę santykiai teisia kito žmogaus praeitį. Brandūs santykiai padeda panešti praeities naštas.

Visi žmonės turi praeitį, ir dažnai, ne visada gali ja didžiuotis. Svarbu kas vyksta dabar. Nesubrendusios poros nesugeba užmiršti praeities.

Brandžios poros ne tik priima vienas kito praeitį, bet ir nori padėti išsigydyti žaizdas. Jie stiprina tai kas geriausia kitame vardan meilės ir bendros ateities.