Pradėjote daugiau pyktis? Panašu, kad jūsų lytiniai santykiai tapo retesni – arba visiškai nutrūko.

Kalbant apie seksą, drąsiai galime sakyti, kad nėra tokių porų, kurių santykiai būtų visiškai vienodi. Vieni partneriai negali atitraukti rankų vienas nuo kito, o kiti visiškai neturi lytinių santykių arba turi juos retai. Daugybė porų netgi turi skirtingą seksualinį apetitą.

Nepaisant skirtumų, nutrūkęs veiksmas miegamajame gali pakenkti net tvirčiausiems ryšiams. Sekso trūkumas kelia nepasitenkinimą ir pyktį, todėl didėjanti įtampa galiausiai virsta aršiais konfliktais, rašo svetainė besthealthmag.ca.

Kas nutinka, kai nustojate mylėtis?

„Sausasis“ laikotarpis pakeičia ne tik jūsų santykius – nukenčia ir jūsų sveikata. Nutrūkus lytiniams santykiams, žmogaus smegenys išskiria mažiau geros savijautos hormonų (pavyzdžiui, dopamino, oksitocino ir endrofinų). Kitaip tariant, jumyse besikaupiantis pyktis gali būti susijęs su mažesniais šių hormonų kiekiais. Be to, sekso stoka daro ir kitokią žalą.

Tyrimai taip pat yra parodę tiesioginį ryšį tarp mūsų pasitenkinimo seksualiniu gyvenimu ir mūsų požiūrio į santykių stabilumą, pažymi socialinė psichologė ir Kinsey instituto tyrėja Amanda Gesselman. Trumpiau tariant, mes galime labai greitai pasidaryti neigiamą išvadą, jei mūsų partneris atsisako sekso.

„Žmogus gali pagalvoti, kad reti lytiniai santykiai yra ženklas, jog savo partneriui jis nebeatrodo patrauklus, kad partneriui nebepatinka su juo mylėtis ar jis apskritai nebenori būti kartu, net jei visos šios prielaidos yra neteisingos“, – sakė A. Gesselman.

Atstūmimo jausmas sukelia nesaugumą, susierzinimą ir, taip, pyktį, galintį virsti nuolatiniais barniais. Kai tik vienas partneris netenka kantrybės, ši įtampa atstumia ir kitą partnerį – taip jūsų santykiai pradeda po truputį byrėti.

Sprendimas?

Pasikalbėkite. Nors išreikšti atstūmimo jausmą iš pradžių gali būti nelengva, šių emocijų aptarimas ir išanalizavimas su savo partneriu leis jums abiem atviriau išsakyti savo mintis, troškimus ir fantazijas. Tai reiškia, kad mažiau pyksitės.

Po to, kai išskalbsite purvinus skalbinius, bus pats geriausias laikas pasukti į miegamąjį. O šiame kambaryje nepabijokite eksperimentuoti.

„Daugybė porų kenčia nuo rutinos, – sako Los Andžele dirbanti terapeutė Vanessa Marin. – Jums reikia sukurti įvairesnį meniu. Yra daugybė būdų, kaip galima mylėtis, bet mes prarandame savo kūrybiškumą ir manome, kad pakaks to, ką jau esame įpratę daryti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)