Tiesą sakant, anot naujausio leidinyje „Archives of Sexual Behavior“ pristatyto tyrimo, tik 65 procentai moterų lytinių santykių metu gali patirti orgazmą. Tai reiškia, kad 35 procentai sekso metu pasitenkinimo viršūnės nepasiekia. Negana to, gana nemažai moterų apskritai negali patirti orgazmo.

„Jeigu niekada nejautėte orgazmo, galimų slopinančių veiksnių išsiaiškinimas gali labai padėti“, – aiškina sertifikuota sekso terapeutė Kat Van Kirk, parašiusi knygą „The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life“.

Kas kiša koją?

Tai gali būti bet kas, pradedant neigiamais vidiniais pokalbiais ir baigiant intymumo problemomis ar jūsų libido veikiančiu medikamentų šalutiniu poveikiu.

Tokiu atveju dažna problema – moteris neturi progos pati tai išsiaiškinti. „Labai svarbu, kad moteris, prieš užsiimdama seksu su kažkuo kitu, ištyrinėtų savo kūną ir išsiaiškintų, kas jai patinka, kas teikia malonumą ir kaip pasiekti orgazmą“, – teigia sekso trenerė Betty Dodson, parašiusi knygą „Sex for One“.

Koją kaišioti gali ir sveikatos problemos. Tokios ligos kaip diabetas ir išsėtinė sklerozė gali paveikti nervus, vadinasi, ir galimybę patirti orgazmą. Jeigu sergate depresija, kai kurie antidepresantai (ir kiti receptiniai vaistai) taip pat gali veikti jūsų gebėjimą pasiekti kulminaciją. Pasikalbėkite apie tai su savo gydytoju. Galite pabandyti pasinaudoti nemedikamentinėmis terapijomis ar medikamentais, neturinčiais neigiamo seksualinio poveikio.

Taip pat svarbu pažymėti, kad jeigu kovojate su kokiomis nors seksualinėmis traumomis ar nuolatiniu fiziniu skausmu, turėtumėte pasikalbėti su gydytoju ar psichoterapeutu. Be to, jums pasiekti orgazmą gali padėtikeli gana elementarūs patarimai.

Pradėkite viena

„Masturbavimosi metu galite daug apie save sužinoti“, – aiškina sertifikuotas sekso ir santykių terapeutas Ianas Kerneris, parašęs knygą „She Comes First“. Jeigu niekada nepatyrėte orgazmo, pradėkite nuo savityros. Nepaisant to, nepaverskite orgazmo galutiniu savo tikslu. Verčiau „ramiai save lieskite ir suteikite sau malonumą, stebėdama, kas vyksta fiziniame, emociniame ir psichologiniame lygmenyse“, pataria specialistas.

Tyrinėkite ir fantazuokite

Nebūtina iškart pasiekti kulminaciją. Pabandykite patyrinėti įvairias savo kūno vietas su rankomis, sekso žaislais ar net pažaiskite su tokiais dalykais, kaip plunksnos ar akių raištis, pataria K. Van Kirk. Tas pats galioja ir būnant su partneriu.

Tiksliai išsiaiškinkite, kurie judesiai jus sujaudina ir kurie ne. Pavyzdžiui, jeigu vibratorius jums nekelia jokių jausmų, išskyrus savotišką nejaukumą, padėkite jį į šalį ir išbandykite švelnų klitorio stimuliavimą. „Tik per praktiką mes žinome, kaip pakartoti gerą rezultatą“, – neabejoja K. Van Kirk.

Tuo pačiu metu leiskite savo protui pasiganyti įvairiose seksualinėse fantazijose ir pasiaiškinti, kas jus užveda. „Būkite atviri fantazijoms, erotikos skaitymui, etiškos pornografijos žiūrėjimui, – pataria I. Kerneris. – Sukurkite tinkamas sąlygas savo fiziniam ir psichiniam susijaudinimui.“

Nepamirškite stimuliuoti klitorį

Daugeliui moterų, kad pasiektų orgazmą, reikia tiesioginio klitorio stimuliavimo, tačiau dauguma sekso pozų savaime nesuteikia pakankamos trinties“, – teigia knygos „The Ripple Effect: How Better Sex Can Lead to a Better Life“ autorė Gail Saltz.

„Beveik 80 procentų moterų reaguoja į klitorio stimuliaciją, – sako K. Van Kirk. – Kalba eina ne apie klitorio radimą, o apie geriausio jo stimuliavimo būdo išsiaiškinimą.“ Pasak sekso terapeutės, moksliniai tyrimai rodo, kad dauguma moterų greičiau patiria orgazmą klitorį stimuliuojant netiesiogiai.

Apgalvokite savo nuolatinio psichinio susierzinimo priežastis

Nerimas paprastai yra susijęs ir su negebėjimu pasiekti orgazmo. Net jeigu tai yra fizinė problema, stresas dėl finišo linijos pasiekimo situaciją tik dar labiau pablogina.

„Supraskite nerimą dėl sekso ir kokie įsitikinimai jį iššaukia, – pataria K. Van Kirk. – Gal jaudinatės dėl to, kad nesate pakankamai gera lovoje? Kad atrodysite kaip savanaudė? Kad jūsų patenkinimas užtruks pernelyg ilgai? Apibrėžkite nerimą. Jūsų susijaudinimas turi būti stipresnis už bet kokį nerimą.“

Jeigu iš tikrųjų labai sunku savarankiškai identifikuoti nerimą kurstančias mintis, gali pagelbėti pokalbis su psichoterapeutu, kuris padės išsiaiškinti problemos esmę.

Pasakykite, ko norite

Kai suprantate solo sesijos metu, kas yra neįtikėtinai seksualu, išsakykite tai savo partneriui.„Nesvarbu, tai yra pokalbis mylintis, trumpi žodiniai patvirtinimai (tokie kaip „stipriau“ ar „greičiau“) ar fiziniai signalai, tokie kaip dejavimas ar nugaros išrietimas, jums teks šiuos troškimus išsakyti savo partneriui“, – pataria K. Van Kirk.

Stenkitės įvardinti viską nuo to, koks lytėjimas jums patinka, iki norimo sekso formos. Negalite tikėtis, kad orgazmą jums suteiks kažkas kitas.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tokį seksą, kuris jums priimtinas. Pavyzdžiui, jeigu jūs vertinate seksą su partneriu, kurį mylite ir kuris jus myli, gali būti sunkiau pasiekti orgazmą atsitiktinių lytinių santykių metu. Ir tame nėra nieko blogo.

Turėkite pagalbinių priemonių

Lubrikantai, lubrikantai ir dar kartą lubrikantai. „Lubrikantai gali nulemti tai, pasieksite orgazmą ar ne, – įspėja K. Van Kirk. – Niekada nepamirškite gero lubrikanto net jeigu jums atrodo, kad jums jo nereikia.“

Ir, žinoma, žaislai yra geriausi jūsų draugai. Masturbavimosi metu išbandykite vibratorių, taip pat yra nemažai kitų pasirinkimų.

Pabandykite atsikratyti spaudimo

„Kuo daugiau dėmesio sutelksite į tai, kad kažkas turi nutikti, tuo mažesnė tikimybė, kad tai nutiks“, – sako I. Kerneris. Tad bandykite atsipalaiduoti ir išbraukti orgazmą iš savo tikslų sąrašo.

„Tai lengva pasakyti, tačiau jeigu išmoksite tai padaryti, tai leis jums susitelkti tik į pojūčius ir mėgavimąsi“, – antrina K. Van Kirk. – Įtampa dėl to, kad nepasiekiate orgazmo, nepadės jo pasiekti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1194)