Jis nekalbus, niūrus, irzlus, jam niekas neįdomu. Jis nusivylęs gyvenimu, puola į kraštutinumus, kad ir ko imtųsi. Kaip padėti savo vyrui išgyventi šį periodą?

Universalios priemonės nėra. Jei būtų, visoje planetoje žmonės vaikščiotų laimingi ir patenkinti. Tačiau yra keli patarimai, kurie galėtų padėti.

Pirmasis patarimas. Liga gydoma tada, kai aiški diagnozė. Ligą reikia nustatyti pagal simptomus, o ne kaltinti vyrą visomis įmanomomis nuodėmėmis - tu nedėmesingas, tu neištikimas, tu manęs nemyli... Jam ir taip negera, jis prarado viltį, padėtis atrodo be išeities, jis nerimauja dėl rytojaus, nesupranta, ar teisingai pasirinko profesiją, nori viską mesti ir rinkti kriaukleles ant Ramiojo vandenyno krantų. Tai pagrindiniai krizės simptomai.

Antrasis patarimas. Susėskite kartu ir analizuokite. Suskaičiuokite visus gerus dalykus, kurie tik nutiko per tą laiką, kai jis gyveno suaugusiojo gyvenimą - jis tapo savo srities profesionalu, išaugino nuostabų sūnų, o gal nusipirko automobilį, pastatė namą, rėmė tėvus, suteikė išsilavinimą dukteriai. Nesivadovaukite visuomenės normomis - merso nėra, jachtos nėra, deimantų nėra - nevykėlis. Leiskite jam suprasti, kad jis pasiekė pakankamai.

Trečiasis patarimas. Sugalvokite tikslus. Tegu jie bus jūsų abiejų arba jo asmeniniai - ne taip svarbu. Mesti rūkyti, įsigyti šunį, išmokyti vaiką slidinėti, aptraukti nauju audiniu sofą, pradėti lankyti ekstremalaus vairavimo kursus - maži ar dideli, šie tikslai visuomet turi būti priešais akis. Sudarykite sąrašą ir pakabinkite ant šaldytuvo. Atlikę ką nors, tikslą išbraukite.

Ketvirtasis patarimas. Išvažiuokite. Nelaukite, kol iš nevilties jūsų mylimasis stryktels į automobilį su didžiakrūte devyniolikmete blondine - abu kartu šokite į savo seną gerą kledarą ir patraukite keliauti kartu. Labai rekomenduojamas žygis, kur galėtumėte su vyru vienas kitam padėti, palaikyti ir kartu kopti į viršūnes.

Penktasis patarimas. Nebijokite savo būsenos. Patikėkite, ji atrodo tokia be išeities stipriems vyrams, kad sukelia jiems panikos priepuolius. Jiems atrodo, kad pasaulis tiesiogine to žodžio prasme sugriuvo, neliko nieko, kas keltų džiaugsmą. Dar labiau vyrai bijo to, kad džiaugsmo neatneša netgi vaikai. Paaiškinkite savo brangiajam, kad ši padėtis būdinga kiekvienam, ir ji praeina, todėl baimintis nėra ko.

Šeštasis patarimas. Patirtis. Jei jau vyriškiui teko šis sunkus periodas, lai iš jo išeina pasisėmęs patirties, su sąrašu taisyklių, padėsiančių judėti toliau.

Septintasis patarimas. Palaikykite jo iniciatyvas. Jis ieško savęs, daro viską iškart, klysta, baudžia save, nervinasi ir puola į neviltį. Tiesiog būkite kartu, paaiškinkite, kad anksčiau ar vėliau reikiamos durys atsivers, o jūs jo dvasinių ieškojimų metu niekur neišeisite, visuomet padėsite.

Aštuntasis patarimas. Jei jūsų patarimai jam neatrodo patikimi, tegu pasiklauso psichologo. Kaip jį ten nutempti - kitas klausimas. Tačiau jei jums tai pavyko, tai turėtų palankiai paveikti jo pasaulėžiūrą. Psichologas padės jam sudėti visas mintis į vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)