Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, kaip išsaugoti santykius, jei jūsų gyvenimo draugas ar draugė pareiškė, kad jam (jai) trūksta laisvės.

1. Priimkite tai, ką sako jūsų partneris.

Pirmiausia turėtumėte suprasti, kad jūsų mylimąjį ar mylimąją ne visiškai tenkina jūsų santykiai, todėl turėtumėte pasistengti išklausyti, kaip jis (ji) jaučiasi. Nepriimkite to kaip kritikos ir priekaištų jums – jūsų antroji pusė tiesiog prašo, ko jam (jai) reikia. Atminkite, kad tai pokalbis ne apie jus, o apie jo (jos) poreikius. Toks mąstymas padės jums neprarasti pasitikėjimo savimi ir nepulti į neviltį.

2. Išsiaiškinkite, ką tiksliai jis (ji) galvoja.

Paklauskite mylimojo ar mylimosios, ką jis (ji) nori tiksliai pasakyti, kai sako, kad jam (jai) trūksta erdvės. Kaip konkrečiai jis (ji) tą laisvę įsivaizduoja? Ar jis (ji) norėtų dažniau susitikti su draugais be jūsų? Galbūt jis (ji) nori padaryti pertrauką santykiuose? Kaip tai pakeis jūsų gyvenimus? Ar jis (ji) nori, kad jam (jai) skambintumėt, rašytumėt ir kaip dažnai? Aptarkite visas panašias smulkmenas, ko tiksliai tikisi jūsų antroji pusė. Gavę atsakymus į šiuos klausimus jausitės saugesni.

3. Atskleiskite savo jausmus.

Kaip svarbu išsiaiškinti partnerio ketinimus, lygiai taip pat svarbu, kad jūs atvirai pasakytumėte, kaip dėl to jaučiatės. Nemeluokite nei sau, nei savo partneriui. Jei tokie jo (jos) žodžiai jus nuliūdino, nebijokite to pripažinti. Pasakykite, kaip jūs įsivaizduojate jųdviejų santykius ir kiek erdvės jums pakanka.

Jūsų antrajai pusei taip pat svarbu žinoti, ko jūs norėtumėte, jei jūsų santykiuose atsirastų daugiau laisvės. Pavyzdžiui, galbūt jūs neprieštaraujate, kad jis (ji) dažniau leis vakarus su draugais, tačiau norėtumėte žinoti, kur, kada ir su kuo jis (ji) eis.

4. Išlikite ramūs.

Be abejonės, kiekvienam yra labai sunku girdėti, kad mylimasis ar mylimoji norėtų turėti daugiau laisvės, ypač tuomet, jei jums jūsų santykiai iki tol atrodė puikūs. Tačiau kad ir kaip nemalonu būtų šią tiesą priimti, labai svarbu išlikti ramiam.

Atminkite, kad jei leisite sau per ilgai dėl to liūdėti ir nerimauti, neabejotinai pakenksite santykiams. Jei pajusite norą kontroliuoti partnerį ir nurodyti jam, kaip jis turi elgtis, giliai įkvėpkite ir nusiraminkite. Atminkite, kad neturite teisės kontroliuoti kito žmogaus ir kad ateityje jūsų partnerio norai gali pasikeisti.

5. Gerbkite jo (jos) norus.

Kad ir kas benutiktų, turite gerbti mylimojo ar mylimosios poreikius. Jei jūsų antroji pusė sako, kad kurį laiką jums geriau nesimatyti, verčiau kurį laiką jam (jai) neskambinkite ir nerašykite.

Kad ir kokia pagunda kiltų sužinoti, kaip jis (ji) gyvena, susilaikykite nuo bet kokio bendravimo. Galbūt jam (jai) iš tiesų reikia šiek tiek laiko, kad įvertintų, kiek svarbūs yra jūsų santykiai. Atsiriboti bus tikrai nelengva, tačiau tai gali padėti santykiams.

6. Pasilepinkite.

Pasinaudokite tuo, kad dabar turite daugiau laisvo laiko, ir skirkite daugiau dėmesio savo šeimai, draugams ir pomėgiams. Galbūt kurį nors vakarą pasikvieskite draugų, pažiūrėkite filmą, surenkite vakarėlį, o gal pradėkite lankyti kalbos kursus, apie kuriuos seniai svajojote. Kitaip tariant, skirkite daugiau laiko sau ir nebijokite savęs palepinti.